Blog
Recetas de barritas de cereales caseras

Receptes de barretes de cereals casolanes

T’agraden les barretes de cereals? Són molt còmodes per prendre-les entre hores com un piscolabis. Has provat alguna vegada a cuinar-les a casa? Són molt fàcils i ràpides de fer, i les pots elaborar amb aquells ingredients que més t’agradin. Et proposem 3 receptes de barretes perquè t’iniciïs: una de plàtan i civada, una altra d’arròs inflat, coco rallat i nabius deshidratats, i l’última de dàtils, segó de blat i blat inflat. Prepara els ingredients i posa’t el davantal.

3 receptes de barretes de cereals casolanes

Civada i plàtan

Ingredients:

  • 180 g de plàtan
  • 65 g de flocs de civada
  • 40 g de figues deshidratades
  • 40 g de nous

Elaboració

  1. Posa el forn a preescalfar a 200 º C durant la preparació.
  2. Tallar les figues i les nous. Reserva.
  3. En un bol aixafa els plàtans amb una forquilla.
  4. Afegeix tots els ingredients juntament amb el plàtan i barreja bé fins que quedi tot ben incorporat. Pots afegir una mica de canyella, si t’agrada.
  5. Cobreix una safata amb paper de forn i incorpora la massa de les barretes a la safata.
  6. Distribueix la massa per tota la base de la safata perquè quedi coberta i amb un gruix més o menys homogeni.
  7. Enforna les barretes durant uns 10 minuts a 180 ºC.
  8. Una vegada enfornades deixa-les reposar durant un parell d’hores i talla-les en barretes.

Arròs inflat, coco i nabius

Ingredients:

  • 200 g d’ arròs inflat sense sucre
  • 100 g de mel
  • 80 g d’oli de coco
  • 70 g de nabius deshidratats
  • 50 g de coco ratllat
  • 50 g de farina d’arròs Nomen
  • 1 cullerada d’essència de vainilla

Per decorar:

  • Xocolata negra per postres
  • Avellanes trossejades

Elaboració:

  1. Preescalfa el forn a 200ªC mentre prepares la massa de les barretes.
  2. Fon l’oli de coco al bany maria.
  3. En un bol, afegeix l’arròs inflat, el coco ratllat, els nabius deshidratats i la farina d’arròs. Barreja una mica perquè quedin més o menys integrats.
  4. Afegeix a la barreja els ingredients secs, la mel, l’oli de coco i l’essència de vainilla i barreja-ho bé.
  5. Afegeix la pasta a una safata protegida amb paper de forn i pressiona amb una espàtula perquè quedi la superfície plana.
  6. Enforna la massa durant uns 40 minuts a 170 ºC fins que s’hagi daurat. Retira’l del forn.
  7. Deixa-ho refredar, i quan s’hagi temperat, talla les barretes en una mesura aproximada de 2 cm per 10 cm (o en la mida que prefereixis).
  8. A continuació, fon la xocolata negra per a postres i afegeix-la sobre les barretes perquè quedin ratllades.
  9. Finalment, abans que s’assequi la xocolata, escampa les avellanes trossejades per sobre.
  10. Deixa assecar la xocolata i guarda-les en un recipient hermètic.

Dàtils, segó de blat i blat inflat

Ingredients:

Elaboració:

  1. Desossa els dàtils, trosseja’ls i deixa’ls en remull durant una nit o unes 12 hores.
  2. Quan els dàtils estiguin rehidratats, tritura’ls amb un processador d’aliments.
  3. Quan tinguis una pasta homogènia, afegeix el segó de blat i segueix triturant.
  4. Un cop s’hagi integrat el segó, afegeix a un bol la barreja de dàtil, el blat inflat i els festucs Reserva un grapat de festucs per decorar.
  5. Afegeix la pasta a una safata de vidre quadrada i pressiona en el fons de la safata.
  6. Empolvora per sobre els festucs que has reservat i una mica de sal de l’Himàlaia i pressiona bé perquè s’enganxin.
  7. Deixa reposar la massa a la nevera un parell d’hores. Un cop hagi reposat, desemmotlla i talla-les en forma de barretes.
  8. Guarda les barretes a la nevera en un recipient hermètic per evitar que es desmuntin.

Gaudeix de les teves barretes de cereals casolanes!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here