Blog
Pit de pollastre farcit de formatge i arròs basmati

Pit de pollastre farcit de formatge i arròs basmati

Nomen      18/05/2022

L’arròs i el pollastre formen un tàndem perfecte. En una paella, a la cassola, simplement a la planxa (el pollastre) i bullit (l’arròs)… La recepta que et proposem va un passet més enllà, perquè és original, gustosa i combina ambdós ingredients amb un tercer que hi va de meravella: el formatge.

Primer es macera una mica el pollastre, després es cuina el farcit, s’enrotllen els pits de pollastre amb el farcit a dins, es marquen a la paella i després s’acaben de cuinar al forn. Una recepta difícil? Ni molt menys. Una recepta elaborada? Potser sí, però tenint en compte que és molt completa i que pot ser un plat únic, ja no t’ho semblarà tant.

Ingredients dels pits de pollastre farcits de formatge i arròs

Per a 4 persones:

  • 4 pits de pollastre petits o mitjans
  • 2 tasses d’arròs basmati Nomen
  • 1 ceba
  • ½ pebrot vermell
  • 2 llimones
  • ½ litre de brou de pollastre
  • 200 gr. de mantega
  • 80 gr. de formatge cheddar
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre

Elaboració dels pits de pollastre farcits de formatge i arròs basmati

– Prepara els pits de pollastre. Enretira els greixos i restes d’ossos que puguin tenir. Obre’ls com un llibret, per a que quedin ben plans, i salpebra’ls per tots dos costats.

– Posa’ls a macerar. Exprem el suc de les llimones i barreja’l amb la mantega, que has d’haver fos abans al microones. Posa aquesta barreja en un recipient, amb els pits de pollastre, mentre prepares el farcit.

– Prepara el farcit. Pela la ceba i pica-la ben fina. Renta el pebrot i pica’l també. Sofregeix-los en una paella amb un fons d’oli. Quan la ceba estigui transparent, afegeix l’arròs i cobreix-lo amb el brou calent. Remena i deixa’l coure 10 minuts.

– Farceix els pits de pollastre. Escorre lleugerament el líquid de maceració i farceix-los amb l’arròs. Posa també una mica de formatge cheddar al damunt de l’arròs i enrotlla els pits. Subjecta’ls amb escuradents per a que no s’obrin durant la cocció.

– Marca els rotllets. Posa una mica d’oli a la paella i marca els pits de pollastre farcits a foc fort.

– Acaba la cocció al forn. Passa els pits de pollastre a una safata de forn i rega’ls amb la barreja de suc de llimona i mantega. Enforna’ls durant uns 45 minuts a 180ºC, regant-los de tant en tant amb els sucs de la cocció.

Variants de la recepta

– Més ingredients per al farcit. Xampinyons, porro, carbassó, altres formatges, porro, beicon o cansalada. En realitat, pots afegir-hi qualsevol ingredient que et vingui de gust, l’arròs i el pollastre combinen gairebé amb tot.

– Salses per a acompanyar. Una salsa de tomàquet, una de formatges, una de mel i mostassa, salsa barbacoa, salsa maionesa, salsa tàrtara… Totes aquestes salses també són una bona opció per a acompanyar els rotllets de pollastre farcits. Si no et decideixes o dubtes entre vàries, posa-les en bols i que cadascú es serveixi la seva preferida

– Tipus d’arròs. En realitat, qualsevol arròs queda bé amb aquesta recepta. Rodó, salvatge, integral… només has de respectar el seu temps de cocció. I si tens pressa, pots fer servir qualsevol dels vasets d’arròs Nomen o de la gamma Nomen Qualitat 1 minut. T’estalviaràs coure l’arròs.

– I el formatge… Nosaltres hem fet servir formatge cheddar, però pots escollir el formatge que més t’agradi. Amb mozzarella fresca, per exemple, aquest plat també queda deliciós. Si ets de gustos potents, pots fer servir un formatge manxec o un blau, com gorgonzola o roquefort. Els formatges cremosos, com el brie o el camembert, també són una bona opció.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.