Blog
Snacks para compartir con amigos

Snacks per compartir amb amics

Què faràs aquest cap de setmana? ¿Partit de futbol? ¿Peli amb els amics? Sigui quin sigui el teu pla, et proposem 5 receptes de snacks per compartir amb amics una mica més alternatives per preparar que la típica truita de patates o pizza a domicili.

5 receptes de snacks

Crudités amb guacamole i patés

Ingredients:

  • Pebrot vermell i verd
  • Pastanaga
  • Api
  • Cogombre

Ingredients pel guacamole:

  • 2 alvocats
  • 1 tomàquet mitjà
  • ½ ceba
  • 1 llimona
  • 5 branquetes de coriandre
  • Pebrots de Xalapa o unes gotes de tabasc (al gust)
  • Sal

Pels patés t’oferim diferents receptes al següent article on podràs escollir el paté o hummus que més t’agradi.

Elaboració:

  1. Renta i talla les verdures en tires més o menys gruixudes i reserva-les.
  2. Per preparar el guacamole comença picant la ceba i el tomàquet a daus petits.
  3. Pela i desossa els alvocats.
  4. Esprem la llimona i afegeix el suc i el coriandre als alvocats. Si afegeixes pebrots de Xalapa o tabasc, fes-ho abans de triturar perquè el picant s’integri bé en l’alvocat.
  5. Tritura’ls amb un processador d’aliments fins a aconseguir una textura sense grumolls.
  6. Una vegada aconseguida la textura desitjada ja pots afegir els daus de ceba i tomàquet i barrejar-los amb una forquilla.
  7. Serveix el guacamole i els patés en bols juntament en una safata amb bastonets de verdures.

Montadito de formatge curat, pernil ibèric i ruca

Ingredients:

  • Pa de cereals
  • Formatge curat
  • Pernil ibèric
  • Ruca
  • Oli d’oliva verge extra

Elaboració:

  1. Renta la ruca i deixa que s’assequi.
  2. Talla el pa de cereals en llesques, però de forma inclinada, perquè surtin unes llesques més allargades.
  3. Col·loca les llesques de pa sobre una safata i afegeix un rajolí d’oli d’oliva verge extra.
  4. Talla el formatge en làmines i col·loca una per llesca.
  5. Pica el pernil perquè quedi com a encenalls i afegeix una miqueta en cada llesca.
  6. Per a finalitzar, afegeix unes fulletes de ruca.

Si vols servir els montaditos en calent, pots fornejar-los just abans d’afegir la ruca fins que es fongui el formatge.

Còctel de marisc sobre fulla d’enciam romana

Ingredients:

  • 200 g de llagostins
  • 200 g de pop cuit
  • 100 g de musclos
  • 1 ceba
  • Un pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 2 tomàquets d’amanida
  • Fulles d’enciam romana
  • Oli d’oliva verge extra
  • Vinagre
  • Sal amb algues Nomen
  • Pebre mòlt

Elaboració:

  1. Posa una olla amb aigua al foc, quan comenci a bullir afegeix els llagostins.
  2. Deixa’ls coure uns minuts, després escorre’ls i reserva’ls.
  3. Neteja els musclos i fes la mateixa operació que amb els llagostins. Quan s’obrin, treu-los de les petxines i reserva-ho.
  4. Talla el pop a làmines.
  5. Neteja i talla a daus petits els pebrots i la ceba.
  6. Pela els llagostins i després parteix-los a trossets.
  7. Renta unes quantes fulles d’enciam i deixa que s’assequin.
  8. Per preparar la vinagreta agafa un bol i afegeix l’oli d’oliva, el vinagre, el pebre i la sal. Remou-ho tot perquè es lliguin els ingredients.
  9. En un bol gran barreja tots els ingredients i afegeix la vinagreta i mescla-ho tot. Després guarda-ho unes hores a la nevera.
  10. A l’hora de servir, en un plat posa les fulles d’enciam i afegeix la picada al llarg, com si fos una barca.

Fals panini d’albergínia

Ingredients:

  • Albergínia
  • Salsa de tomàquet natural
  • Formatge ratllat
  • Pebrot
  • Ceba
  • Orenga
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

Elaboració:

  1. Preescalfa el forn a 200 °C mentre prepares els paninis.
  2. Renta i talla les albergínies a làmines verticals.
  3. Posa-les en una font per al forn, afegeix una mica de sal i deixa-les enfornar uns 10 minuts.
  4. Mentre reposen pica les verduretes.
  5. Seca bé les albergínies amb una mica de paper absorbent de cuina.
  6. Afegeix la salsa de tomàquet i empolvora-li una mica d’orenga.
  7. A continuació, afegeix una mica de formatge ratllat i les verdures picadetes. Pot combinar les diferents verdures perquè els paninis siguin diferents.
  8. Quan introdueixis la font en el forn, baixa’l a 180 °C.
  9. Enforna fins que l’albergínia es cuini, o al punt que més t’agradi.
  10. Finalment, empolvora una mica de sal del Himàlaia Nomen per potenciar el sabor.

Pasta de full d’espàrrecs, tomàquets cherry i mozzarella fresca

Ingredients (per 4 pastes de full):

  • 1 làmina de pasta de full
  • 12 espàrrecs bladers
  • 6 tomàquets cherry
  • Mozzarella fresca de búfala
  • Oli d’oliva verge
  • Sal

Elaboració:

  1. Preescalfa el forn a 200 °C mentre prepares les pastes fullades.
  2. Renta els espàrrecs i retira la part inferior.
  3. Esbandeix bé els tomàquets cherry i talla’ls en meitats.
  4. Talla la mozzarella a rodanxes.
  5. Agafa una fulla de pasta fullada i divideix-la en 4 quadrats.
  6. En cada quadradet posa 3 espàrrecs en diagonal, 3 meitats de tomaques cherry i finalment 1 rodanxa de mozzarella fresca.
  7. Abans de tancar la pasta fullada afegeix una mica d’oli d’oliva verge per sobre i sal al gust.
  8. Una vegada emplenats agafa dues cantonades oposades i ajunta-les en el centre, estrènyer-les una mica entre elles perquè no es separin durant l’enfornat.
  9. Forneja a 180 ºC fins que la pasta de full quedi doradeta.
  10. Quan estiguin al punt, retira-ho del forn i deixa-ho refredar.

 

Comparteix i gaudeix amb amics i família aquests deliciosos snacks!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here