Què faràs aquest cap de setmana? ¿Partit de futbol? ¿Peli amb els amics? Sigui quin sigui el teu pla, et proposem 5 receptes de snacks per compartir amb amics una mica més alternatives per preparar que la típica truita de patates o pizza a domicili.
5 receptes de snacks
Crudités amb guacamole i patés
Ingredients:
- Pebrot vermell i verd
- Pastanaga
- Api
- Cogombre
Ingredients pel guacamole:
- 2 alvocats
- 1 tomàquet mitjà
- ½ ceba
- 1 llimona
- 5 branquetes de coriandre
- Pebrots de Xalapa o unes gotes de tabasc (al gust)
- Sal
Pels patés t’oferim diferents receptes al següent article on podràs escollir el paté o hummus que més t’agradi.
Elaboració:
- Renta i talla les verdures en tires més o menys gruixudes i reserva-les.
- Per preparar el guacamole comença picant la ceba i el tomàquet a daus petits.
- Pela i desossa els alvocats.
- Esprem la llimona i afegeix el suc i el coriandre als alvocats. Si afegeixes pebrots de Xalapa o tabasc, fes-ho abans de triturar perquè el picant s’integri bé en l’alvocat.
- Tritura’ls amb un processador d’aliments fins a aconseguir una textura sense grumolls.
- Una vegada aconseguida la textura desitjada ja pots afegir els daus de ceba i tomàquet i barrejar-los amb una forquilla.
- Serveix el guacamole i els patés en bols juntament en una safata amb bastonets de verdures.
Montadito de formatge curat, pernil ibèric i ruca
Ingredients:
- Pa de cereals
- Formatge curat
- Pernil ibèric
- Ruca
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
- Renta la ruca i deixa que s’assequi.
- Talla el pa de cereals en llesques, però de forma inclinada, perquè surtin unes llesques més allargades.
- Col·loca les llesques de pa sobre una safata i afegeix un rajolí d’oli d’oliva verge extra.
- Talla el formatge en làmines i col·loca una per llesca.
- Pica el pernil perquè quedi com a encenalls i afegeix una miqueta en cada llesca.
- Per a finalitzar, afegeix unes fulletes de ruca.
Si vols servir els montaditos en calent, pots fornejar-los just abans d’afegir la ruca fins que es fongui el formatge.
Còctel de marisc sobre fulla d’enciam romana
Ingredients:
- 200 g de llagostins
- 200 g de pop cuit
- 100 g de musclos
- 1 ceba
- Un pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 2 tomàquets d’amanida
- Fulles d’enciam romana
- Oli d’oliva verge extra
- Vinagre
- Sal amb algues Nomen
- Pebre mòlt
Elaboració:
- Posa una olla amb aigua al foc, quan comenci a bullir afegeix els llagostins.
- Deixa’ls coure uns minuts, després escorre’ls i reserva’ls.
- Neteja els musclos i fes la mateixa operació que amb els llagostins. Quan s’obrin, treu-los de les petxines i reserva-ho.
- Talla el pop a làmines.
- Neteja i talla a daus petits els pebrots i la ceba.
- Pela els llagostins i després parteix-los a trossets.
- Renta unes quantes fulles d’enciam i deixa que s’assequin.
- Per preparar la vinagreta agafa un bol i afegeix l’oli d’oliva, el vinagre, el pebre i la sal. Remou-ho tot perquè es lliguin els ingredients.
- En un bol gran barreja tots els ingredients i afegeix la vinagreta i mescla-ho tot. Després guarda-ho unes hores a la nevera.
- A l’hora de servir, en un plat posa les fulles d’enciam i afegeix la picada al llarg, com si fos una barca.
Fals panini d’albergínia
Ingredients:
- Albergínia
- Salsa de tomàquet natural
- Formatge ratllat
- Pebrot
- Ceba
- Orenga
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 200 °C mentre prepares els paninis.
- Renta i talla les albergínies a làmines verticals.
- Posa-les en una font per al forn, afegeix una mica de sal i deixa-les enfornar uns 10 minuts.
- Mentre reposen pica les verduretes.
- Seca bé les albergínies amb una mica de paper absorbent de cuina.
- Afegeix la salsa de tomàquet i empolvora-li una mica d’orenga.
- A continuació, afegeix una mica de formatge ratllat i les verdures picadetes. Pot combinar les diferents verdures perquè els paninis siguin diferents.
- Quan introdueixis la font en el forn, baixa’l a 180 °C.
- Enforna fins que l’albergínia es cuini, o al punt que més t’agradi.
- Finalment, empolvora una mica de sal del Himàlaia Nomen per potenciar el sabor.
Pasta de full d’espàrrecs, tomàquets cherry i mozzarella fresca
Ingredients (per 4 pastes de full):
- 1 làmina de pasta de full
- 12 espàrrecs bladers
- 6 tomàquets cherry
- Mozzarella fresca de búfala
- Oli d’oliva verge
- Sal
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 200 °C mentre prepares les pastes fullades.
- Renta els espàrrecs i retira la part inferior.
- Esbandeix bé els tomàquets cherry i talla’ls en meitats.
- Talla la mozzarella a rodanxes.
- Agafa una fulla de pasta fullada i divideix-la en 4 quadrats.
- En cada quadradet posa 3 espàrrecs en diagonal, 3 meitats de tomaques cherry i finalment 1 rodanxa de mozzarella fresca.
- Abans de tancar la pasta fullada afegeix una mica d’oli d’oliva verge per sobre i sal al gust.
- Una vegada emplenats agafa dues cantonades oposades i ajunta-les en el centre, estrènyer-les una mica entre elles perquè no es separin durant l’enfornat.
- Forneja a 180 ºC fins que la pasta de full quedi doradeta.
- Quan estiguin al punt, retira-ho del forn i deixa-ho refredar.
Comparteix i gaudeix amb amics i família aquests deliciosos snacks!
Descubre toda nuestra gama de productos