Blog
Saltat de verdures de primavera, arròs, quinoa i ou poché

Saltat de verdures de primavera, arròs, quinoa i ou poché

Nomen      12/05/2021

Aquest és un plat perfecte per a celebrar la primavera. Es prepara amb les millors verdures de temporada, com pèsols, espàrrecs verds i mongetes tendres; aporta tots els beneficis per a la salut de l’arròs i la quinoa i, com a cirereta del pastís, es completa amb un ou poché que banya tot el plat amb la untuositat del rovell líquid. Un veritable plaer per als sentits.

Recepta de saltat de verdures de primavera, arròs, quinoa i ou poché

Número de comensals: 4 persones
Temps d’elaboració: 40 minuts

Ingredients

  • 100 gr d’arròs basmati
  • 100 gr de quinoa
  • 1 manat d’espàrrecs verds
  • 50 gr de pèsols frescos
  • 50 gr de mongetes tendres
  • ½ pebrot vermell
  • 1 ceba tendra (o 1 ceba)
  • ½ dent d’all
  • 4 ous
  • Vinagre
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre

Elaboració

– Prepara les verdures. Enretira el peu llenyós dels espàrrecs i talla’ls a trossos. Despunta les mongetes verdes i trosseja-les també. Pica la ceba tendra (o la ceba) i el dent d’all. Neteja les llavors del pebrot i talla’l a dauets.

– Bull les mongetes i els pèsols en un cassó amb abundant aigua salada, durant 20 minuts. Després, escórre’ls i reserva’ls.

– Mentrestant, salta la ceba i l’all en una paella amb un parell de cullerades d’oli fins a què la ceba comenci a estar transparent. Afegeix el pebrot, salta’l 5 minuts més i afegeix també els espàrrecs. Salta tot junt durant 5 minuts més, a foc mig.

– Bull l’arròs i la quinoa, el temps indicat pel fabricant, per separat. Després, escórre’ls i barreja’ls. Si vols estalviar-te aquest pas, pots utilitzar uns gotets d’arròs basmati i arròs integral amb quinoa, barrejats. Es preparen en un només 1 minut de microones i els tindràs a punt per afegir-los al teu saltat.

– Afegeix l’arròs i la quinoa a la paella de les verdures. També les mongetes i els pèsols. Remena amb compte per a què es barregin bé els ingredients. Rectifica de sal i pebre i rega amb un rajolinet d’oli d’oliva.

– Prepara els ous poché. Posa un cassó amb aigua i 1 cullerada de vinagre al foc i porta’l a ebullició. Quan comenci a bullir, enretira el cassó del foc i trenca 1 ou (és millor que l’hagis trencat abans en un bol, per a comprovar que està sencer. Si es trenca el rovell abans de posar-lo a l’aigua no sortirà bé). Posa l’ou a l’aigua, espera 3 minuts i enretira’l amb una escumadora.

– Emplata el saltat I posa 1 ou poché sobre cada plat. Afegeix una mica de sal i serveix de seguida.

Trucs, consells i alternatives

Si l’ou poché et sembla massa complicat de fer, tot i que de veritat que no ho és, pots completar el saltat amb un ou ferrat o fins i tot amb un ou dur partit per la meitat.

Pots emplatar el saltat com un timbal, utilitzant un motlle d’emplatar per a posar-lo bonic. Posa el motlle sobre el plat, omple’l amb el saltat, fes una mica de pressió amb el dors d’una cullera de sopa (per a què es compacti una mica i no es desmonti) i aixeca el motlle amb compte.

Un toc de xef. Una vegada tinguis el saltat emplatat, decora’l amb alguna herba aromàtica, com un parell de brins de cibulet o una branqueta de romaní, Ja veuràs com sorprens tothom.

En el darrer moment, tira per damunt dels saltats unes escames de sal N’hi ha de molts tipus: fumades, amb pebre vermell…

Si alguna de les verdures que porta el saltat no t’agrada, o no l’has trobat al súper o al mercat, pots canviar-la per una altra o simplement no posar-la. I per a fer aquest plat en versió tardor-hivern, utilitza carabassa, cols de Brussel.les o bròcoli, bolets de temporada…

I si no vols barrejar arròs amb quinoa, utilitza només un dels dos ingredients, el saltat també quedarà molt bo.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *