La intolerància al gluten és una de les al·lèrgies alimentàries més habituals a la nostra societat. Però, afortunadament, també són cada vegada més els productes alternatius fabricats especialment per a persones celíaques, que tenen al·lèrgia al gluten, una substància que contenen cereals com el blat, la civada i el sègol.
L’arròs és un producte perfecte per als celíacs i, en moltes receptes, la farina d’arròs pot substituir sense problemes la farina de blat. És el cas de la recepta dolça que et proposem avui, unes postres fàcils, ràpides i molt saludables. Hem dit postres? No només, perquè les crêpes també són un esmorzar ideal o un berenar perfecte per a tota la família.
Les nostres crêpes, a més, inclouen nous, uns fruits secs plens de propietats beneficioses per a l’organisme: són una gran font d’Omega 3, són saludables per al cor, ajuden a reduir el colesterol…
Ingredients de les crêpes de farina d’arròs amb plàtan i nous. Sense gluten!
- 100 gr de farina d’arròs Nomen
- 1 ou
- 150 ml de llet
- 1 polsim de sal
- 1 culleradeta d’oli
- 1 nou de mantega
- 1 plàtan
- 1 grapat de nous pelades
- Mel (opcional)
Elaboració de les crêpes de farina d’arròs amb plàtan i nous. Sense gluten!
- Prepara les nous i el plàtan. Enretira la pelleta de les nous i trenca-les amb les mans. Pela el plàtan i talla’l en rodanxes fines, cobreix-les amb paper film per a què no s’oxidin i es facin negres i reserva-les a la nevera.
- Comença a elaborar la massa de les crêpes. Trenca l’ou al got de la batedora. Afegeix la farina d’arròs, la llet, l’oli i la sal i bat-los tots junts amb la batedora elèctrica fins que s’hagin integrat i n’obtinguis una massa semilíquida.
- Qualla les crêpes. Posa al foc una paella antiadherent i afegeix una pessigada de mantega. Quan la mantega s’hagi fos, mou la paella per a repartir la manteqga líquida per tot el fons de la paella i posa-hi un cullerot de massa.
- Per ambdós costats. Mou la paella per tal que la massa en cobreixi tot el fons (ha de quedar una capa molt fina) i espera un minut. Dóna la volta a la crêpe i cou-la per l’altre costat.
- Apila i tapa les crêpes. Fes el mateix procediment amb la resta de la massa, i ves apilant les crêpes en un plat, tapant-les amb un drap de cotó net per evitar que es ressequin.
- Farceix i doblega les crêpes. Farceix cada crêpe amb unes rodanxes de plàtan i tanca-la en forma de mitja lluna. Posa-hi al damunt les nous picades, rega amb una mica de mel o de xarop d’auró i a berenar!
Alternatives per a les teves crêpes
Pots regar les crêpes amb una mica de xocolata desfeta, si la prefereixes a la mel. El caramel líquid també és una bona opció.
També pots substituir el plàtan per qualsevol fruita que tinguis a casa (poma, pera, mango, kiwi…) o que sigui de temporada. A finals d’estiu, el préssec, les figues, les cireres i el raïm són bones opcions de fruita fresca que està en el seu millor moment.
Acompanya les crêpes amb una mica de nata muntada o amb iogurt de nata, xocolata, vainilla… o el gust que més t’agradi.
Una altra alternativa és servir les crêpes sense farcir i portar a taula fruita fresca tallada, per a que cadascú se les faci al seu gust.
Enlloc de nous, pots acompanyar les crêpes amb altres fruits secs com ametlles, avellanes, nous de Macadàmia, pinyons, anacards… Sempre sense sal i, si pot ser, torrats, no fregits.
Descubre toda nuestra gama de productos