Vols sorprendre als teus amics i familiars aquest Halloween? Pren nota de les següents receptes saludables per elaborar dolços i sorprèn a tots en la vigília del dia dels difunts.
5 receptes de dolços saludables per Halloween
Boles de lluna de sang
Ingredients:
- 200g d’ametlles mòltes
- 2 cullerades soperes de formatge fresc per untar
- 1 culleradeta de mel
- Unes gotetes de colorant alimentari vermell
- Coco ratllat
Elaboració:
- Afegeix les ametlles mòltes, el formatge fresc, la mel i el colorant vermell en un bol i barreja-ho tot bé. Tingues en compte que la massa ha de quedar de color vermell, no rosada.
- Deixa reposar la massa a la nevera uns 10 minuts i prepara un bol amb el coco ratllat.
- Dóna-li forma de boletes a la massa i a mesura que vagis fent les boles arrebossa bé amb el coco ratllat.
- Quan les tinguis preparades, serveix-en un plat terrorífic.
Tombes de xocolata
Ingredients:
- 100g de flocs de civada integral
- 1 plàtan gran
- 1 ou
- 2 dàtils
- 2 cullerades soperes de cacau en pols desgreixat
- 20g de xocolata blanca
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 180 º C mentre prepares les galetes.
- Tritura el plàtan, l’ou i els dàtils a la batedora.
- Quan estiguin ben triturats afegeix la civada i el cacau a la barreja i integra’ls.
- Quan quedi una massa homogènia, disposa-en forma de làpides en una safata protegida amb paper de forn.
- S’enforna les galetes durant 15 minuts fins que estiguin ben cuites.
- A continuació, mentre es refreden, fon la xocolata blanca.
- Quan les galetes estiguin fredes decora amb la xocolata blanca. Et donem unes idees divertides per a la seva decoració: R.I.P., una creu, com si estigués trencada, un fantasma …
- Quan s’assequi la xocolata, serveix en una safata coberta amb paper de seda o de pinotxo que sigui de color verd per simular un camp de gespa.
Galetes de carbassa
Ingredients:
- 300g de carbassa bullida i triturada
- 1 cullerada sopera de mel
- 2 ous
- 200g de farina de blat integral Nomen
- 3 cullerades d’oli d’oliva verge
- 1 cullerada de llevat
- 2 culleradetes de canyella
- Nou moscada
- Sal
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 180ºC.
- Barreja la carabassa, la mel, els ous i l’oli en un bol fins que quedi una barreja homogènia.
- Afegeix-li la farina, el llevat, la canyella i sal i nou moscada al gust i barreja bé.
- Greixa una safata de forn, i amb ajuda d’un motlle de galetes en forma de carabassa, dóna-li forma a la massa.
- S’enforna les galetes durant uns 10 minuts fins que quedin daurades.
- Finalment deixa que es refredin i serveix en una safata decorativa.
Magdalenes sagnants
Ingredients:
- 2 plàtans
- 1 iogurt
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge
- 250g de farina de blat Nomen
- 1 culleradeta de canyella
- 1 culleradeta d’essència de vainilla
- Confitura de maduixes
- Sal
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 180ºC.
- Tritura els plàtans a la batedora juntament amb el iogurt, l’oli, la canyella i l’essència de vainilla.
- Passa la barreja a un bol i poc a poc, integra la farina.
- Quan tinguis la barreja preparada, reparteix-la pels motlles de magdalenes prèviament engreixats.
- S’enforna les magdalenes durant uns 20 minuts fins que estiguin ben cuites.
- Quan estiguin a punt, treu-les del forn i deixa-les refredar.
- Un cop fredes, fes un forat al centre de la magdalena (pots fer servir una cullera de fusta de cuina) i omple-les amb confitura de maduixes fins que desbordi una mica.
- Serveix les magdalenes en una safata.
Fantasmes de plàtan
Ingredients:
- Plàtans (de cadascun surten dos fantasmes)
- Pals de fusta per a gelats
- Iogurt desnatat
- Gotetes de xocolata negra
Elaboració:
- Talla els plàtans per la meitat.
- Clava els pals en el plàtan per on els has tallat.
- congela els plàtans durant unes 4 hores fins que estiguin ben congelats.
- Abans de treure els plàtans del congelador, bat bé el iogurt perquè estigui preparat i sense grumolls.
- Quan els plàtans estiguin ben congelats, banya’ls en iogurt i posa-li dues gotetes de xocolata com si fossin els ulls.
- Torna a ficar al congelador els plàtans perquè es congeli el iogurt.
- Treu els plàtans del congelador just abans de servir-los.
Gaudeix de Halloween amb aquests deliciosos dolços!
Descubre toda nuestra gama de productos