Blog
5 receptes primaverals ràpides i saludables amb Sèmola de Blat

5 receptes primaverals ràpides i saludables amb Sèmola de Blat

Nomen      02/05/2016

Saps què és la Sèmola de Blat? La utilitzes habitualment en les teves receptes? Si no és així, esperem que t’animis a provar-la després de llegir aquest article.

La Sèmola de Blat és el producte que s’obté mitjançant la trituració del gra de blat sencer, madur i sa, i té coloració groga uniforme. En ser un aliment de la família dels cereals és ric en hidrats de carboni. També aporta vitamines com les del grup B, la K i la E i minerals com a calci, fòsfor, magnesi o potassi.

Com veus aporta una gran varietat de nutrients. Afegeix-la a les teves receptes aquesta primavera! Aquí et proposem cinc delicioses receptes primaverals, saludables i ràpides de fer amb Sèmola de Blat:

1. Amanida variada

Ingredients (4 persones)

  • 100g enciam
  • 50g tomàquet Cherry
  • 1 ceba
  • 2 ous
  • 2 llaunes de tonyina
  • 1 pot d’olives negres
  • 2 pastanagues
  • 6 palets de cranc
  • 1 got de Sèmola de Blat Nomen
  • 7 ametlles
  • Vinagre de Mòdena o de poma
  • Oli d’oliva verge
  • Sal

Preparació

  1. Neteja bé totes les verdures.
  2. En una olla bull els ous durant 10 minuts i en una altra la Sèmola de Blat, també, 10 minuts. Mentrestant, talla l’enciam, el tomàquet Cherry, la ceba, la pastanaga, els palets de cranc i les olives negres i pica les ametlles.
  3. Quan els ous i la sèmola estiguin llests, passa’ls aigua per refredar-los. Vols un truc? Quan l’ou estigui fred, talla-ho i amaneix-ho amb oli i sal abans de barrejar-ho amb la resta d’ingredients, li donarà més sabor.
  4. Junta tots els ingredients i afegeix la tonyina i les ametlles picades. Amaneix l’amanida al gust i llest!

2. Sèmola de Blat amb verduretes

Ingredients (4 persones)

  • 250g de Sèmola de Blat Nomen
  • 100g jueves verdes
  • 1 ceba
  • 1 carbassó
  • 1 pastanaga
  • Oli d’oliva verge
  • Salsa de soia

 Preparació

  1. Neteja les verdures i hortalisses i trosseja-les en tires.
  2. Posa dues olles amb aigua a bullir, una per a les mongetes que les retirarem al dente (10-15 minuts aproximadament) i una altra per a la Sèmola de Blat Nomen (10 minuts).
  3. Prepara una paella amb un doll d’oli d’oliva verge. Afegeix la ceba. Quan comenci a estar dorada afegeix el carbassó i la pastanaga.
  4. Afegeix les mongetes a la paella i a continuació la sèmola. Salta la barreja i afegeix la salsa de soia.
  5. A servir i llest!

Nota: si no t’agrada la salsa de soia pots donar-li gust amb sal, pebre, orenga i afegint nous o una altra fruita seca picada per damunt. També pots afegir tellerines al plat que li atorgaran un sabor especial.

3. Sèmola de Blat amb llenties

Ingredients (4 persones)

  • 250g Sèmola de Blat Nomen
  • 200g llenties cuites
  • 1 ceba
  • Oli d’oliva verge
  • Surt
  • Pebre
  • Julivert

Preparació

  1. Renta les llenties i aparta-les per fer-les servir més tard.
  2. Trosseja la ceba i, en una paella amb un doll d’oli d’oliva verge extra, daura-la.
  3. Bull la Sèmola de Blat en una olla amb aigua durant 10 minuts.
  4. Afegeix la sèmola i les llenties a la paella on hem daurat la ceba i cou-ho tot junt durant 3 minuts.
  5. Afegir sal, pebre i julivert.
  6. Serveix i ¡llest per menjar!

Sabies que la combinació de llegums, com les llenties i cereals, com la Sèmola de Blat, es complementen per proporcionar proteïnes completes al nostre organisme? Genial!

4. Carabassa amb Sèmola de Blat

Ingredients (4 persones)

  • 250g Sèmola de Blat Nomen
  • 200g carabassa
  • Oli d’oliva verge
  • Surt
  • Pebre
  • Julivert

Preparació

  1. Pela i talla la carabassa en daus i bull-la en una olla de pressió durant 7 minuts aproximadament.
  2. Posa a bullir la Sèmola de Blat durant 10 minuts.
  3. Quan la carabassa i la sèmola estiguin llestes ajunta-les, afegeix l’oli d’oliva verge, la sal, el pebre i el julivert i ¡llest!

Nota: pots afegir llavors o pipes per donar-li un sabor més especial.

5. Sèmola de Blat al pesto

Ingredients

  • 250g Sèmola de Blat Nomen
  • 10 g alfàbrega
  • Un grapat petit de pinyons
  • 1 dent d’all
  • 100ml d’oli d’oliva verge
  • 15g de formatge parmesà rallat
  • 3 tomàquets secs
  • Sal i pebre

 Preparació

  1. Renta l’alfàbrega i, amb la batedora, tritura-la juntament amb els pinyons i els alls en un mateix recipient per obtenir la salsa pesto.
  2. Afegeix l’oli a poc a poc i mescla fins que quedi més o menys homogeni.
  3. Incorpora el formatge parmesà rallat i barreja una altra vegada.
  4. Afegeix sal i pebre al gust.
  5. Trosseja els tomàquets secs i afegeix-los a la salsa. Deixa-la reposar.
  6. Posa una olla amb aigua a bullir per cuinar la Sèmola de Blat Nomen durant 10 minuts.
  7. Afegeix el pesto a la sèmola ja cuinada i llest!

Nota: si no t’agraden els pinyons pots posar-hi una altra fruita seca com a ametlles o nous i reservar-ne sense triturar per l’emplatat.

 

Recorda que per portar una dieta saludable i equilibrada la varietat és bàsica, a més, així no avorriràs els teus plats. Utilitza la Sèmola de Blat per preparar plats de la mateixa manera que faries servir qualsevol altre cereal com la pasta o l’arròs i veuràs com tots gaudiu de la novetat. No deixis que la monotonia arruïni els teus menjars!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.