Blog
Idees per variar els teus berenars

Idees per variar els teus berenars

Nomen      10/07/2017

El teu piscolabis a mitja tarda és sempre igual? Vols provar combinacions diferents i mantenir una alimentació saludable? En l’article d’avui et presentem algunes idees per variar els teus berenars. Segueix llegint!

Abans de preparar el berenar

Segons els professionals de la salut, el berenar hauria d’incloure com a mínim dos dels següents aliments:

– Una peça de fruita de temporada, tot i que també es poden incloure en forma de sucs naturals de forma ocasional.

– Lactis com la llet, el iogurt o els formatges. També pots substituir-lo per begudes vegetals o llet sense lactosa.

– Cereals com el pa, el musli, la civada, etc.

Deixa volar la teva imaginació per combinar aquests aliments i gaudeix de berenars diferents cada dia! A continuació, et presentem algunes idees:

1. Torrada d’alvocat, formatge crema i tomàquet

Ingredients:

Una llesca de pa de llavors, mig alvocat, 20 g de formatge crema i 1 tomàquet.

Elaboració:

Torra el pa. Mentrestant, renta el tomàquet i talla’l a rodanxes. Escampa el formatge crema sobre la torrada, afegeix el tomàquet i, a sobre d’aquest, l’alvocat. Si vols donar-li un toc especial, escampa nous triturades o una mica de pebre vermell dolç. ¡Per llepar-se els dits!

2. Porridge amb beguda d’arròs

Ingredients:

125ml de Beguda d’Arròs Nomen, 1 plàtan i 30g de musli.

Elaboració:

En un bol afegeix la Beguda d’Arròs Nomen. Talla el plàtan i agrega’l al bol juntament amb el musli. Fàcil i saborós! Pots escollir la fruita que més t’agradi, però el plàtan combina molt bé amb aquesta beguda i el musli.

3. Entrepà de pa integral amb formatge

Ingredients:

60g de pa integral, dos talls de formatge, mig tomàquet, oli d’oliva verge i sal.

Elaboració:

Talla el pa per la meitat, unta el tomàquet, afegeix un rajolí d’oli, un pessic de sal i reparteix el formatge al llarg de l’entrepà. Senzill i saludable! Fes canvis en el teu entrepà (tipus de pa i l’interior) per augmentar la variabilitat i acompanya’l amb una peça de fruita!

4. Hummus amb palets de pastanaga

Ingredients:

125g de cigrons, mitja llimona, 1 cullerada de tahini, mig gra d’all, oli d’oliva verge, un pessic de sal, julivert fresc i pastanaga.

Elaboració:

Cou els cigrons en una olla amb aigua. Mentrestant, pela i pica l’all, esprem la llimona i reserva el suc. Un cop cuinats els cigrons, cola’ls i reserva una tassa d’aigua de cocció. En un recipient apte per a batre, tritura els cigrons juntament amb l’aigua de cocció fins que quedi ben homogeni. Afegeix el suc de llimona, l’all, el tahini i barreja bé fins que quedi tot ben consistent. Afegeix oli d’oliva verge, un pessic de sal i el julivert picat. Renta i pela la pastanaga, talla-la en tires per poder untar bé en l’hummus i llest! Guarda l’hummus en un tupper petit i emporta’t el teu berenar on vulguis!

5. Pa de pessic casolà

Ingredients:

250g de Farina de Blat Nomen, 1 iogurt natural, 3 ous grans, 150g de sucre morè, 1 sobre de llevat, 80 g d’oli d’oliva.

Elaboració:

Posa el forn a preescalfar a 180ºC. Barreja el llevat amb la farina. Bat els ous amb el sucre i, sense deixar de batre, afegeix el iogurt i l’oli. Quan estigui tot ben homogeni deixa-ho reposar uns minuts. Unta una mica d’oli en un motlle per coure, afegeix la massa del pa de pessic i cuina’l al voltant de mitja hora. Per saber si el pa de pessic està cuinat, clava la punta d’un ganivet al centre, quan surti net, el teu pa de pessic està llest! Amb aquestes mesures tens unes 6-8 racions de pa de pessic, de manera que comparteix el teu berenar amb uns amics i acompanyeu amb un suc de taronja natural!

Què t’han semblat aquestes idees? Hi ha infinitat de combinacions disponibles! Atreveix-te a variar els teus berenars i gaudeix d’un de diferent cada dia!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *