Què necessites per preparar una bona fideuà? Per començar, fideus. Després, un bon brou (a poder ser, casolà) i finalment, algun ingredient com sípia o calamar, llagostins o gambes, pollastre… No sempre tens tots aquests ingredients a casa, o potser et ve de gust un plat una mica més lleuger, o en prefereixes una versió vegetariana sense proteïnes animals.
I si la cuines amb bolets? Els bolets són aptes per a una dieta vegetariana i aporten molts beneficis saludables. Per exemple, ofereixen proteïnes vegetals d’alta qualitat, són riques en fibra i vitamines i tenen un baix índex calòric. Però és hivern… i a l’hivern no hi ha bolets de temporada. Cap problema! A Nomen tenim la solució: les nostres fideuàs a la carta.
Per molts motius, els principals, aquests 10:
Perquè a Nomen fem servir ingredients de primera qualitat, des dels mateixos bolets deshidratats fins a les verdures amb les que fem el brou (ceba, pastanaga, col, porro i tomàquet), que després també es deshidrata. I, per suposat, els fideus de blat dur de qualitat extra.
Perquè no necessites res més que una paella, posar-hi el contingut de l’envàs de Nomen a la carta i llestos! Sense haver de pensar quins ingredients necessites, sense haver d’anar a comprar, sense haver de rentar, tallar ni preparar res. Només has de sofregir els fideus 30 segons, regar-los amb vi blanc i després cobrir-los amb aigua calenta.
Sembla mentida que una recepta tan deliciosa pugui estar a punt en tan poc temps. Però així és. Una vegada hagis afegit l’aigua als fideus, seguint les indicacions del paquet, només hauràs d’esperar 15 minuts per començar a menjar. A més, no embrutaràs quasi res, només la paella, així que després podràs recollir la cuina en un segon.
Només un parell de bàsics: oli d’oliva o mantega per engreixar lleugerament la paella abans d’afegir-hi els fideus, mig got de vi blanc i aigua. Això sí, l’aigua ha d’estar calenta, per a no tallar la cocció dels fideus.
El packaging de les fideuàs a la carta de Nomen és ideal per a guardar-ne varies a qualsevol racó del rebost, sempre que sigui fresc i sec. Vénen en paquets de 250 grams, perfectes per a 2 o 3 racions, envasats en cartró 100% reciclable amb certificat FSC de cadena de custòdia procedent de boscos sostenibles. El paquet és rectangular i pots guardar-lo tant en horitzontal com en vertical (així quedarà com si fos un llibre, i a més en el lateral indica quina varietat és, per a que la localitzis ràpid). Perquè cada varietat de Nomen a la carta (n’hi ha 6, 2 fideuàs, 3 risottos i 1 sèmola de verdures) té un color diferent al lateral de la caixa.
Tot i que poden ser un plat únic, pots acompanyar-les amb un entrant lleuger, com una amanida o una crema de verdures. Tingues en compte que només aporten 316 calories/100 grams, així que pots gaudir d’un plat deliciós, complet i saludable sense haver de patir per la dieta.
I tant! Prepares la fideuà la nit anterior, la poses en un tupper, esperes a què es refredi i després la guardes a la nevera fins l’endemà. Només calentant-la uns minuts al microones tornarà a estar com acabada de fer.
Per suposat, si vols, pots afegir a la teva fideuà a la carta Nomen altres ingredients per a aconseguir una recepta més teva i única. Per exemple, unes anelles de calamar o uns daus de sípia saltats, unes gambes o uns llagostins pelats (si els afegeixes uns 4 o 5 minuts abans d’acabar la cocció, pelats i nets, serà temps suficient per a què es coguin). Ets més de terra? Afegeix a la teva fideuà uns daus de pollastre marcats a la planxa, o una mica de conill o de salsitxa fresca. Altres ingredients que hi van genial són la carxofa, els xampinyons, els pèsols…
La fideuà és un plat típic de la nostra gastronomia que s’adapta a qualsevol moment. Pot ser un plat de diari ideal o una recepta de festa si vénen amics o familiars a casa. Com que cada paquet és per a 2 o 3 persones, fes comptes dels que sou i cuina tants paquets com sigui necessari. Amb un bon aperitiu abans de la fideuà a la carta Nomen no hauràs de cuinar res més.
Trobaràs la nostra fideuà a la carta disponible en dos gustos: fideuà barreja de bolets (rossinyol, trompeta groga, trompeta negra, cep i moixernó) i fideuà de boletus, considerat el rei dels bolets, és un dels bolets comestibles més apreciats a la cuina gràcies al seu intens i deliciós gust, la seva textura suau i el seu delicat aroma a avellana. Una vegada hagis acabat de cuinar la fideuà, si vols que el resultat sigui més cremós, pots afegir-hi una nou de mantega i remenar, o unes llenques de parmesà.