Receptes per assaborir la tornada al cole
Nomen
03/09/2018
Ja acaben les vacances d’estiu i és hora que els menuts i no tan menuts tornin a l’escola. Avui et proposem algunes receptes per a què els nens gaudeixin al màxim la tornada a l’escola.
5 receptes per la tornada a l’escola
Mini pizzes d’albergínia i carbassó
Ingredients:
- 1 carbassó
- 1 albergínia
- Tomàquet triturat
- Formatge ratllat
- Oli d’oliva verge
- Sal
- Pebre
- Orenga
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 180 º C durant 15 minuts.
- Renta els vegetals i talla’ls en rodanxes fines.
- Disposa les rodanxes en una safata de forn coberta amb paper de forn.
- Posa un rajolí d’oli i salpebra els vegetals.
- Posa una culleradeta de tomàquet triturat en cada rodanxa i reparteix per tota la rodanxa.
- Empolvora una mica d’orenga per sobre i, a continuació, formatge ratllat.
- Un cop les mini pizzes estiguin preparades, fica-ho al forn fins que el formatge es fongui i estigui gratinat.
- Un cop estiguin les pizzes fetes, retira-les del forn i serveix en un plat.
Creps integrals amb farcit de tomàquet, gall dindi i mozzarella
Ingredients:
Per als creps:
Per al farciment:
- 4 tomàquets
- 200g de carn de gall dindi
- Mozzarella
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
- Alfàbrega deshidratada
Elaboració:
Per al farciment:
- Renta i talla els tomàquets a rodanxes fines.
- Talla la carn de gall dindi a tires, i cuina a la planxa amb un rajolí d’oli i una mica de pebre.
- Finalment, talla la mozzarella a rodanxes.
- Reserva els ingredients preparats.
Per als creps
- Afegeix tots els ingredients al vas de la batedora i bat-los fins que quedi una massa homogènia.
- Quan ja tinguis la massa preparada, escalfa una paella antiadherent amb un rajolí d’oli.
- Quan la paella estigui calenta, aboca un cullerot de massa i estén-per tota la paella.
- Quan la massa hagi quallat dona-li la volta i daurar el crep al gust.
Quan tinguis els creps i els aliments per omplir-los preparats, munta els creps:
- Posa una base de crep en un plat i divideix-de manera imaginària en tres parts.
- Cobreix la part del mig primer amb rodanxes de tomàquet, a continuació de mozzarella, s’empolvora una mica d’alfàbrega deshidratada sobre la mozzarella i col·loca dos o tres tires de gall dindi per sobre.
- Finalment tanca el crep amb els terços exteriors i gaudeix-ne!
Mandonguilles d’espinacs amb palets de pastanaga
Ingredients:
- 200g de pollastre
- 150g d’espinacs frescos
- 1 ou
- 1 llesca de pa de motlle
- 100 ml de brou de verdures
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
Per a l’arrebossat:
Per a la guarnició:
Elaboració:
- Triturar conjuntament la carn de pollastre, els espinacs i l’ou en una batedora amb sal i pebre al gust.
- Posa la llet en un got amb la llesca de pa de motlle dins, i quan aquesta hagi absorbit la llet, afegeix-la a la batedora i barreja bé fins que quedi una massa més o menys homogènia.
- Quan tinguis la massa, dona-li forma de mandonguilles.
- Arrebossa les mandonguilles, primer enfarina-les, banya-les en ou i finalment empana-les.
- Un cop tinguis les mandonguilles preparades, marca-les en una paella amb una mica d’oli d’oliva i ves girant les mandonguilles per a què tota la superfície es marqui.
- Quan les mandonguilles estiguin marcades, afegeix el brou de verdures a la paella i deixa que les mandonguilles es coguin a foc lent i tapades.
- Mentre es van cuinant, pela les pastanagues i talla-les a palets.
- Un cop les mandonguilles estiguin ben cuites, retirar del foc i serveix en un plat juntament amb els palets de pastanaga.
Torrada de xampinyons
Ingredients:
- 2 llesques de pa integral
- 100g de xampinyons
- Mitja ceba
- 50g de formatge ratllat
- 1 culleradeta de farina blat de moro
- 50g de llet
- Oli d’oliva verge
- Sal
- Pebre
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 180 º C uns 15 minuts.
- Neteja bé els xampinyons i tallar-los a làmines i reserva’ls.
- Pica la ceba i reserva-la.
- Escalfa una paella amb un rajolí d’oli i ofegar els xampinyons i la ceba amb la llet i la farina de blat de moro, i salpebra.
- Quan els vegetals estiguin cuits, retirar-ho del foc i reservar-los.
- Disposa dues llesques en una safata de forn coberta amb paper de forn.
- Col·loca els xampinyons i la ceba sobre les torrades.
- A continuació, s’empolvora el formatge ratllat per sobre de les torrades i introdueix les safates al forn prèviament preescalfat.
- Quan el formatge estigui gratinat retira les torrades del forn i serveix en un plat.
Pa de pessic de poma amb llavors de xocolata negra
Ingredients:
- 100g de flocs de civada integral
- 2 ous
- 100 ml de llet
- 1 culleradeta de mel
- 10g de llevat en pols
- 1 culleradeta de canyella
- 3 pomes
- 30g de llavors de xocolata negra
- 1 branca de canyella
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 180 º C durant 15 minuts.
- Pela i trosseja les pomes i cou en una olla al costat d’una branca de canyella amb una tassa d’aigua.
- Quan estiguin cuites, retira l’aigua i deixa que es refredin.
- Bat les clares fins al punt de neu i reserva-les.
- D’altra banda, afegeix els rovells, la mel, la canyella i la llet i barreja bé.
- A continuació, afegeix la civada i el llevat i barreja bé fins que quedi tot integrat.
- Tritura bé les pomes i afegeix-les a la barreja.
- Finalment afegeix les clares muntades i les llavors de xocolata a la barreja i bat suaument fins que quedin integrades.
- Disposa la massa en un motlle greixat prèviament i fica-ho al forn durant 30 minuts aproximadament.
- Quan el pa de pessic estigui cuit retira del forn i deixa-ho temperar.
Agafa energia per a la tornada al cole amb aquestes delicioses receptes!