Blog
Receptes per assaborir la tornada al cole

Receptes per assaborir la tornada al cole

Nomen      03/09/2018

Ja acaben les vacances d’estiu i és hora que els menuts i no tan menuts tornin a l’escola. Avui et proposem algunes receptes per a què els nens gaudeixin al màxim la tornada a l’escola.

5 receptes per la tornada a l’escola

Mini pizzes d’albergínia i carbassó

Ingredients:

  • 1 carbassó
  • 1 albergínia
  • Tomàquet triturat
  • Formatge ratllat
  • Oli d’oliva verge
  • Sal
  • Pebre
  • Orenga

Elaboració:

  1. Preescalfa el forn a 180 º C durant 15 minuts.
  2. Renta els vegetals i talla’ls en rodanxes fines.
  3. Disposa les rodanxes en una safata de forn coberta amb paper de forn.
  4. Posa un rajolí d’oli i salpebra els vegetals.
  5. Posa una culleradeta de tomàquet triturat en cada rodanxa i reparteix per tota la rodanxa.
  6. Empolvora una mica d’orenga per sobre i, a continuació, formatge ratllat.
  7. Un cop les mini pizzes estiguin preparades, fica-ho al forn fins que el formatge es fongui i estigui gratinat.
  8. Un cop estiguin les pizzes fetes, retira-les del forn i serveix en un plat.

 

Creps integrals amb farcit de tomàquet, gall dindi i mozzarella

Ingredients:

Per als creps:

Per al farciment:

  • 4 tomàquets
  • 200g de carn de gall dindi
  • Mozzarella
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre
  • Alfàbrega deshidratada

Elaboració:

Per al farciment:

  1. Renta i talla els tomàquets a rodanxes fines.
  2. Talla la carn de gall dindi a tires, i cuina a la planxa amb un rajolí d’oli i una mica de pebre.
  3. Finalment, talla la mozzarella a rodanxes.
  4. Reserva els ingredients preparats.

Per als creps

  1. Afegeix tots els ingredients al vas de la batedora i bat-los fins que quedi una massa homogènia.
  2. Quan ja tinguis la massa preparada, escalfa una paella antiadherent amb un rajolí d’oli.
  3. Quan la paella estigui calenta, aboca un cullerot de massa i estén-per tota la paella.
  4. Quan la massa hagi quallat dona-li la volta i daurar el crep al gust.

Quan tinguis els creps i els aliments per omplir-los preparats, munta els creps:

  1. Posa una base de crep en un plat i divideix-de manera imaginària en tres parts.
  2. Cobreix la part del mig primer amb rodanxes de tomàquet, a continuació de mozzarella, s’empolvora una mica d’alfàbrega deshidratada sobre la mozzarella i col·loca dos o tres tires de gall dindi per sobre.
  3. Finalment tanca el crep amb els terços exteriors i gaudeix-ne!

 

Mandonguilles d’espinacs amb palets de pastanaga

Ingredients:

  • 200g de pollastre
  • 150g d’espinacs frescos
  • 1 ou
  • 1 llesca de pa de motlle
  • 100 ml de brou de verdures
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre

Per a l’arrebossat:

Per a la guarnició:

  • Pastanagues

Elaboració:

  1. Triturar conjuntament la carn de pollastre, els espinacs i l’ou en una batedora amb sal i pebre al gust.
  2. Posa la llet en un got amb la llesca de pa de motlle dins, i quan aquesta hagi absorbit la llet, afegeix-la a la batedora i barreja bé fins que quedi una massa més o menys homogènia.
  3. Quan tinguis la massa, dona-li forma de mandonguilles.
  4. Arrebossa les mandonguilles, primer enfarina-les, banya-les en ou i finalment empana-les.
  5. Un cop tinguis les mandonguilles preparades, marca-les en una paella amb una mica d’oli d’oliva i ves girant les mandonguilles per a què tota la superfície es marqui.
  6. Quan les mandonguilles estiguin marcades, afegeix el brou de verdures a la paella i deixa que les mandonguilles es coguin a foc lent i tapades.
  7. Mentre es van cuinant, pela les pastanagues i talla-les a palets.
  8. Un cop les mandonguilles estiguin ben cuites, retirar del foc i serveix en un plat juntament amb els palets de pastanaga.

 

Torrada de xampinyons

Ingredients:

  • 2 llesques de pa integral
  • 100g de xampinyons
  • Mitja ceba
  • 50g de formatge ratllat
  • 1 culleradeta de farina blat de moro
  • 50g de llet
  • Oli d’oliva verge
  • Sal
  • Pebre

Elaboració:

  1. Preescalfa el forn a 180 º C uns 15 minuts.
  2. Neteja bé els xampinyons i tallar-los a làmines i reserva’ls.
  3. Pica la ceba i reserva-la.
  4. Escalfa una paella amb un rajolí d’oli i ofegar els xampinyons i la ceba amb la llet i la farina de blat de moro, i salpebra.
  5. Quan els vegetals estiguin cuits, retirar-ho del foc i reservar-los.
  6. Disposa dues llesques en una safata de forn coberta amb paper de forn.
  7. Col·loca els xampinyons i la ceba sobre les torrades.
  8. A continuació, s’empolvora el formatge ratllat per sobre de les torrades i introdueix les safates al forn prèviament preescalfat.
  9. Quan el formatge estigui gratinat retira les torrades del forn i serveix en un plat.

 

Pa de pessic de poma amb llavors de xocolata negra

Ingredients:

  • 100g de flocs de civada integral
  • 2 ous
  • 100 ml de llet
  • 1 culleradeta de mel
  • 10g de llevat en pols
  • 1 culleradeta de canyella
  • 3 pomes
  • 30g de llavors de xocolata negra
  • 1 branca de canyella

Elaboració:

  1. Preescalfa el forn a 180 º C durant 15 minuts.
  2. Pela i trosseja les pomes i cou en una olla al costat d’una branca de canyella amb una tassa d’aigua.
  3. Quan estiguin cuites, retira l’aigua i deixa que es refredin.
  4. Bat les clares fins al punt de neu i reserva-les.
  5. D’altra banda, afegeix els rovells, la mel, la canyella i la llet i barreja bé.
  6. A continuació, afegeix la civada i el llevat i barreja bé fins que quedi tot integrat.
  7. Tritura bé les pomes i afegeix-les a la barreja.
  8. Finalment afegeix les clares muntades i les llavors de xocolata a la barreja i bat suaument fins que quedin integrades.
  9. Disposa la massa en un motlle greixat prèviament i fica-ho al forn durant 30 minuts aproximadament.
  10. Quan el pa de pessic estigui cuit retira del forn i deixa-ho temperar.

 

Agafa energia per a la tornada al cole amb aquestes delicioses receptes!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *