Blog
Receptes veganes per a l’estiu

Receptes veganes per a l’estiu

Nomen      29/07/2019

Ets vegà i no saps què cuinar aquest estiu? Et proposem 4 receptes per incloure a la teva alimentació aquest estiu. Prepara el davantal i els fogons!

4 receptes veganes saludables i estiuenques

Crema freda de pèsols y menta

Ingredients:

  • 500 g de pèsols frescos
  • 1 ceba
  • 1 brot de menta fresca (6 fulles mitjanes aprox.)
  • Brou de verdures (opcional)
  • Oli d’oliva verge
  • Sal

Elaboració:

  1. Pela la ceba i talla-la a tires fines.
  2. En una olla, ofega la ceba amb un rajolí d’oli i una mica de sal.
  3. Quan comenci a estar escalfada, afegeix els pèsols i cuina’ls durant uns 5 minuts.
  4. A continuació, cobreix amb aigua o amb brou de verdures si vols potenciar el sabor i afegeix les fulles de menta.
  5. Deixa bullir els ingredients durant uns 10 minuts.
  6. Un cop passats els 10 minuts, retira del foc i deixa que es refredi i barreja.
  7. Un cop quedi més o menys temperat, retira les fulles de menta i reserva el brou de cocció.
  8. Amb l’ajuda d’un processador d’aliments tritura bé els pèsols i la ceba fins aconseguir una textura fina i homogènia.
  9. Afegeix part del brou poc a poc per modificar la textura al teu gust.
  10. Finalment reserva en la nevera almenys 30 minuts abans de servir-la.

Amanida de cigrons amb salsa de tahini

Ingredients:

  • 1 pot de cigrons cuits en conserva
  • 200 g espinacs frescs
  • 1 bloc de tofu
  • ½ ceba morada
  • 2 pastanagues

Per la salsa:

  • 70 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 2 cullerades soperes de tahini
  • Pebre de caiena molta
  • Sal

Per a marinar el tofu:

  • 100 ml de salsa de soia baixa en sal
  • 1 cullerada de postres de xarop d’atzavara

Elaboració

  1. Abans de començar, prepara el marinat per al tofu. Afegeix la salsa de soia i el xarop en un bol i barreja bé la mescla.
  2. Talla’l a daus i afegeix-ho al bol perquè agafi el sabor de la salsa. Deixa-ho reposar almenys mitja hora.
  3. Comença a preparar l’amanida. Escorre els cigrons i reserva el líquid de conserva per aprofitar-ho per a altres receptes.
  4. Esbandeix els cigrons i reserva’ls.
  5. Neteja els espinacs amb aigua i escorre-les bé. Trosseja-les una mica per reduir la seva grandària.
  6. Pela la ceba i talla-la en tires fines.
  7. Pela la pastanaga i ratlla-la.
  8. Un cop tinguis tots els elements de l’amanida preparats, cuina el tofu.
  9. En una paella antiadherent, afegeix els daus de tofu amb la barreja del marinat i cuina el tofu fins que la salsa hagi evaporat tota l’aigua. Deixa que es dauri una mica i retira-ho del foc.
  10. Un cop tinguis el tofu ja preparat, comença a preparar la salsa per a l’amanida mentre es refreda una mica.
  11. En un got barreja tots els elements de la salsa i barreja-ho bé. Corregeix la sal i el pebre de caiena segons els teus gustos.
  12. Finalment, en un bol afegeix tots els ingredients de l’amanida i barreja-ho bé. Pots servir la salsa a part per tal que cadascú amaneixi al gust.

Mouse de xocolata vegana

Ingredients:

  • Líquid de conserva de cigrons (pot de 500g)
  • 2 cullerades soperes plenes de cacau pur
  • 1 cullerada de postres d’essència de vainilla

Elaboració:

  1. Amb l’ajuda d’unes varetes, munta el líquid de conserva de llegums. Amb unes varetes elèctriques serà molt més fàcil i ràpid.
  2. Quan el líquid comenci a muntar-se afegeix l’essència de vainilla i continua batent fins que estiguin completament muntades.
  3. En el moment en que arribi a punt de neu, afegeix el cacau en pols i integra’l amb compte amb l’ajuda d’una espàtula per mantenir la textura.
  4. Un cop el cacau estigui integrat, col·loca la mousse en gotets i guarda-la a la nevera com a mínim 1 hora abans de consumir-la.

Gelat de beguda d’arròs, chia i fruita

Ingredients:

Elaboració:

  1. En un bol afegeix 1 cullerada de chia per cada 100 ml de beguda d’arròs.
  2. Deixa reposar la barreja de chia i beguda d’arròs durant 2 hores aproximadament.
  3. Quan la chia hagi absorbit la beguda i hagi doblat la seva grandària barreja a parts iguals el púding de chia amb la beguda d’arròs perquè quedi més líquid, si vols pots triturar una mica la mescla perquè no quedi tan grumollosa.
  4. A continuació, prepara els trossets de fruita. Pela i desossa o treu les llavors, segons la peça que hagis triat. Talla-la en trossets petits perquè s’integrin en el gelat.
  5. Afegeix els trossets de fruita a la barreja de beguda d’arròs i chia i integra’ls. Pots fer-los d’un sol sabor o barrejar diferents fruites.
  6. Col·loca la barreja dels gelats en els motlles, posa el palet i congela almenys unes 4 hores.

Gaudeix dels teus plats!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.