Blog
Receptes veganes d’hummus i patés

Receptes veganes d’hummus i patés

Nomen      11/02/2019

Aprèn a elaborar 10 tipus de cremes veganes per untar. Son súper senzilles d’elaborar i només necessitaràs els ingredients de la crema i un bon processador d’aliments tipus batedora que trituri bé la barreja.

Pràcticament totes les receptes es poden utilitzar per untar en unes torrades o en entrepans tipus paté o per prendre amb bastonets de pa o vegetals en forma de crudités. Posa’t un davantal i, som-hi!

10 receptes veganes de patés vegetals

Paté de carbassa i alvocat

Ingredients: 1 alvocat mitjà, 100 grams de carbassa, 100 grams de pipes de carbassa, Escames de sal Nomen, pebre negre mòlt, unes fulles de menta i el suc d’una llimona.

Elaboració: Ratlla la carbassa y deixa-la macerar durant uns 30 minuts amb el suc de llimona, la menta molt picada, la sal i el pebre. Pela l’alvocat i tritura’l junt amb les pipes de carbassa. A continuació, afegeix la carbassa macerada junt amb el suc de la maceració i tritura fins aconseguir una textura cremosa i homogènia.

Hummus d’albergínia

Ingredients: 2 albergínies, 2 cullerades de suc de llimona natural, 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra, sal marina, pebre negre mòlt, 1 dent d’all, 2 cullerades de sèsam torrat i ½ cullereta de comí en pols.

Elaboració: Forneja les albergínies fins que estiguin completament cuites. Una vegada estiguin rostides, retira-les i, mentrestant es temperen, prepara la resta dels ingredients. Pela l’all i treu-li el cor. Pela l’albergínia. Afegeix tots els ingredients al bol de la batedora. Tritura tots els ingredients fins que quedi una pasta uniforme.

Crema de anacards i fines herbes (tipus mató)

Ingredients: 100 grams d’anacards, 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra, 2 cullerades de beguda d’arròs Nomen, el suc de ½ llimona, 2 cullerades de llevat de cervesa, sal marina, pebre roig picant, 1 dent d’all, 1 branca de julivert, unes fulles de menta, 1 culleradeta d’orenga.

Elaboració: Posa en remull els anacards durant almenys 12 hores. Retira els anacards del remull, escorre’ls bé i tritura’ls a la batedora. Afegeix la beguda vegetal d’arròs Nomen, l’oli d’oliva, l’all sense el cor i les altres espècies al gust. Bat una mica per a que tot es barregi i deixa-ho reposar durant una hora per a que la pasta d’anacard agafi el sabor de las espècies. Passada l’hora, acaba de triturar fins obtenir una pasta uniforme.

Hummus de shiitake

Ingredients: 40 grams de bolets shiitake deshidratats, mitja ceba, ½ porro petit, ½ culleradeta de gingebre fresc rallat, 2 cullerades de salsa de soja, 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra, 4 nous, sal i pebre negra molta.

Elaboració: Remulla els bolets deshidratats durant 30 minuts en agua calenta en un recipient y tapa’ls per a que mantingui millor la calor. Retira els bolets de l’aigua, però conserva aquesta agua. Neteja i pela la ceba i el porro. Talla en tires els bolets shiitake, la ceba i el porro. En una paella amb una mica d’oli, salteja la ceba i el porro. Quan comencin a daurar-se, agrega el shiitake. Salteja a foc ràpid un parell de minuts i després deixa que es coguin bé a foc lent amb la tapa posada. Mentrestant es couen afegeix sal, pebre, la salsa de soja, y el gingebre. Si és necessari, afegeix una mica d’aigua de remull per a que no es cremin els aliments. Quan estigui tot ben cuinat, retira-ho del foc i agrega-ho a la batedora. Tritura fins a que quedi tot molt ben picat i uniforme. Afegeix aigua per a adaptar la consistència. Rectifica la sal i el pebre si és necessari, i deixa temperar abans de consumir.

Paté d’olives

Ingredients: 150 grams d’olives verdes desossades, 100 grams d’olives negres desossades, 1 branca de coriandre fresc, 3 o 4 fulles de julivert fresc, ¼ ceba, 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra i el suc de mitja llimona.

Elaboració: Afegeix tots els ingredients a la batedora i bat fins a que quedi tot ben picat. No és necessari que quedi una pasta totalment homogènia. Pots condimentar amb altres espècies com orenga, farigola, romaní o comí, les que més t’agradin.

Hummus de mongetes, tomàquets secs i remolatxa

Ingredients: 100g de mongetes vermelles cuites, 6 tomàquets secs, 1 remolatxa (50g aproximadament), 20g d’anacards crus, 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra, 1 cullerada d’all en pols, 1 cullerada de beguda vegetal de soja i sal.

Elaboració: Escorre bé les mongetes y esbandeix-les. Afegeix tots els ingredients a la batedora i tritura bé els ingredients fins que quedi una pasta fina. Pots afegir més beguda vegetal per corregir la textura en cas de que sigui necessari.

Paté de pebrots

Ingredients: 120 grams de pebrots escalivats, 250 grams de tofu, una dent d’all, oli d’oliva verge extra, ½ culleradeta de pebre roig picant, comí i sal.

Elaboració: Trosseja una mica els pebrots escalivats i el tofu. Afegeix tots els ingredients a la batedora i tritura fins que quedi una pasta uniforme. Rectifica la quantitat de condiments al gust. Pots utilitzar tofu marinat per donar-li un toc diferent o marinar el tofu com més t’agradi.

Hummus de pastanaga

Ingredients: 200 grams de pastanaga, 30 grams d’olives negres sense os, 1 ceba tendra, pebre negre, pebre roig picant, el suc de mitja llimona, 2 cullerada de sèsam torrat, sal de l’Himalaya Nomen.

Elaboració: Pela les pastanagues i les bulls durant uns 20 minuts fins que estiguin ben cuinades. Agrega les pastanagues bullides i ben escorregudes al bol de la batedora i afegeix les olives, la ceba tendra, el suc de llimona, el pebre negre, el pebre roig i la sal al gust. Tritura fins que sigui una pasta homogènia i serveix-la.

Crema de plàtan

Ingredients: 2 plàtans madurs, 100 grams de coco ratllat, 75 grams de nous, 100 mil·lilitres de beguda vegetal de coco i una cullerada de xarop d’atzavara.

Elaboració: Tritura bé tots els ingredients fins que quedi una pasta homogènia. Pots afegir-li unes gotes d’essència de vainilla o una mica de canyella per donar-li un extra de sabor.

Crema d’avellanes i cacau

Ingredients: 200 grams d’avellanes torrades sense sal, 1 cullerada d’oli de coco, 20 grams de cacau en pols pur (2 cullerades soperes omplerta) i essència de vainilla.

Elaboració: Tritura les avellanes a la batedora fins que quedi una pasta més o menys fina i homogènia. Quan comenci a tenir un aspecte cremós afegeix la resta dels ingredients i tritura’ls fins que quedi una crema completament homogènia. Adapta la consistència amb una mica d’aigua, si és necessari.

 

Estàs preparat per llepar-te els dits amb aquestes receptes veganes? Prepara el pa, crostons o crudités per provar-les!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *