Blog
Receptes ràpides per a gent amb poc temps

Receptes ràpides per a gent amb poc temps

Nomen      02/10/2017

Els estils de vida estan canviant i, encara que abans el ritme de vida podia permetre preparar llargues elaboracions per menjar, ara, per a la majoria ja no és així. Actualment, a causa de les nostres rutines diàries (escola, treball, esport …), tenim poc temps lliure i, segurament, t’hauràs trobat moltes vegades que arribes a casa i acabes menjant qualsevol cosa que trobis per la nevera. No et preocupis! En aquest post t’ensenyarem algunes claus i receptes ràpides perquè puguis compaginar el teu ritme de vida actiu, sense renunciar a una alimentació saludable. Vols conèixer-les?

Com optimitzo el temps per preparar àpats?

– Una molt bona idea és reservar-se un estona el cap de setmana per a cuinar en gran quantitat i així, no haver de gastar tant de temps durant la setmana. Pots deixar llestes aquelles preparacions que demoren més temps: l’arròs, la quinoa, la pasta o les patates, per exemple.

– Dóna-li vida al microones! Segurament només el fas servir per escalfar aliments, però hi ha molts aliments que poden cuinar-se al microones com peixos, verdures… fins i tot pa de pessic! T’estalviarà molt de temps de cocció i de neteja!

– Planifica’t la setmana. Una molt bona idea és planificar el teu menú setmanal, d’aquesta manera no perdràs temps pensant què menjaràs cada dia, i no acabes menjant qualsevol cosa.

Et ve de gust conèixer algunes receptes ràpides, saboroses i sanes? No necessites més de 20 minuts per preparar-les!

1. Papillote de salmó amb verdures al microones

La tècnica del papillote és una alternativa perfecta per fer verdures i peix de manera súper ràpida i amb un resultat molt saborós, a més de súper sana!

Ingredients

2 lloms de salmó, ½ pastanaga, ½ carbassó, ½ pebrot vermell, oli d’oliva, anet, sal i pebre.

Elaboració

Renta les verdures i talla-les a juliana i col·loca-les sobre un paper de forn, després col·loca a sobre el llom de salmó i amaneix amb una mica d’oli d’oliva, pebre, sal i una mica d’anet fresc. Per acabar la preparació fes una mena de paquet ben tancat amb el paper de forn deixant una mica de folgança a l’interior. Posa-ho al microones a màxima potència durant uns 4 minuts. El plat es courà amb el seu propi suc i quedarà un resultat súper sucós. Segur que repeteixes!

2. Truita de bacallà

Pot semblar laboriós però la veritat que és un plat molt ràpid de fer.

Ingredients

200g de bacallà, 4 ous, ½ pebrot verd, ½ ceba, mig porro, 1 all, oli d’oliva, pebre.

Elaboració

En primer lloc, talla el pebrot, el porro i la ceba en brunoise (trossets petits) i ofega-la a foc mig-lent en una paella antiadherent amb unes gotetes d’oli d’oliva durant uns 10 minuts. Mentre es fregeixen les verdures, bat els ous en un bol i afegeix el bacallà esqueixat (prèviament dessalat) i un polsim de pebre. Per acabar afegeix la barreja a la paella amb les verdures i deixa que es qualli, un parell de minuts per banda serà suficient. El seu sabor i textura t’encantaran!

3. Arròs amb espinacs “a la catalana”

Sorprèn-te amb aquesta ràpida i saborosa recepta.

Ingredients

250g d’espinacs, 1 Vaset d’Arròs Basmati Nomen, un grapat de panses, 1 cullerada sopera de pinyons, ½ ceba, oli d’oliva i sal.

Elaboració

El primer pas és hidratar les panses durant 5 minuts en un got amb aigua tèbia. En una paella salta els pinyons fins que estiguin daurats i reserva’ls. Després talla la ceba ben finea i salta-la en una paella amb unes gotetes d’oli d’oliva. Passats 5 minuts, afegeix els espinacs, que es cuinen molt ràpid, i quan minvi la seva mida, afegeix les panses escorregudes i els pinyons que tenies reservats. Finalment, s’afegeix un Vaset d’Arròs Basmati de Nomen. Salpebra, remou i passat un minutet, ja tens el plat llest!

Ja no tens excusa! Veuràs que, amb una bona planificació i receptes ràpides com aquestes, podràs combinar una vida activa amb una alimentació saludable.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.