Blog

Obre el teu rebost als aliments de tardor

Amb la tardor arriba el fred i els nous aliments de temporada. El cos ens demana un tipus de cuina diferent: vénen de gust plats calents més elaborats i més contundents. Però com que no volem que això afecti el nostre equilibri nutricional, avui explicarem quins aliments poden ser els nostres aliats per a aquesta tardor!

Començarem pels vegetals. Si per alguna cosa destaquen aquest grup d’aliments és pel seu escàs valor calòric i per la seva riquesa en l’àmbit vitamínic, mineral i de fibra. Com expliquem en el nostre article anterior, sempre han d’estar presents en el nostre menjar, ja que donen volum al plat sense que es noti pràcticament en l’àmbit energètic i, gràcies a la seva aportació en fibra, ens ajuden a saciar-nos. Els principals vegetals que podem trobar a la tardor són: les cols de Brussel·les, la coliflor, el bròquil i la col. Tots ells pertanyen a la família de les crucíferes, grup d’aliments que destaca per un alt contingut en antioxidants. De fet, recents estudis realitzats per l’Agència Internacional d’Investigació del Càncer els atorga propietats anticanceroses. No obstant això, per la mala olor que desprenen a l’hora de coure-les, moltes vegades deixem de consumir aquest grup de verdures. Per evitar-ho, el millor és afegir a l’aigua una cullerada gran de vinagre, tenint en compte que si la vas a consumir en forma de minestra o acompanyant a un altre vegetal, serà millor coure-les per separat.

Un altre vegetal estrella que ens indica l’arribada de la tardor són els bolets, rics en iode i fòsfor, resulten ideals per donar alegria als plats, sigui en forma de plat principal o com a acompanyament. També arriba la carxofa, hortalissa que gràcies al seu elevat contingut en potassi i el seu baix contingut en sodi, es caracteritza per tenir propietats diürètiques. La millor manera per gaudir-és fer-les al vapor o bé cuites al forn (si les amaneixes amb una mica d’oli d’oliva verge extra, sal i pebre i les emboliques amb paper d’alumini, estan boníssimes!).

Per acompanyar aquests meravellosos vegetals, la natura també ens brinda aliments que destaquen per la seva aportació en hidrats de carboni com és el moniato. Aquest també ens aporta beta carotens que li donen aquest color ataronjat i és un nutrient ideal per a la cura de la nostra pell. Encara que segons quines regions tenen el costum de menjar-lo com a postres pel seu sabor dolç, en realitat li podem donar el mateix ús que la patata. Per tant el podem bullir juntament les verdures que vulguem, fregir, fer-ho al forn o bé tallar-lo a rodanxes i fer-ho a la brasa o a la graella.

I no podria acabar aquest article sense parlar de les castanyes: tot i que se solen classificar com a fruit sec, la seva aportació energètica és inferior, ja que té menys greixos i té un major contingut en hidrats de carboni (36,5 g per cada 100 g) que aquests. A més destaca el seu alt contingut en aigua i nutrients reguladors, com el potassi i l’àcid fòlic. Aquest fruit és ideal per consumir entre hores, com a postres o bé com a acompanyament d’una carn o peix en forma de puré.

Hi ha desenes d’aliments de tardor per escollir. T’apuntes a la cuina de temporada?

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here