Blog

5 receptes primaverals ràpides i saludables amb Sèmola de Blat

Saps què és la Sèmola de Blat? La utilitzes habitualment en les teves receptes? Si no és així, esperem que t’animis a provar-la després de llegir aquest article.

La Sèmola de Blat és el producte que s’obté mitjançant la trituració del gra de blat sencer, madur i sa, i té coloració groga uniforme. En ser un aliment de la família dels cereals és ric en hidrats de carboni. També aporta vitamines com les del grup B, la K i la E i minerals com a calci, fòsfor, magnesi o potassi.

Com veus aporta una gran varietat de nutrients. Afegeix-la a les teves receptes aquesta primavera! Aquí et proposem cinc delicioses receptes primaverals, saludables i ràpides de fer amb Sèmola de Blat:

1. Amanida variada

Ingredients (4 persones)

  • 100g enciam
  • 50g tomàquet Cherry
  • 1 ceba
  • 2 ous
  • 2 llaunes de tonyina
  • 1 pot d’olives negres
  • 2 pastanagues
  • 6 palets de cranc
  • 1 got de Sèmola de Blat Nomen
  • 7 ametlles
  • Vinagre de Mòdena o de poma
  • Oli d’oliva verge
  • Sal

Preparació

  1. Neteja bé totes les verdures.
  2. En una olla bull els ous durant 10 minuts i en una altra la Sèmola de Blat, també, 10 minuts. Mentrestant, talla l’enciam, el tomàquet Cherry, la ceba, la pastanaga, els palets de cranc i les olives negres i pica les ametlles.
  3. Quan els ous i la sèmola estiguin llests, passa’ls aigua per refredar-los. Vols un truc? Quan l’ou estigui fred, talla-ho i amaneix-ho amb oli i sal abans de barrejar-ho amb la resta d’ingredients, li donarà més sabor.
  4. Junta tots els ingredients i afegeix la tonyina i les ametlles picades. Amaneix l’amanida al gust i llest!

2. Sèmola de Blat amb verduretes

Ingredients (4 persones)

  • 250g de Sèmola de Blat Nomen
  • 100g jueves verdes
  • 1 ceba
  • 1 carbassó
  • 1 pastanaga
  • Oli d’oliva verge
  • Salsa de soia

 Preparació

  1. Neteja les verdures i hortalisses i trosseja-les en tires.
  2. Posa dues olles amb aigua a bullir, una per a les mongetes que les retirarem al dente (10-15 minuts aproximadament) i una altra per a la Sèmola de Blat Nomen (10 minuts).
  3. Prepara una paella amb un doll d’oli d’oliva verge. Afegeix la ceba. Quan comenci a estar dorada afegeix el carbassó i la pastanaga.
  4. Afegeix les mongetes a la paella i a continuació la sèmola. Salta la barreja i afegeix la salsa de soia.
  5. A servir i llest!

Nota: si no t’agrada la salsa de soia pots donar-li gust amb sal, pebre, orenga i afegint nous o una altra fruita seca picada per damunt. També pots afegir tellerines al plat que li atorgaran un sabor especial.

3. Sèmola de Blat amb llenties

Ingredients (4 persones)

  • 250g Sèmola de Blat Nomen
  • 200g llenties cuites
  • 1 ceba
  • Oli d’oliva verge
  • Surt
  • Pebre
  • Julivert

Preparació

  1. Renta les llenties i aparta-les per fer-les servir més tard.
  2. Trosseja la ceba i, en una paella amb un doll d’oli d’oliva verge extra, daura-la.
  3. Bull la Sèmola de Blat en una olla amb aigua durant 10 minuts.
  4. Afegeix la sèmola i les llenties a la paella on hem daurat la ceba i cou-ho tot junt durant 3 minuts.
  5. Afegir sal, pebre i julivert.
  6. Serveix i ¡llest per menjar!

Sabies que la combinació de llegums, com les llenties i cereals, com la Sèmola de Blat, es complementen per proporcionar proteïnes completes al nostre organisme? Genial!

4. Carabassa amb Sèmola de Blat

Ingredients (4 persones)

  • 250g Sèmola de Blat Nomen
  • 200g carabassa
  • Oli d’oliva verge
  • Surt
  • Pebre
  • Julivert

Preparació

  1. Pela i talla la carabassa en daus i bull-la en una olla de pressió durant 7 minuts aproximadament.
  2. Posa a bullir la Sèmola de Blat durant 10 minuts.
  3. Quan la carabassa i la sèmola estiguin llestes ajunta-les, afegeix l’oli d’oliva verge, la sal, el pebre i el julivert i ¡llest!

Nota: pots afegir llavors o pipes per donar-li un sabor més especial.

5. Sèmola de Blat al pesto

Ingredients

  • 250g Sèmola de Blat Nomen
  • 10 g alfàbrega
  • Un grapat petit de pinyons
  • 1 dent d’all
  • 100ml d’oli d’oliva verge
  • 15g de formatge parmesà rallat
  • 3 tomàquets secs
  • Sal i pebre

 Preparació

  1. Renta l’alfàbrega i, amb la batedora, tritura-la juntament amb els pinyons i els alls en un mateix recipient per obtenir la salsa pesto.
  2. Afegeix l’oli a poc a poc i mescla fins que quedi més o menys homogeni.
  3. Incorpora el formatge parmesà rallat i barreja una altra vegada.
  4. Afegeix sal i pebre al gust.
  5. Trosseja els tomàquets secs i afegeix-los a la salsa. Deixa-la reposar.
  6. Posa una olla amb aigua a bullir per cuinar la Sèmola de Blat Nomen durant 10 minuts.
  7. Afegeix el pesto a la sèmola ja cuinada i llest!

Nota: si no t’agraden els pinyons pots posar-hi una altra fruita seca com a ametlles o nous i reservar-ne sense triturar per l’emplatat.

 

Recorda que per portar una dieta saludable i equilibrada la varietat és bàsica, a més, així no avorriràs els teus plats. Utilitza la Sèmola de Blat per preparar plats de la mateixa manera que faries servir qualsevol altre cereal com la pasta o l’arròs i veuràs com tots gaudiu de la novetat. No deixis que la monotonia arruïni els teus menjars!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here