Blog
Mercat o supermercat?

Mercat o supermercat?

Nomen      13/02/2017

A poc a poc s’està perdent la tradició de comprar en mercats i acudim més al supermercat que tenim al costat de casa. Pot ser que sigui més còmode anar al supermercat, però t’has plantejat alguna vegada quins avantatges i quins desavantatges té cadascun? Aquí t’exposem alguns! Mercat  o supermercat? Tu esculls!

Comprar al mercat

El mercat és un recinte en el qual hi ha diferents parades de menjar, normalment hi ha més d’una fruiteria, més d’una carnisseria… però som fidels al nostre venedor. La persona que està a l’altre costat de la parada et coneix, et pregunta per la família i et desitja que passis un bon dia; és una compra propera. A més, el seu producte sol ser de temporada i local, per la qual cosa no solament contribuïm a l’economia de la nostra zona, sinó que a més obtenim un producte més fresc i generalment de major qualitat, amb millors característiques organolépticas.

Finalment, i un punt fonamental per tots aquells que tenim fills, anar al mercat és una increïble experiència per als nostres sentits. Els colors dels productes, la seva aroma, la seva frescor i la possibilitat de tocar o fins i tot provar el producte que et vas a portar a casa, no solament és un benefici per a tu, sinó que a més, és un gran moment perintroduir als teus fills al món dels aliments, comprenent i participant en la compra del que més tard van a menjar.

Però no tot són punts positius, com en tot, hi ha una doble cara de la moneda. Els mercats solen tenir un horari més reduït (encara que cada vegada són més semblants al dels supermercats), menys diversitat de productes i menys fiabilitat quant a la presència d’un producte específic que estiguis buscant, doncs el que hi ha en la parada és el que hi ha a la zona. Fer la compra en un mercat requereix més temps i això és, avui dia, molt preuat.

Comprar en el supermercat

Com hem dit, el temps és un factor crucial per al nostre dia a dia. El supermercat ens permet realitzar la compra de manera més ràpida, ja que en general, podem trobar una gran varietat de productes en un mateix espai. També solen estar oberts tot el dia i fins i tot el cap de setmana, per a aquells que treballen més hores.

A més, està senyalitzat on trobaràs cada producte: “verdures”, “galetes”, “esmorzars”… contribuint a optimitzar el teu temps. Tots els productes de la teva llista de la compra al teu abast. Tot això és molt preuat actualment, on el temps es fa amb la nostra vida i ens fa anar a contrarellotge, per la qual cosa aquest factor pot resultar fonamental a l’hora de triar un o un altre.

No obstant això, queda enrere el nostre fidel i amable venedor, l’experiència dels sentits enfront de productes no envasats, distribuïts en les prestatgeries estratègicament per augmentar el seu consum (quins productes es posen a l’altura dels ulls, quins al costat de la caixa…). Finalment, els productes del supermercat, lluny de ser frescos, trobem, en general, gran quantitat de productes que si ens decidíssim a invertir més temps en la nostra compra no pagaríem, pel seu gran contingut en sucres simples i altres nutrients que haurien de consumir-se en dies ocasionals.

I tu, on fas la compra? En algunes ocasions trobem un mercat a la porta del supermercat. En aquest cas pots combinar la teva compra: productes frescos a les parades i cereals per l’esmorzar o altres productes al supermercat.

Independentment de si ho fas en un lloc o un altre, recorda que fer una llista dels productes que necessites és clau per evitar despeses innecessàries. Planifica el teu menú setmanal i compra només els ingredients que et falten!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *