T’agraden les barretes de cereals? Són molt còmodes per prendre-les entre hores com un piscolabis. Has provat alguna vegada a cuinar-les a casa? Són molt fàcils i ràpides de fer, i les pots elaborar amb aquells ingredients que més t’agradin. Et proposem 3 receptes de barretes perquè t’iniciïs: una de plàtan i civada, una altra d’arròs inflat, coco rallat i nabius deshidratats, i l’última de dàtils, segó de blat i blat inflat. Prepara els ingredients i posa’t el davantal.
3 receptes de barretes de cereals casolanes
Civada i plàtan
Ingredients:
- 180 g de plàtan
- 65 g de flocs de civada
- 40 g de figues deshidratades
- 40 g de nous
Elaboració
- Posa el forn a preescalfar a 200 º C durant la preparació.
- Tallar les figues i les nous. Reserva.
- En un bol aixafa els plàtans amb una forquilla.
- Afegeix tots els ingredients juntament amb el plàtan i barreja bé fins que quedi tot ben incorporat. Pots afegir una mica de canyella, si t’agrada.
- Cobreix una safata amb paper de forn i incorpora la massa de les barretes a la safata.
- Distribueix la massa per tota la base de la safata perquè quedi coberta i amb un gruix més o menys homogeni.
- Enforna les barretes durant uns 10 minuts a 180 ºC.
- Una vegada enfornades deixa-les reposar durant un parell d’hores i talla-les en barretes.
Arròs inflat, coco i nabius
Ingredients:
- 200 g d’ arròs inflat sense sucre
- 100 g de mel
- 80 g d’oli de coco
- 70 g de nabius deshidratats
- 50 g de coco ratllat
- 50 g de farina d’arròs Nomen
- 1 cullerada d’essència de vainilla
Per decorar:
- Xocolata negra per postres
- Avellanes trossejades
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 200ªC mentre prepares la massa de les barretes.
- Fon l’oli de coco al bany maria.
- En un bol, afegeix l’arròs inflat, el coco ratllat, els nabius deshidratats i la farina d’arròs. Barreja una mica perquè quedin més o menys integrats.
- Afegeix a la barreja els ingredients secs, la mel, l’oli de coco i l’essència de vainilla i barreja-ho bé.
- Afegeix la pasta a una safata protegida amb paper de forn i pressiona amb una espàtula perquè quedi la superfície plana.
- Enforna la massa durant uns 40 minuts a 170 ºC fins que s’hagi daurat. Retira’l del forn.
- Deixa-ho refredar, i quan s’hagi temperat, talla les barretes en una mesura aproximada de 2 cm per 10 cm (o en la mida que prefereixis).
- A continuació, fon la xocolata negra per a postres i afegeix-la sobre les barretes perquè quedin ratllades.
- Finalment, abans que s’assequi la xocolata, escampa les avellanes trossejades per sobre.
- Deixa assecar la xocolata i guarda-les en un recipient hermètic.
Dàtils, segó de blat i blat inflat
Ingredients:
- 300 g de dàtils
- 30 g de segó de blat
- 100 g de blat tendre inflat
- 70 g de festucs trossejats
- Sal de l’Himalaya Nomen
Elaboració:
- Desossa els dàtils, trosseja’ls i deixa’ls en remull durant una nit o unes 12 hores.
- Quan els dàtils estiguin rehidratats, tritura’ls amb un processador d’aliments.
- Quan tinguis una pasta homogènia, afegeix el segó de blat i segueix triturant.
- Un cop s’hagi integrat el segó, afegeix a un bol la barreja de dàtil, el blat inflat i els festucs Reserva un grapat de festucs per decorar.
- Afegeix la pasta a una safata de vidre quadrada i pressiona en el fons de la safata.
- Empolvora per sobre els festucs que has reservat i una mica de sal de l’Himàlaia i pressiona bé perquè s’enganxin.
- Deixa reposar la massa a la nevera un parell d’hores. Un cop hagi reposat, desemmotlla i talla-les en forma de barretes.
- Guarda les barretes a la nevera en un recipient hermètic per evitar que es desmuntin.
Gaudeix de les teves barretes de cereals casolanes!
Descubre toda nuestra gama de productos