Blog
Pastís d’arròs

Pastís d’arròs amb bonítol en conserva, ou dur i maionesa

Les amanides d’arròs són un clàssic de l’estiu. Es mengen fresquetes, pots tenir-les preparades del dia abans i admeten infinitat d’ingredients diferents.

Avui la nostra proposta és revisar l’amanida d’arròs i donar-li un nou enfocament, amb els mateixos ingredients, un pastís amb el que deixaràs els teus convidats amb la boca oberta. I és que un bon emplatat aconsegueix donar a qualsevol plat un toc gourmet.

Els ingredients que porta aquest pastís d’arròs són bàsics i segur que els tens a la nevera i al rebost. I, a més, no té cap mena de complicació, així que és una recepta perfecta per a tu, sigui quin sigui el teu nivell de cuina.

Ingredients per al pastís d’arròs amb bonítol en conserva, ou dur i maionesa

Per a 4 persones

  • 400 gr. d’arròs basmati Nomen
  • 150 gr. de surimi
  • 150 gr. de bonítol en conserva
  • 3 ous
  • 2 pebrots del Piquillo cuits
  • ½ enciam iceberg
  • 1 llauna d’olives farcides
  • 5 tomàquets cherry
  • 3 o 4 anxoves en oli
  • Maionesa
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva (o mantega)

Per a la maionesa:

  • 1 ou
  • Oli d’oliva
  • ½ llimona
  • Sal
  • Oli del bonítol

Elaboració del pastís d’arròs amb bonítol en conserva, ou dur i maionesa

– Cou els ous. Posa un cassó amb aigua al foc (l’aigua ha de cobrir del tot els ous), posa-hi els ous amb compte i cou-los durant 8-10 minuts. Escórre’ls, posa’ls en aigua freda per tallar-ne la cocció i quan estiguin freds, pela’ls.

– Cou l’arròs. Esbandeix l’arròs i posa a calentar aigua en una cassola (la quantitat d’aigua serà el doble que la d’arròs). Afegeix un rajolí d’oli o una cullerada de mantega, sal i pebre. Remena una mica i deixa’l coure durant 10 minuts. Passat aquest temps, escorre l’arròs, remena i reserva.

– Escorre el bonítol. Reserva una mica d’oli de conserva i esmicola’l, trencant-lo una mica amb els dits.

– Prepara la maionesa. Posa l’ou, un polsim de sal i un rajolí de suc de llimona al got de la batedora. Afegeix l’oli del bonítol i comença a batre. Afegeix més oli, sense deixar de batre, fins que la maionesa estigui lligada.

– Talla els ingredients. Talla el surimi i les olives a rodanxes, l’enciam en juliana, els pebrots a daus i 2 dels ous durs picats. Barreja’ls tots en un bol, afegeix 2 o 3 cullerades de maionesa i remena bé.

– Munta el pastís. Posa un film transparent en un motlle de plumcake, de manera que cobreixi tot el fons i les parets i sobresurti una mica, per tal que després desmotllar el pastís sigui més fàcil. Posa la meitat de l’arròs cuit al motlle, allisa’n la superficie i afegeix-hi el farcit. Acaba amb l’altre meitat de l’arròs, cobreix el motlle amb film (pressiona una mica per a què el pastís es compacti) i reserva a la nevera com a mínim 30 minuts.

– Desmotlla el pastís. Enretira el motlle de la nevera, treu el film superior i posa’l, boca avall, en una safata de servir. Estira del film per desmotllar-lo, amb compte. Enretira l’altre film.

– Decora i serveix. Cobreix el pastís amb una mica de maionesa i decora’l amb els tomàquets cherry tallats per la meitat, les anxoves i l’ou cuit que quedava, tallat a rodanxes.

La mateixa recepta, exprés

– Si no tens massa temps, pots utilitzar ingredients precuinats per a no haver d’encendre el foc. Utilitza vasets d’arròs Nomen o Qualitat 1 Minut de Nomen, de la varietat que més t’agradi. En 1 minut al microones els tindràs a punt i només hauràs d’esperar que es refredi per a muntar el pastís.

– També pots comprar els ous ja cuits, així t’estalvies els 10 minuts de cocció.

– Fes servir maionesa de pot. La casolana li dona un punt deliciós al pastís, però amb la maionesa de supermercat també pots preparar aquesta recepta.

– Serveix l’amanida en bols, remenant tots els ingredients i sense forma de pastís. A més, així no hauràs d’esperar que es refredi a la nevera.

Alternatives al pastís de bonítol amb maionesa

– Enlloc de fer un pastís allargat, pots utilitzar un motlle rodó. I si el vols en format individual, emplata per capes utilitzant un cèrcol d’emplatar.

– L’enciam iceberg pot ser també romà o italià. El que és important és que sigui un enciam amb cos, perquè no es panseixi i conservi el toc cruixent.

– Altres ingredients que també queden molt bé amb aquest pastís d’arròs són el blat de moro cuit, la pastanaga, les gambes o llagostins cuits, els pèsols, dauets de formatge…

– Enlloc de bonítol en conserva, pots utilitzar tonyina, que és més econòmica. Però és important que sigui una conserva en oli d’oliva, per a poder-lo aprofitar per a fer la maionesa i potenciar el gust del pastís.

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here