Blog

Menjar bé és compatible amb les vacances

La calor de l’estiu ens incita a escollir aliments més lleugers, més refrescants i menys calòrics. Tot i això, també és temps de sortir a dinar i sopar a restaurants i terrasses. Trobar l’equilibri i continuar mantenint el pes és possible sempre i quan tinguem una sèrie de pautes presents per menjar bé:

Recorda realitzar la compra setmanal

El pitjor enemic de la nostra alimentació és la improvisació. Quants cops hem sopat pa amb embotit i hem trucat perquè ens portin una pizza a casa per tenir la nevera buida? Tenir al congelador saltat de verdures, verdures cuites o bé bosses per cuinar-les al microones són una bona opció per aquells dies que no disposem de temps o no tenim ànims de cuinar. Els gots d’arròs integral, basmati o rodó Nomen són també una bona opció per tenir a la despensa, ja que tenen una data de caducitat llarga i estan preparats en un minut.

No abusis de l’alcohol

Les begudes alcohòliques s’obtenen o bé per fermentació dels sucres naturals dels sucs de fruites o cereals, o bé per destil·lació d’aquestes mateixes begudes fermentades. Totes contenen alcohol i sucres, pels quals són altament energètiques.

1g alcohol= 7Kcal   

1g de sucre o hidrats de carboni =4kcal

Les vacances es presenten al descontrol amb l’alcohol, així que deixa el seu consum per un dels menjars diaris i beu sempre de forma moderada. Escull vi o cervesa millor que destil·lats barrejats amb begudes ensucrades, ja que s’incrementa encara més el seu valor calòric.

 Quan dinis fora de casa, recorda evitar plats calòrics i copiosos

A continuació us deixem idees de plats lleugers per demanar a un xiriguito, una terrassa o un restaurant:

APERITIUS:

Aladrocs en vinagre, cloïsses o musclos al vapor, navalles bullides, cogombrets en vinagre, anxoves, 6 olives, pernil, llom ibèric de bellota…

PRIMERS:

Amanida “caprese” (amb tomàquet, mozzarella i alfàbrega), meló o pinya amb pernil serrà, amanida verda, espàrrecs blancs amb vinagreta, gaspatxo, verdures a la brasa, amanida grega, escalivada o verdures al forn, verdures al wok…

SEGONS:

Peix blanc al vapor amb verdures, pollastre o peix al forn, orada a la sal, “steak tartar”, sèpia o calamar a la planxa, carpaccio de vedella o de bacallà…

POSTRES:

Fruita del temps, macedònia natural, freses amb suc de taronja, poma al forn, formatge fresc, sorbet de llimona o mandarina, gelat de gel…

Mou-te sempre que puguis!

Intenta fer, sempre que sigui possible, els teus trajectes caminant. Si estàs de visita en una ciutat, planifica el teu recorregut per la zona i fes-lo a peu. Si estàs a un destí fix i hi ha piscina, aprofita per nedar o, també pots sortir a passejar per la platja o a córrer pel passeig… Gaudeix del bon temps fent exercici!

 

Com pots comprovar, menjar bé per vacances és possible, només has de saber compensar els excessos i continuar sent organitzat en la planificació setmanal dels menús. Viu un estiu saludable!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here