Blog
recetas con calabaza

5 receptes a base de carbassa per a un Halloween complet

Ja arriba Halloween! Moment en què dediquem temps a tallar carabasses acompanyant-les d’espelmes per decorar la nostra llar. La carbassa és un aliment molt nutritiu que ens aporta, especialment, aigua, fibra, vitamines i minerals. Aprofita la part que retires de la carbassa per a les teves decoracions, afegeix alguna recepta de carbassa als àpats i gaudeix d’un Halloween complet!

1. Risotto de carbassa amb bolets

Ingredients per a 2 persones: 120 g de arròs arborio especial risotto Nomen, 250g de carbassa, 1 pastanaga, ½ ceba tendra, 100g de bolets, 1L de brou o aigua, 50g de formatge parmesà, 50ml de vi blanc, oli d’oliva verge, sal i pebre.

Elaboració: Per començar, d’una banda renta i talla els bolets, i de l’altra, pela i trosseja la carabassa i la pastanaga. Afegeix-en una olla i salta tot junt durant 4 minuts aproximadament. Afegeix el brou o l’aigua a l’olla (el brou donarà més sabor), i deixa-ho bullir a foc mitjà durant 20 minuts. Pica la ceba i reserva-la. Transcorreguts 20 minuts, separa un quart de la carbassa i els bolets, i la resta bat-lo tot junt (amb el líquid inclòs). En una paella ofega la ceba durant 5 minuts i afegeix l’arròs 3 minuts a foc ràpid. Afegeix el vi blanc i, un cop evaporat, baixa el foc i ves afegint la crema de carbassa poc a poc, a mesura que l’arròs es vagi assecant. Un cop estigui llest l’arròs, afegeix la carbassa i els bolets que havies reservat, escalfa 1 minut, salpebra i afegeix el parmesà. Llest!

2. Carbassa farcida de verdures i pollastre

Ingredients per a 2 persones: 2 carabasses petites, 2 tomàquets, 2 pastanagues, 1 ceba, 1 carbassó, 1 albergínia petita i 250g de pollastre.

Elaboració: Renta i buida la carabassa. Posa el forn a preescalfar a 180ºC. Neteja i talla les verdures i salta-les amb la carabassa que has extret al buidar-la i amb el pollastre, i salpebra. Omple la carbassa amb el saltat de verdures i pollastre, posa-ho al forn durant 25 minuts. Transcorregut aquest temps, afegeix el formatge ratllat per gratinar durant 10 minuts.

3. Crema de carbassa

Ingredients per a 2 persones: 400g de carabassa, 50g de porro, una tassa d’aigua, 2 formatgets, 5 g de tòfona negra, oli d’oliva verge, sal i pebre.

Elaboració: Pela i treu les llavors de la carabassa. Neteja i talla el porro. Sáltal en una cassola fins que quedi dauradet. Salpebra. Afegeix l’aigua, quan comenci a bullir, baixa el foc i espera fins que la carbassa estigui ben cuita (si cal afegir una mica d’aigua afegeix-la). Triturar la carbassa i afegeix els formatgets i la tòfona.

Truc! Si la crema queda molt líquida, pots afegir sèmola de blat Nomen o sèmola d’arròs Nomen perquè quedi més espessa.

4. Carbassa a la planxa amb gorgonzola i nous

Ingredients per a 2 persones: 120 g de carbassa, 1 ceba, 5 nous, 80 g formatge gorgonzola, oli d’oliva verge, sal, pebre i nou moscada en pols.

Elaboració: Talla la ceba i ofégala en una paella a foc lent. Pela i talla la carbassa a rodanxes i cuina en una altra paella volta i volta. Salpebra i posa una mica de nou moscada en pols per sobre. Afegeix el formatge gorgonzola a les rodanxes amb una mica de ceba a sobre de cadascuna i deixa que es fongui una mica. Serveix-les en un plat i afegeix les nous per sobre. Llest!

5. Pastís de carbassa

Ingredients per a pastís mitjà:

– Per a la massa: 3 ous mitjans, 150g de sucre morè, 600g de carabassa, 150ml de nata líquida, 150ml de llet, 200g de farina de blat Nomen, 1 cullerada sopera de llevat, canyella en pols, nou moscada i oli d’oliva.

– Per al “frosting”: 400 g formatge d’untar, 170g mantega, 4 cullerades soperes de sucre glass i canyella en pols.

Elaboració: Pela i talla la carabassa i bull-la fins que estigui tova. En un recipient barreja el sucre morè, la nata líquida i bat. A mesura que vas batent, ves afegint els ous un a un fins que estiguin ben barrejats. Afegeix la farina, la llet, la canyella i la nou moscada sense deixar de batre. Quan està tot homogeni, i la carabassa cuinada, afegeix-la a la barreja amb una cullerada de postres de nou moscada en pols i segueix batent. Deixa-ho reposar, posa el forn a escalfar a 180 ºC i anem a pel “frosting”!

En un recipient col·loca el formatge per untar, la mantega, el sucre glass i la canyella en pols. A continuació bat tots els aliments fins que quedi ben homogeni. Tapa-ho amb paper film i reserva’l.

Recupera la massa de la carabassa, afegeix-la al motlle, prèviament untat d’oli (per evitar que s’enganxi al recipient). Reparteix el “frosting” i posa-ho al forn uns 15-20 minuts. Transcorregut aquest temps, comprova que el centre del producte hagi quallat amb l’ajuda d’un ganivet. Si és el cas, retira del forn i llest!

Nota: La farina de blat Nomen es pot substituir per farina d’arròs Nomen i cuinar un pastís de carbassa sense gluten!

Sorprèn als teus convidats amb alguna d’aquestes receptes a base de carabassa. A més, pots aprofita-les, també, perquè aquesta tardor els petits de la casa gaudeixin menjant verdura.

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here