Saps què és un trampantull? És una tècnica que s’utilitza per enganyar a l’ull. Fa que sembli que està veient una cosa quan en realitat és una altra.
Aquesta tècnica també es pot aplicar a la cuina. Podem introduir aliments més saludables, encara que visualment semblin uns altres. En aquest article t’ensenyarem unes divertides receptes de trampantulls per enganyar als teus ulls i a la resta de convidats!
4 receptes de trampantulls
Fals tataki de síndria
Ingredients:
- Síndria
- Suc de fruits vermells
- Sèsam torrat
Elaboració:
- Talla la síndria de manera que sembli un llom de tonyina. Ha de ser d’uns 2 o 3 cm d’ample i d’uns 10 cm de llarg.
- Remulla la síndria amb el suc de fruits vermells durant uns 30 minuts. Pots ajudar-te d’una bossa de congelació amb zip. Com? Introdueix la síndria a la bossa i afegeix el suc de fruits vermells. Tanca la bossa de manera que no quedi molt aire dins i que la síndria quedi submergida en el suc.
- Quan la síndria s’hagi impregnat bé amb el suc, arrebossa-la amb el sèsam.
- Finalment talla el fals tataki de síndria en trossos d’aproximadament 1 dit de gruix.
Patates de poma amb salsa
Ingredients:
- Poma (la varietat que més t’agradi)
- Maduixes
- Gerds
- Pinya
- Plàtan
Elaboració:
- D’una banda, renta bé les maduixes i els gerds. A continuació, trosseja-les (pots ajudar-te d’una túrmix).
- Cuina-les a foc lent en una paella perquè quedi tipus melmelada.
- D’altra banda, pela i trosseja la pinya i el plàtan. Tritura’ls i repeteix el procés anterior. Tingues en compte que aquest procediment és perquè perdin una mica l’aigua i tinguin una consistència una mica més espessa. És a dir, que semblin una salsa de quètxup i de mostassa. Recorda que quan es refredin, la seva consistència augmentarà.
- Deixa que es refredin les dues salses.
- Neteja bé les pomes i talla-les en forma de bastonets, perquè semblin patates fregides. Perquè les pomes no s’oxidin tan ràpidament i mantinguin el seu color, pots polvoritzar una mica de suc de llimona.
- Prepara els bastonets de poma en un plat i decora’l amb les salses per damunt o disposades en petits bols al costat del plat.
Espaguetis de carbassó amb bolonyesa de soia texturitzada
Per fer aquests espaguetis tens diverses opcions. Pots comprar el carbassó ja tallat en espaguetis o tallar-lo tu mateix. Si no tens l’utensili per a tallar els carabassons en espagueti, pots armar-te de paciència i tallar-ho amb un ganivet el més fi que puguis. Una altra opció és utilitzar el pelador i que quedin en forma de tagliatelle.
Ingredients:
- 1 carbassó
- 50 g de soja texturitzada
- 2 tomàquets madurs
- 1 ceba
- ½ pebrot vermell
- Sal de l’Himàlaia Nomen
- Oli d’oliva verge
- Pebre negre
Elaboració:
- Posa la soia texturitzada en remull mentre comences a preparar la salsa.
- Neteja bé tots els vegetals. Ratlla els tomàquets i pica la ceba i el pebrot.
- Afegeix-los a una paella antiadherent amb una mica d’oli, sal i pebre negre.
- Deixa que es cuinin les verdures amb la tapa i remou perquè no s’enganxi.
- Si no has comprat els carbassons tallats, talla’ls mentre es couen les verdures de la salsa.
- Trosseja amb un ganivet la soia texturitzada perquè sembli carn picada i afegeix-la a la salsa.
- Quan la salsa estigui a punt, salta el carbassó en una altra paella amb una mica d’oli i sal.
- Una vegada tinguis el carbassó al punt, serveix-lo en un plat i afegeix-li la salsa per damunt.
Botifarró de xocolata amb crocant de nous
Ingredients:
- 250 g de xocolata negra per postres
- 150 g de beguda d’arròs Nomen
- 100 g de mantega
- 50 g de sucre morè
- 80 g blat tendre unflat sense sucre
- 80 g d’arròs unflat sense sucre
- 50 g d’avellanes torrades
- 40 g de xocolata blanc
- 100 g de nous
Elaboració:
- Escalfa la mantega en una olla i afegeix la llet. Ves removent mentre s’escalfa perquè es dissolgui.
- Trosseja la xocolata i afegeix-la a l’olla. Continua removent fins que es fongui per complet.
- Trosseja les avellanes.
- Barreja l’arròs, el blat i les avellanes.
- Quan la xocolata es fongui i tinguis una mescla homogènia, canvia-la de recipient i refreda-la al congelador durant uns 15 minuts.
- Quan estigui refredat, afegeix la barreja de cereals i avellanes i integra’ls a poc a poc.
- Amb l’ajuda d’un tros de paper de film dona-li forma de rul·lo a la barreja i deixa-la refredar al congelador durant 3 hores.
- Just abans de servir, trosseja les nous i fon la xocolata blanca a foc lent i amb cura que no se’t cremi.
- Pinta el rul·lo amb la xocolata blanca i arrebossa’l amb les nous trossejades.
- Una vegada s’hagi assecat, talla el rul·lo en rodanxes i serveix-lo.
- Conserva-ho a la nevera o congelador mentre no es consumeixi per a evitar que es fongui.
Posa’t el davantal i gaudeix d’aquests deliciosos trampantulls!
Descubre toda nuestra gama de productos