Blog

Receptes veganes per a l’estiu

Ets vegà i no saps què cuinar aquest estiu? Et proposem 4 receptes per incloure a la teva alimentació aquest estiu. Prepara el davantal i els fogons!

4 receptes veganes saludables i estiuenques

Crema freda de pèsols y menta

Ingredients:

  • 500 g de pèsols frescos
  • 1 ceba
  • 1 brot de menta fresca (6 fulles mitjanes aprox.)
  • Brou de verdures (opcional)
  • Oli d’oliva verge
  • Sal

Elaboració:

  1. Pela la ceba i talla-la a tires fines.
  2. En una olla, ofega la ceba amb un rajolí d’oli i una mica de sal.
  3. Quan comenci a estar escalfada, afegeix els pèsols i cuina’ls durant uns 5 minuts.
  4. A continuació, cobreix amb aigua o amb brou de verdures si vols potenciar el sabor i afegeix les fulles de menta.
  5. Deixa bullir els ingredients durant uns 10 minuts.
  6. Un cop passats els 10 minuts, retira del foc i deixa que es refredi i barreja.
  7. Un cop quedi més o menys temperat, retira les fulles de menta i reserva el brou de cocció.
  8. Amb l’ajuda d’un processador d’aliments tritura bé els pèsols i la ceba fins aconseguir una textura fina i homogènia.
  9. Afegeix part del brou poc a poc per modificar la textura al teu gust.
  10. Finalment reserva en la nevera almenys 30 minuts abans de servir-la.

Amanida de cigrons amb salsa de tahini

Ingredients:

  • 1 pot de cigrons cuits en conserva
  • 200 g espinacs frescs
  • 1 bloc de tofu
  • ½ ceba morada
  • 2 pastanagues

Per la salsa:

  • 70 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 2 cullerades soperes de tahini
  • Pebre de caiena molta
  • Sal

Per a marinar el tofu:

  • 100 ml de salsa de soia baixa en sal
  • 1 cullerada de postres de xarop d’atzavara

Elaboració

  1. Abans de començar, prepara el marinat per al tofu. Afegeix la salsa de soia i el xarop en un bol i barreja bé la mescla.
  2. Talla’l a daus i afegeix-ho al bol perquè agafi el sabor de la salsa. Deixa-ho reposar almenys mitja hora.
  3. Comença a preparar l’amanida. Escorre els cigrons i reserva el líquid de conserva per aprofitar-ho per a altres receptes.
  4. Esbandeix els cigrons i reserva’ls.
  5. Neteja els espinacs amb aigua i escorre-les bé. Trosseja-les una mica per reduir la seva grandària.
  6. Pela la ceba i talla-la en tires fines.
  7. Pela la pastanaga i ratlla-la.
  8. Un cop tinguis tots els elements de l’amanida preparats, cuina el tofu.
  9. En una paella antiadherent, afegeix els daus de tofu amb la barreja del marinat i cuina el tofu fins que la salsa hagi evaporat tota l’aigua. Deixa que es dauri una mica i retira-ho del foc.
  10. Un cop tinguis el tofu ja preparat, comença a preparar la salsa per a l’amanida mentre es refreda una mica.
  11. En un got barreja tots els elements de la salsa i barreja-ho bé. Corregeix la sal i el pebre de caiena segons els teus gustos.
  12. Finalment, en un bol afegeix tots els ingredients de l’amanida i barreja-ho bé. Pots servir la salsa a part per tal que cadascú amaneixi al gust.

Mouse de xocolata vegana

Ingredients:

  • Líquid de conserva de cigrons (pot de 500g)
  • 2 cullerades soperes plenes de cacau pur
  • 1 cullerada de postres d’essència de vainilla

Elaboració:

  1. Amb l’ajuda d’unes varetes, munta el líquid de conserva de llegums. Amb unes varetes elèctriques serà molt més fàcil i ràpid.
  2. Quan el líquid comenci a muntar-se afegeix l’essència de vainilla i continua batent fins que estiguin completament muntades.
  3. En el moment en que arribi a punt de neu, afegeix el cacau en pols i integra’l amb compte amb l’ajuda d’una espàtula per mantenir la textura.
  4. Un cop el cacau estigui integrat, col·loca la mousse en gotets i guarda-la a la nevera com a mínim 1 hora abans de consumir-la.

Gelat de beguda d’arròs, chia i fruita

Ingredients:

Elaboració:

  1. En un bol afegeix 1 cullerada de chia per cada 100 ml de beguda d’arròs.
  2. Deixa reposar la barreja de chia i beguda d’arròs durant 2 hores aproximadament.
  3. Quan la chia hagi absorbit la beguda i hagi doblat la seva grandària barreja a parts iguals el púding de chia amb la beguda d’arròs perquè quedi més líquid, si vols pots triturar una mica la mescla perquè no quedi tan grumollosa.
  4. A continuació, prepara els trossets de fruita. Pela i desossa o treu les llavors, segons la peça que hagis triat. Talla-la en trossets petits perquè s’integrin en el gelat.
  5. Afegeix els trossets de fruita a la barreja de beguda d’arròs i chia i integra’ls. Pots fer-los d’un sol sabor o barrejar diferents fruites.
  6. Col·loca la barreja dels gelats en els motlles, posa el palet i congela almenys unes 4 hores.

Gaudeix dels teus plats!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here