Blog
recetas veganas de hummus y patés veganos

Receptes veganes d’hummus i patés

Aprèn a elaborar 10 tipus de cremes veganes per untar. Son súper senzilles d’elaborar i només necessitaràs els ingredients de la crema i un bon processador d’aliments tipus batedora que trituri bé la barreja.

Pràcticament totes les receptes es poden utilitzar per untar en unes torrades o en entrepans tipus paté o per prendre amb bastonets de pa o vegetals en forma de crudités. Posa’t un davantal i, som-hi!

10 receptes veganes de patés vegetals

Paté de carbassa i alvocat

Ingredients: 1 alvocat mitjà, 100 grams de carbassa, 100 grams de pipes de carbassa, Escames de sal Nomen, pebre negre mòlt, unes fulles de menta i el suc d’una llimona.

Elaboració: Ratlla la carbassa y deixa-la macerar durant uns 30 minuts amb el suc de llimona, la menta molt picada, la sal i el pebre. Pela l’alvocat i tritura’l junt amb les pipes de carbassa. A continuació, afegeix la carbassa macerada junt amb el suc de la maceració i tritura fins aconseguir una textura cremosa i homogènia.

Hummus d’albergínia

Ingredients: 2 albergínies, 2 cullerades de suc de llimona natural, 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra, sal marina, pebre negre mòlt, 1 dent d’all, 2 cullerades de sèsam torrat i ½ cullereta de comí en pols.

Elaboració: Forneja les albergínies fins que estiguin completament cuites. Una vegada estiguin rostides, retira-les i, mentrestant es temperen, prepara la resta dels ingredients. Pela l’all i treu-li el cor. Pela l’albergínia. Afegeix tots els ingredients al bol de la batedora. Tritura tots els ingredients fins que quedi una pasta uniforme.

Crema de anacards i fines herbes (tipus mató)

Ingredients: 100 grams d’anacards, 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra, 2 cullerades de beguda d’arròs Nomen, el suc de ½ llimona, 2 cullerades de llevat de cervesa, sal marina, pebre roig picant, 1 dent d’all, 1 branca de julivert, unes fulles de menta, 1 culleradeta d’orenga.

Elaboració: Posa en remull els anacards durant almenys 12 hores. Retira els anacards del remull, escorre’ls bé i tritura’ls a la batedora. Afegeix la beguda vegetal d’arròs Nomen, l’oli d’oliva, l’all sense el cor i les altres espècies al gust. Bat una mica per a que tot es barregi i deixa-ho reposar durant una hora per a que la pasta d’anacard agafi el sabor de las espècies. Passada l’hora, acaba de triturar fins obtenir una pasta uniforme.

Hummus de shiitake

Ingredients: 40 grams de bolets shiitake deshidratats, mitja ceba, ½ porro petit, ½ culleradeta de gingebre fresc rallat, 2 cullerades de salsa de soja, 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra, 4 nous, sal i pebre negra molta.

Elaboració: Remulla els bolets deshidratats durant 30 minuts en agua calenta en un recipient y tapa’ls per a que mantingui millor la calor. Retira els bolets de l’aigua, però conserva aquesta agua. Neteja i pela la ceba i el porro. Talla en tires els bolets shiitake, la ceba i el porro. En una paella amb una mica d’oli, salteja la ceba i el porro. Quan comencin a daurar-se, agrega el shiitake. Salteja a foc ràpid un parell de minuts i després deixa que es coguin bé a foc lent amb la tapa posada. Mentrestant es couen afegeix sal, pebre, la salsa de soja, y el gingebre. Si és necessari, afegeix una mica d’aigua de remull per a que no es cremin els aliments. Quan estigui tot ben cuinat, retira-ho del foc i agrega-ho a la batedora. Tritura fins a que quedi tot molt ben picat i uniforme. Afegeix aigua per a adaptar la consistència. Rectifica la sal i el pebre si és necessari, i deixa temperar abans de consumir.

Paté d’olives

Ingredients: 150 grams d’olives verdes desossades, 100 grams d’olives negres desossades, 1 branca de coriandre fresc, 3 o 4 fulles de julivert fresc, ¼ ceba, 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra i el suc de mitja llimona.

Elaboració: Afegeix tots els ingredients a la batedora i bat fins a que quedi tot ben picat. No és necessari que quedi una pasta totalment homogènia. Pots condimentar amb altres espècies com orenga, farigola, romaní o comí, les que més t’agradin.

Hummus de mongetes, tomàquets secs i remolatxa

Ingredients: 100g de mongetes vermelles cuites, 6 tomàquets secs, 1 remolatxa (50g aproximadament), 20g d’anacards crus, 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra, 1 cullerada d’all en pols, 1 cullerada de beguda vegetal de soja i sal.

Elaboració: Escorre bé les mongetes y esbandeix-les. Afegeix tots els ingredients a la batedora i tritura bé els ingredients fins que quedi una pasta fina. Pots afegir més beguda vegetal per corregir la textura en cas de que sigui necessari.

Paté de pebrots

Ingredients: 120 grams de pebrots escalivats, 250 grams de tofu, una dent d’all, oli d’oliva verge extra, ½ culleradeta de pebre roig picant, comí i sal.

Elaboració: Trosseja una mica els pebrots escalivats i el tofu. Afegeix tots els ingredients a la batedora i tritura fins que quedi una pasta uniforme. Rectifica la quantitat de condiments al gust. Pots utilitzar tofu marinat per donar-li un toc diferent o marinar el tofu com més t’agradi.

Hummus de pastanaga

Ingredients: 200 grams de pastanaga, 30 grams d’olives negres sense os, 1 ceba tendra, pebre negre, pebre roig picant, el suc de mitja llimona, 2 cullerada de sèsam torrat, sal de l’Himalaya Nomen.

Elaboració: Pela les pastanagues i les bulls durant uns 20 minuts fins que estiguin ben cuinades. Agrega les pastanagues bullides i ben escorregudes al bol de la batedora i afegeix les olives, la ceba tendra, el suc de llimona, el pebre negre, el pebre roig i la sal al gust. Tritura fins que sigui una pasta homogènia i serveix-la.

Crema de plàtan

Ingredients: 2 plàtans madurs, 100 grams de coco ratllat, 75 grams de nous, 100 mil·lilitres de beguda vegetal de coco i una cullerada de xarop d’atzavara.

Elaboració: Tritura bé tots els ingredients fins que quedi una pasta homogènia. Pots afegir-li unes gotes d’essència de vainilla o una mica de canyella per donar-li un extra de sabor.

Crema d’avellanes i cacau

Ingredients: 200 grams d’avellanes torrades sense sal, 1 cullerada d’oli de coco, 20 grams de cacau en pols pur (2 cullerades soperes omplerta) i essència de vainilla.

Elaboració: Tritura les avellanes a la batedora fins que quedi una pasta més o menys fina i homogènia. Quan comenci a tenir un aspecte cremós afegeix la resta dels ingredients i tritura’ls fins que quedi una crema completament homogènia. Adapta la consistència amb una mica d’aigua, si és necessari.

 

Estàs preparat per llepar-te els dits amb aquestes receptes veganes? Prepara el pa, crostons o crudités per provar-les!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here