Blog
Plats ideals amb arròs bomba

Plats ideals amb arròs bomba

Nomen      28/05/2018

¿Tots els arrossos són iguals? La veritat és que no, cadascún té unes peculiaritats que el fan perfecte per a algunes receptes.

 

Et parlem una mica més sobre l’arròs bomba

L’arròs bomba és una de les varietats més conegudes, és un gra curt i arrodonit que s’allarga una mica durant la cocció. És un gra que absorbeix molt bé el líquid de les coccions, així que és perfecte per utilitzar en moltes receptes, especialment en aquelles que requereixin brou, ja que absorbeix tot el sabor. És la varietat que se sol usar en paelles, per exemple. Et donem 3 idees de plats riquíssims i amb sabor tradicional perquè gaudeixis de l’arròs!

3 receptes amb arròs bomba

Arròs cremós amb bolets i foie

Ingredients: 200g d’arròs bomba, 200g de bolets, 50g de foie, 1 ceba, 2 grans d’all, 1 got de vi blanc, 600ml de brou, oli d’oliva verge extra, sal.

Elaboració: Pica l’all i la ceba i ofega’ls en una paella amb una mica d’oli d’oliva. Renta i talla en daus els bolets i quan la ceba estigui al punt incorpora’ls a la paella i salta tot junt durant uns tres. En aquest punt afegeix l’arròs i ofega-ho tot un parell de minuts remenant constantment. Afegeix el vi i barreja bé i fins que l’alcohol s’hagi evaporat. En una batedora posa el foie a trossets amb una mica de brou, bat bé i afegeix-ho a la paella. Afegeix el brou i quan comenci a bullir, deixa-ho 15 minuts coent i després 5 minuts de repòs. Ha de quedar amb una mica de brou, perquè quedi una textura cremosa. ¡Rectifica el punt de sal i LLEST!

 

Arròs negre amb calamars fàcil

Ingredients: 200g arròs bomba, 200g calamars, 600ml brou de peix, 2 sobres de tinta de calamar, una ceba, dos grans d’all, oli d’oliva verge extra i sal.

Elaboració: Comença picant la ceba i l’all i ofega’ls en una paella amb oli d’oliva. Un cop picada afegeix els calamars tallats a trossos i salta’ls durant uns 5 minuts aproximadament. Salpebra. Ara afegeix l’arròs i ofega-ho un parell de minuts perquè absorbeixi tots els sabors. Afegeix la tinta de calamar. Seguidament afegeix el brou de peix a la preparació i deixa cuinar tot a foc mitjà durant uns 20 minuts. Un cop cuit, s’apaga el foc i deixa reposar 5 minuts amb un drap a sobre. Acompanya amb una mica d’allioli i quedarà deliciós!

 

Arròs al forn valencià tradicional

Ingredients: 400g d’arròs bomba, 800ml de brou d’escudella o au, 100g de cigrons cuits, 4 costelles de porc, 4 talls de cansalada fresca, 4 botifarres petites, 1 cap d’alls, 1 patata, 1 tomàquet gran, oli d’oliva verge extra, pebre vermell de la Vera, sal, i safrà.

Elaboració: Pre-escalfa el forn a 200 ª. Salem la carn. Cobreix el fons d’una paella amb oli d’oliva i sofregeix les costelles, la cansalada i el cap d’all sencer. Retira i reserva. Després talla la patata a rodanxes gruixudes, marca-les a la paella i reserva-les. A la mateixa paella afegeix una mica de pebre vermell a l’oli (amb cura que no es cremi) i el brou. Rectifica de sal i quan comenci a bullir afegeix el safrà. En aquest moment pots retirar del foc. A la cassola de fang comencem a preparar el plat, primer l’arròs, els cigrons i per sobre la carn, les patates i el tomàquet tallat a rodanxes, tot ben distribuït. Finalment, afegeix el brou ben calent per sobre (ha de quedar tot l’arròs ben cobert de brou). Porta al forn 20 minuts aproximadament. A gaudir!

A què esperes per preparar aquestes receptes tan delicioses?

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.