Blog
5 receptes saludables per portar a la platja

5 receptes saludables per portar a la platja

Nomen      30/07/2018

Amb aquesta calor ve de gust passar-nos el dia sencer a la platja, sota l’ombra d’un para-sol i remullant-nos al mar de tant en tant per alliberar-nos de la calor. Ja saps que t’emportaràs per menjar a la platja? En aquest article et proposem 5 receptes per gaudir del mar i del sol. Esperem que t’agradin aquestes propostes!

1. Amanida d’arròs, meló i menta

Ingredients (4 persones): 4 Vasets d’Arròs Rodó Nomen, 4 rodanxes de meló, 100 g de pernil serrà, menta fresca, oli, pal i pebre negre.

Elaboració: Introduïm els gotets 1 minut al microones i deixem refredar. Tallem el meló a daus petits, el pernil a tires i piquem la menta fresca. En un bol barregem l’arròs juntament amb el meló, el pernil, la menta i amanim amb oli d’oliva. Salpebrem al gust i guardem en fred fins al moment de servir.

2. Amanida d’arròs basmati, tomàquet i pesto

Ingredients (4 persones): 4 Vasets d’Arròs Basmati Nomen, 4 tomàquets per a amanida, 1 cogombre, 50 ml d’oli d’oliva, 30 g de parmesà, 40 g de pinyons, alfàbrega, 100 g de boletes de mozzarella, sal i pebre negra.

Elaboració: Introduïm els gotets 1 minut al microones i deixem refredar. Pelem el cogombre i els tomàquets i els tallem a daus i els reservem. Amb l’ajuda d’una batedora triturem l’oli d’oliva juntament amb el parmesà, els pinyons i unes fulles d’alfàbrega fins a obtenir una salsa pesto. En un bol barregem l’arròs juntament amb els daus de verdures, el pesto i les boletes de mozzarella. Salpebrem al gust i guardem en fred fins al moment de servir.

3. Amanida d’arròs integral, pinya i fruits secs

Ingredients (4 persones): 4 Vasets d’Arròs Integral Nomen, 4 rodanxes de pinya, 2 préssecs, 4 talls de pernil dolç, 2 talls de pernil havarti, 20 g de pipes de carbassa, 20 g de pipes de gira-sol, oli d’oliva , sal i pebre negre.

Elaboració: Introduïm els gotets 1 minut al microones i deixem refredar. Tallem la pinya i els préssecs a trossets petits. Tallem el pernil dolç i el formatge a tires. En un bol barregem l’arròs integral juntament amb la fruita, el pernil dolç, el formatge, les pipes i oli d’oliva. Salpebrem al gust i guardem en fred fins al moment de servir.

4. Cuscús amb verduretes

Ingredients (4 persones): 200 g de Cuscús Nomen, 200 ml d’aigua, 2 carbassons, 2 pastanagues, curri en pols, 50 g de panses, 50 g de pinyons, oli d’oliva, sal i pebre negre.

Elaboració: En un bol barregem el cuscús juntament amb una mica d’oli, sal i pebre negre al gust i barregem bé. Afegim els 200 ml d’aigua i deixem reposar uns 15 minuts. Tallem les verdures a daus. Saltegem les verdures amb una mica d’oli, sal i curri al gust durant 5 minuts i les deixem refredar. Barregem el cuscús juntament amb les verdures, les panses i els pinyons. Rectifiquem de sal i guardem en fred fins al moment de servir.

5. Amanida de blat tendre

Ingredients (4 persones): 200 g de Blat Tendre Nomen, 1 pebrot vermell, 1 pebrot groc, 50 g de canonges, 60 g de formatge feta, 40 g d’avellanes, 1 cullerada sopera de mostassa, oli d’oliva, sal i pebre negra.

Elaboració: Bullim el blat tendre durant 10 minuts, colem i refredem amb aigua. Tallem els pebrots a tires i els saltegem juntament amb una mica d’oli d’oliva i deixem refredar. Barregem el blat tendre juntament amb les tires de pebrots, els canonges, el formatge feta esmicolat, les avellanes i la mostassa. Salpebrem al gust i guardem en fred fins al moment de servir.

 

Recorda de portar sempre els teus plats en una nevereta per conservar-los en fred i evita aliments crus com el peix, carn o ous, incloses les maioneses.

Esperem que gaudeixis d’aquests deliciosos plats en un bonic dia de platja!

 

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *