Blog
frutas de otoño

Gaudeix de les fruites de tardor!

Amb l’arribada de la tardor estan de tornada algunes de les fruites que més agraden. Sabries definir quines fruites són típiques d’aquests mesos? Què et sembla si aprofitem l’ocasió per explicar-te les propietats nutricionals d’algunes d’aquestes fruites de tardor i conèixer així totes les coses bones que t’aportaran amb l’arribada del fred?

¿Encara hi ha fruites de temporada?

Estàs acostumat a anar al supermercat, sigui l’època de l’any que sigui, i trobar una gran varietat de fruites al teu abast. No obstant això, hauries de saber que hi ha determinades fruites que trobem únicament o amb més facilitat segons l’època de l’any en què ens trobem. És llavors, quan el seu aroma, la textura i el seu sabor són molt més apetitosos per al paladar. Treu partit dels aliments de temporada!

Durant els mesos de tardor podràs trobar fruites de temporada com el caqui, la xirimoia, la magrana, el mango i el raïm.

Quines propietats nutricionals tenen aquestes fruites?

Per norma general, les fruites estan formades principalment per aigua i hidrats de carboni (principalment sucres) i presenten un baix contingut en proteïna i greix, mentre que el seu contingut en vitamines i minerals varia en funció de la fruita.

Caqui

El caqui és una baia comestible, originària de la Xina i el Japó, de color groc ataronjat o vermell intens, de gust astringent quan encara està verd, però un cop madura el seu sabor és molt dolç i agradable al paladar. Nutricionalment, se la considera font de provitamina A (substàncies que el nostre organisme pot transformar en vitamina A) i de vitamina C.

Xirimoia

La xirimoia és el fruit del xirimoier, una fruita típica dels Andes, de pell verda i polpa blanca i dolça. Si ens fixem en la seva composició nutricional, la xirimoia és font de vitamina C, una vitamina antioxidant que ajuda a millorar el sistema immunitari. És una fruita que pot consumir com a fruita fresca, en macedònies, melmelades, batuts i gelats.

Granada

La magrana és la fruita carnosa del magraner, una baia típica de zones tropicals i subtropicals, d’escorça dura i colors vermellosos. En termes nutricionals, la magrana és font de fibra, important per millorar la teva trànsit intestinal. A més de com fruita fresca, et convidem a que la provis juntament amb el teu esmorzar en forma de suc de magrana i poma, veuràs que bo! I si ets molt fan de les amanides, prova a incorporar-la un dia, li dóna un punt més tropical, colorit i dolç que t’ajudarà a sortir de la monotonia. L’has provat també amb cous cous? Et sorprendrà!

Mango

El mango és una fruita tropical del sud-est d’Àsia, que quan està madura presenta un color ataronjat i un gust dolç. Nutricionalment, pot considerar-se, font de vitamina E, una vitamina amb poder antioxidant. El més comú és consumir-lo en forma de fruita fresca, tot i això, les seves característiques permeten usar-lo de moltes altres formes, l’has provat en els teus batuts amb beguda d’arròs? Està deliciós. També pots utilitzar-lo per preparar delicioses melmelades, i aprofitar els últims raigs de sol, preparant un deliciós sorbet.

Raïm

El raïm és una fruita que creix en raïms, de gust dolç i el color variat, de manera que la pots trobar des de colors blanc-verdós a tons més porpra-negres. Si et fixes en la seva composició nutricional, en el cas del més fosc pot arribar a considerar-se font de potassi, un mineral imprescindible per al correcte funcionament del teu organisme. És una excel·lent opció per a aquests refrigeris de mig matí i mitja tarda a l’oficina, però també el pots introduir dins d’una fresca macedònia o per preparar deliciosos sucs casolans.

T’animem doncs a que aprofitis aquesta temporada introduint a la dieta aquestes fruites de tardor i experimentat receptes noves amb elles. Recorda que, ara, el seu sabor serà millor que mai.

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here