Blog
18 de juny: Dia Internacional del Sushi

18 de juny: Dia Internacional del Sushi

Nomen      12/06/2017

El 18 de juny se celebra el Dia Internacional del Sushi, plat gastronòmic d’origen oriental i característic del Japó que ha guanyat adeptes arreu del món. Existeixen diferents varietats (makis, niguiris, futomakis, etc.), però tots ells tenen l’arròs com a ingredient principal. Sabies que la paraula “sushi” es traduiria com “arròs avinagrat”? Això explicaria la seva preparació. Vols conèixer les bases per a preparar aquest plat japonès? No deixis de llegir!

Com preparar l’arròs

Per preparar l’arròs necessitarem un d’especial, com l’Arròs Especial per Sushi Nomen, aigua, vinagre d’arròs, sucre i sal. Per a la seva elaboració hauries de seguir els passos següents:

1. Rentar l’arròs. Per a això, col·loca l’arròs en aigua i remou amb les mans. Canvia l’aigua i repeteix el procés fins que aquesta surti transparent.

2. Cuinar l’arròs. Afegeix l’arròs a una olla i remou. Afegeix aigua en les mateixes proporcions que l’arròs, és a dir, per cada tassa d’arròs una tassa d’aigua, i tapa l’olla. Deixa-ho cuinar a foc mitjà durant 2 minuts i, a continuació, baixa el foc i cuina’l durant 16 minuts aproximadament. Retira-ho del foc i deixa-ho reposar 10 minuts.

3. Preparar el vinagre. En una olla, afegeix el vinagre i dissol el sucre i la sal. Les quantitats dependran de l’arròs que has preparat, però les proporcions haurien de ser similars a les següents: per cada 5 cullerades de vinagre d’arròs, 2 de sucre i 1 de sal.

Quan la barreja estigui dissolta (sense dur-lo a ebullició), retira-la del foc i reserva-la.

4. Pas final. Passats els deu minuts de repòs de l’arròs, amb ajuda d’una espàtula i delicadesa, remou l’arròs per tal de refredar-lo. Quan estigui fred, afegeix la dissolució de vinagre i barreja-ho bé.

Com preparar el peix o les diferents verdures

Com el peix, generalment, es va a consumir en cru, aquest ha d’haver estat congelat prèviament, almenys durant 48 hores per evitar possibles intoxicacions amb anisakis, així com descongelat correctament. En el cas que es vagi a cuinar les diferents peces de peix, es recomana igualment la seva congelació i correcta descongelació, ja que generalment les coccions són parcials i no molt fortes.

En el cas de les verdures, és fonamental rentar-les correctament abans d’introduir-les al plat i ser consumides.

Com preparar makis

Els maki són una icona del sushi, hi ha diferents varietats, però els més tradicionals són rotllets d’arròs de sushi embolicats en alga Nori i farcits, a la part central, amb alguns aliments: peix, marisc, carns, hortalisses, etc. Vols saber com preparar-los?

Abans de començar necessitaràs: arròs per sushi, alga Nori, una estoreta de bambú japonesa i, per al farciment, els ingredients que més t’agradin: salmó, tonyina, alvocat, cranc, cogombre, etc. Comencem?

Talla els ingredients del farciment donant-los forma rectangular i reserva’ls. Col·loca l’estoreta sobre una superfície plana i un full d’alga Nori sobre aquesta. Cobreix l’alga amb l’arròs de sushi que hauràs preparat prèviament. En un extrem, col·loca els ingredients del farciment, formant una línia recta al llarg de l’alga. Procura que hi hagi una distància de dos dits entre l’extrem i els ingredients. Enrotlla l’estoreta des del costat dels ingredients cap a dins i tanca el rotllo de sushi. Pressiona amb els dits perquè quedi més compacte i retira l’estoreta. Amb un ganivet amb la fulla mullada en aigua, talla el rotllo de sushi. Serveix i a gaudir!

Com preparar niguiris

Els niguiris són una altra figura típica del sushi, en aquest cas, es tracta d’una bola d’arròs per a sushi coberta de peix cru (sashimi). Què necessitem per elaborar niguiris? Arròs per a sushi, peix i wasabi. T’animes a preparar-los?

Talla el peix en rectangles fins. Amb les mans humides, fes boletes d’arròs dins el palmell de la mà (amb l’arròs per a sushi que hauràs preparat anteriorment) i dóna-li forma. Unta una mica de wasabi en l’extrem superior i afegeix una peça de sashimi sobre. Pressiona’l perquè quedi compacte i llest! A l’hora de prendre-ho, si el peix és cru pots untar amb salsa de soja per donar-li sabor.

 

Gaudeix del Dia Internacional del Sushi animant-te a preparar-ho a casa! No només està deliciós, sinó que a més és un bon moment per compartir amb els teus.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *