Blog
Pastís d’arròs amb bonítol en conserva, ou dur i maionesa

Pastís d’arròs amb bonítol en conserva, ou dur i maionesa

Nomen      22/06/2022

Les amanides d’arròs són un clàssic de l’estiu. Es mengen fresquetes, pots tenir-les preparades del dia abans i admeten infinitat d’ingredients diferents.

Avui la nostra proposta és revisar l’amanida d’arròs i donar-li un nou enfocament, amb els mateixos ingredients, un pastís amb el que deixaràs els teus convidats amb la boca oberta. I és que un bon emplatat aconsegueix donar a qualsevol plat un toc gourmet.

Els ingredients que porta aquest pastís d’arròs són bàsics i segur que els tens a la nevera i al rebost. I, a més, no té cap mena de complicació, així que és una recepta perfecta per a tu, sigui quin sigui el teu nivell de cuina.

Ingredients per al pastís d’arròs amb bonítol en conserva, ou dur i maionesa

Per a 4 persones

  • 400 gr. d’arròs basmati Nomen
  • 150 gr. de surimi
  • 150 gr. de bonítol en conserva
  • 3 ous
  • 2 pebrots del Piquillo cuits
  • ½ enciam iceberg
  • 1 llauna d’olives farcides
  • 5 tomàquets cherry
  • 3 o 4 anxoves en oli
  • Maionesa
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva (o mantega)

Per a la maionesa:

  • 1 ou
  • Oli d’oliva
  • ½ llimona
  • Sal
  • Oli del bonítol

Elaboració del pastís d’arròs amb bonítol en conserva, ou dur i maionesa

– Cou els ous. Posa un cassó amb aigua al foc (l’aigua ha de cobrir del tot els ous), posa-hi els ous amb compte i cou-los durant 8-10 minuts. Escórre’ls, posa’ls en aigua freda per tallar-ne la cocció i quan estiguin freds, pela’ls.

– Cou l’arròs. Esbandeix l’arròs i posa a calentar aigua en una cassola (la quantitat d’aigua serà el doble que la d’arròs). Afegeix un rajolí d’oli o una cullerada de mantega, sal i pebre. Remena una mica i deixa’l coure durant 10 minuts. Passat aquest temps, escorre l’arròs, remena i reserva.

– Escorre el bonítol. Reserva una mica d’oli de conserva i esmicola’l, trencant-lo una mica amb els dits.

– Prepara la maionesa. Posa l’ou, un polsim de sal i un rajolí de suc de llimona al got de la batedora. Afegeix l’oli del bonítol i comença a batre. Afegeix més oli, sense deixar de batre, fins que la maionesa estigui lligada.

– Talla els ingredients. Talla el surimi i les olives a rodanxes, l’enciam en juliana, els pebrots a daus i 2 dels ous durs picats. Barreja’ls tots en un bol, afegeix 2 o 3 cullerades de maionesa i remena bé.

– Munta el pastís. Posa un film transparent en un motlle de plumcake, de manera que cobreixi tot el fons i les parets i sobresurti una mica, per tal que després desmotllar el pastís sigui més fàcil. Posa la meitat de l’arròs cuit al motlle, allisa’n la superficie i afegeix-hi el farcit. Acaba amb l’altre meitat de l’arròs, cobreix el motlle amb film (pressiona una mica per a què el pastís es compacti) i reserva a la nevera com a mínim 30 minuts.

– Desmotlla el pastís. Enretira el motlle de la nevera, treu el film superior i posa’l, boca avall, en una safata de servir. Estira del film per desmotllar-lo, amb compte. Enretira l’altre film.

– Decora i serveix. Cobreix el pastís amb una mica de maionesa i decora’l amb els tomàquets cherry tallats per la meitat, les anxoves i l’ou cuit que quedava, tallat a rodanxes.

La mateixa recepta, exprés

– Si no tens massa temps, pots utilitzar ingredients precuinats per a no haver d’encendre el foc. Utilitza vasets d’arròs Nomen o Qualitat 1 Minut de Nomen, de la varietat que més t’agradi. En 1 minut al microones els tindràs a punt i només hauràs d’esperar que es refredi per a muntar el pastís.

– També pots comprar els ous ja cuits, així t’estalvies els 10 minuts de cocció.

– Fes servir maionesa de pot. La casolana li dona un punt deliciós al pastís, però amb la maionesa de supermercat també pots preparar aquesta recepta.

– Serveix l’amanida en bols, remenant tots els ingredients i sense forma de pastís. A més, així no hauràs d’esperar que es refredi a la nevera.

Alternatives al pastís de bonítol amb maionesa

– Enlloc de fer un pastís allargat, pots utilitzar un motlle rodó. I si el vols en format individual, emplata per capes utilitzant un cèrcol d’emplatar.

– L’enciam iceberg pot ser també romà o italià. El que és important és que sigui un enciam amb cos, perquè no es panseixi i conservi el toc cruixent.

– Altres ingredients que també queden molt bé amb aquest pastís d’arròs són el blat de moro cuit, la pastanaga, les gambes o llagostins cuits, els pèsols, dauets de formatge…

– Enlloc de bonítol en conserva, pots utilitzar tonyina, que és més econòmica. Però és important que sigui una conserva en oli d’oliva, per a poder-lo aprofitar per a fer la maionesa i potenciar el gust del pastís.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *