Blog
Galetes d’arròs inflat amb xocolata amb llet

Galetes d’arròs inflat amb xocolata amb llet

Nomen      20/07/2022

Les “tortites” d’arròs són una mossegada cruixent que crea adicció. Al súper pots trobar-les en versió dolça i salada però… has pensat alguna vegada que és una recepta que també pots preparar a casa?

La recepta d’avui és perfecta per a molts moments. Si tens nens, serà el seu esmorzar i el seu berenar preferit tan bon punt tastin aquestes galetes casolanes. Si tens convidats, pots preparar-les per a servir amb el cafè o després de menjar. I també són un bon piscolabis o snack dolç per a gaudir-ne entre hores.

Què porten aquestes galetes? Molt pocs ingredients, que a més de ben segur que tens a casa. Arròs rodó, una mica de mantega, oli d’oliva i xocolata amb llet. El procés és una mica laboriós, perquè l’arròs inflat necessita un primer procés de cocció, després un enfornat a baixa temperatura, per a assecar-lo molt bé, i per últim s’ha de fregir per tongades (aquest és el moment en què s’infla).

Ingredients de les galetes d’arròs inflat amb xocolata amb llet:

  • 100 gr d’arròs rodó Nomen
  • 10 gr de mantega
  • Oli d’oliva
  • 200 gr de xocolata amb llet fondant

Elaboració de les galetes d’arròs inflat amb xocolata amb llet:

  1. Precalenta el forn a 100º.
  2. Cou l’arròs en aigua sense sal durant 14-15 minuts. Després, passa’l a un colador i refresca’l sota l’aixeta de l’aigua freda per a frenar-ne la cocció.
  3. Estén l’arròs sobre un drap net i asseca’l bé amb paper de cuina per a eliminar qualsevol resta d’humitat.
  4. Estén l’arròs una altra vegada, però ara a la placa del forn, folrada amb paper sulfurat, i enforna’l a 80º durant 60 minuts (cada 20 minuts, enretira la placa del forn i remena una mica l’arròs per evitar que es cremi).
  5. Escalfa l’oli en una paella i fregeix l’arròs, per tongades, durant 1 o 2 minuts. Deixa’l escórrer sobre paper de cuina.
  6. Trosseja la xocolata amb llet i posa els trossos en un bol. Fon-los al microones, en tongades de 10 segons, remenant de tant en tant per a comprovar que ja s’ha fos (vés amb compte perquè es pot cremar fàcilment).
  7. Barreja la xocolata amb la mantega a punt de pomada i remena fins que s’incorpori.
  8. Afegeix l’arròs i remena per a què s’impregni bé de la xocolata.
  9. Ves agafant porcions d’arròs inflat amb xocolata i posa-les al damunt d’un paper de forn, dona’ls forma de galeta o de petites muntanyetes, si prefereixes fer boletes o roques.

Altres opcions per a la recepta d’arròs inflat amb xocolata:

  • En comptes de fer galetes o roques, posa la barreja d’arròs inflat amb xocolata en un moltlle quadrat o rectangular de parets baixes i refreda’l a la nevera com a mínim 3 hores. A l’hora de servir-lo talla’l a porcions.
  • Pots fer la mateixa recepta amb un altre tipus de xocolata, si t’agrada més (blanca o negra). O pots dividir en tres parts l’arròs inflat i barrejar cadascuna amb un tipus de xocolata diferent.
  • Aquesta és una recepta perfecta també per a portar com a obsequi si et conviden a dinar o a sopar. Per a què la presentació sigui perfecta, posa cada porció d’arròs inflat amb xocolata en una càpsula per a trufes o bombons (com les de les magdalenes, però més petites).
  • Prepara més quantitat d’arròs inflat i guarda’n una part per a menjar-lo com a cereals del dejuni. Just al treure’l de l’oli, posa-li una mica de sucre glas pel damunt o arrebossa’l amb sucre blanc i després deixa’l refredar. Conserva’l en un pot hermètic per tal que no s’estovi i segueixi estant cruixent durant una setmana.
Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.