Blog

Galetes d’arròs inflat amb xocolata amb llet

Les “tortites” d’arròs són una mossegada cruixent que crea adicció. Al súper pots trobar-les en versió dolça i salada però… has pensat alguna vegada que és una recepta que també pots preparar a casa?

La recepta d’avui és perfecta per a molts moments. Si tens nens, serà el seu esmorzar i el seu berenar preferit tan bon punt tastin aquestes galetes casolanes. Si tens convidats, pots preparar-les per a servir amb el cafè o després de menjar. I també són un bon piscolabis o snack dolç per a gaudir-ne entre hores.

Què porten aquestes galetes? Molt pocs ingredients, que a més de ben segur que tens a casa. Arròs rodó, una mica de mantega, oli d’oliva i xocolata amb llet. El procés és una mica laboriós, perquè l’arròs inflat necessita un primer procés de cocció, després un enfornat a baixa temperatura, per a assecar-lo molt bé, i per últim s’ha de fregir per tongades (aquest és el moment en què s’infla).

Ingredients de les galetes d’arròs inflat amb xocolata amb llet:

 • 100 gr d’arròs rodó Nomen
 • 10 gr de mantega
 • Oli d’oliva
 • 200 gr de xocolata amb llet fondant

Elaboració de les galetes d’arròs inflat amb xocolata amb llet:

 1. Precalenta el forn a 100º.
 2. Cou l’arròs en aigua sense sal durant 14-15 minuts. Després, passa’l a un colador i refresca’l sota l’aixeta de l’aigua freda per a frenar-ne la cocció.
 3. Estén l’arròs sobre un drap net i asseca’l bé amb paper de cuina per a eliminar qualsevol resta d’humitat.
 4. Estén l’arròs una altra vegada, però ara a la placa del forn, folrada amb paper sulfurat, i enforna’l a 80º durant 60 minuts (cada 20 minuts, enretira la placa del forn i remena una mica l’arròs per evitar que es cremi).
 5. Escalfa l’oli en una paella i fregeix l’arròs, per tongades, durant 1 o 2 minuts. Deixa’l escórrer sobre paper de cuina.
 6. Trosseja la xocolata amb llet i posa els trossos en un bol. Fon-los al microones, en tongades de 10 segons, remenant de tant en tant per a comprovar que ja s’ha fos (vés amb compte perquè es pot cremar fàcilment).
 7. Barreja la xocolata amb la mantega a punt de pomada i remena fins que s’incorpori.
 8. Afegeix l’arròs i remena per a què s’impregni bé de la xocolata.
 9. Ves agafant porcions d’arròs inflat amb xocolata i posa-les al damunt d’un paper de forn, dona’ls forma de galeta o de petites muntanyetes, si prefereixes fer boletes o roques.

Altres opcions per a la recepta d’arròs inflat amb xocolata:

 • En comptes de fer galetes o roques, posa la barreja d’arròs inflat amb xocolata en un moltlle quadrat o rectangular de parets baixes i refreda’l a la nevera com a mínim 3 hores. A l’hora de servir-lo talla’l a porcions.
 • Pots fer la mateixa recepta amb un altre tipus de xocolata, si t’agrada més (blanca o negra). O pots dividir en tres parts l’arròs inflat i barrejar cadascuna amb un tipus de xocolata diferent.
 • Aquesta és una recepta perfecta també per a portar com a obsequi si et conviden a dinar o a sopar. Per a què la presentació sigui perfecta, posa cada porció d’arròs inflat amb xocolata en una càpsula per a trufes o bombons (com les de les magdalenes, però més petites).
 • Prepara més quantitat d’arròs inflat i guarda’n una part per a menjar-lo com a cereals del dejuni. Just al treure’l de l’oli, posa-li una mica de sucre glas pel damunt o arrebossa’l amb sucre blanc i després deixa’l refredar. Conserva’l en un pot hermètic per tal que no s’estovi i segueixi estant cruixent durant una setmana.
This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here