Blog
Snacks per compartir amb amics

Snacks per compartir amb amics

Nomen      27/05/2019

Què faràs aquest cap de setmana? ¿Partit de futbol? ¿Peli amb els amics? Sigui quin sigui el teu pla, et proposem 5 receptes de snacks per compartir amb amics una mica més alternatives per preparar que la típica truita de patates o pizza a domicili.

5 receptes de snacks

Crudités amb guacamole i patés

Ingredients:

  • Pebrot vermell i verd
  • Pastanaga
  • Api
  • Cogombre

Ingredients pel guacamole:

  • 2 alvocats
  • 1 tomàquet mitjà
  • ½ ceba
  • 1 llimona
  • 5 branquetes de coriandre
  • Pebrots de Xalapa o unes gotes de tabasc (al gust)
  • Sal

Pels patés t’oferim diferents receptes al següent article on podràs escollir el paté o hummus que més t’agradi.

Elaboració:

  1. Renta i talla les verdures en tires més o menys gruixudes i reserva-les.
  2. Per preparar el guacamole comença picant la ceba i el tomàquet a daus petits.
  3. Pela i desossa els alvocats.
  4. Esprem la llimona i afegeix el suc i el coriandre als alvocats. Si afegeixes pebrots de Xalapa o tabasc, fes-ho abans de triturar perquè el picant s’integri bé en l’alvocat.
  5. Tritura’ls amb un processador d’aliments fins a aconseguir una textura sense grumolls.
  6. Una vegada aconseguida la textura desitjada ja pots afegir els daus de ceba i tomàquet i barrejar-los amb una forquilla.
  7. Serveix el guacamole i els patés en bols juntament en una safata amb bastonets de verdures.

Montadito de formatge curat, pernil ibèric i ruca

Ingredients:

  • Pa de cereals
  • Formatge curat
  • Pernil ibèric
  • Ruca
  • Oli d’oliva verge extra

Elaboració:

  1. Renta la ruca i deixa que s’assequi.
  2. Talla el pa de cereals en llesques, però de forma inclinada, perquè surtin unes llesques més allargades.
  3. Col·loca les llesques de pa sobre una safata i afegeix un rajolí d’oli d’oliva verge extra.
  4. Talla el formatge en làmines i col·loca una per llesca.
  5. Pica el pernil perquè quedi com a encenalls i afegeix una miqueta en cada llesca.
  6. Per a finalitzar, afegeix unes fulletes de ruca.

Si vols servir els montaditos en calent, pots fornejar-los just abans d’afegir la ruca fins que es fongui el formatge.

Còctel de marisc sobre fulla d’enciam romana

Ingredients:

  • 200 g de llagostins
  • 200 g de pop cuit
  • 100 g de musclos
  • 1 ceba
  • Un pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 2 tomàquets d’amanida
  • Fulles d’enciam romana
  • Oli d’oliva verge extra
  • Vinagre
  • Sal amb algues Nomen
  • Pebre mòlt

Elaboració:

  1. Posa una olla amb aigua al foc, quan comenci a bullir afegeix els llagostins.
  2. Deixa’ls coure uns minuts, després escorre’ls i reserva’ls.
  3. Neteja els musclos i fes la mateixa operació que amb els llagostins. Quan s’obrin, treu-los de les petxines i reserva-ho.
  4. Talla el pop a làmines.
  5. Neteja i talla a daus petits els pebrots i la ceba.
  6. Pela els llagostins i després parteix-los a trossets.
  7. Renta unes quantes fulles d’enciam i deixa que s’assequin.
  8. Per preparar la vinagreta agafa un bol i afegeix l’oli d’oliva, el vinagre, el pebre i la sal. Remou-ho tot perquè es lliguin els ingredients.
  9. En un bol gran barreja tots els ingredients i afegeix la vinagreta i mescla-ho tot. Després guarda-ho unes hores a la nevera.
  10. A l’hora de servir, en un plat posa les fulles d’enciam i afegeix la picada al llarg, com si fos una barca.

Fals panini d’albergínia

Ingredients:

  • Albergínia
  • Salsa de tomàquet natural
  • Formatge ratllat
  • Pebrot
  • Ceba
  • Orenga
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

Elaboració:

  1. Preescalfa el forn a 200 °C mentre prepares els paninis.
  2. Renta i talla les albergínies a làmines verticals.
  3. Posa-les en una font per al forn, afegeix una mica de sal i deixa-les enfornar uns 10 minuts.
  4. Mentre reposen pica les verduretes.
  5. Seca bé les albergínies amb una mica de paper absorbent de cuina.
  6. Afegeix la salsa de tomàquet i empolvora-li una mica d’orenga.
  7. A continuació, afegeix una mica de formatge ratllat i les verdures picadetes. Pot combinar les diferents verdures perquè els paninis siguin diferents.
  8. Quan introdueixis la font en el forn, baixa’l a 180 °C.
  9. Enforna fins que l’albergínia es cuini, o al punt que més t’agradi.
  10. Finalment, empolvora una mica de sal del Himàlaia Nomen per potenciar el sabor.

Pasta de full d’espàrrecs, tomàquets cherry i mozzarella fresca

Ingredients (per 4 pastes de full):

  • 1 làmina de pasta de full
  • 12 espàrrecs bladers
  • 6 tomàquets cherry
  • Mozzarella fresca de búfala
  • Oli d’oliva verge
  • Sal

Elaboració:

  1. Preescalfa el forn a 200 °C mentre prepares les pastes fullades.
  2. Renta els espàrrecs i retira la part inferior.
  3. Esbandeix bé els tomàquets cherry i talla’ls en meitats.
  4. Talla la mozzarella a rodanxes.
  5. Agafa una fulla de pasta fullada i divideix-la en 4 quadrats.
  6. En cada quadradet posa 3 espàrrecs en diagonal, 3 meitats de tomaques cherry i finalment 1 rodanxa de mozzarella fresca.
  7. Abans de tancar la pasta fullada afegeix una mica d’oli d’oliva verge per sobre i sal al gust.
  8. Una vegada emplenats agafa dues cantonades oposades i ajunta-les en el centre, estrènyer-les una mica entre elles perquè no es separin durant l’enfornat.
  9. Forneja a 180 ºC fins que la pasta de full quedi doradeta.
  10. Quan estiguin al punt, retira-ho del forn i deixa-ho refredar.

 

Comparteix i gaudeix amb amics i família aquests deliciosos snacks!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *