Blog
5 trucs per alleugerir plats típics

5 trucs per alleugerir plats típics

Nomen      30/10/2017

La cuina típica espanyola està reconeguda a tot el món. Vagis on vagis, t’associaran ràpidament amb la truita de patates, la paella, el gaspatxo… i, és que, tots aquests plats són plaers per al paladar. És cert també que, amb la preocupació per portar una vida saludable, sovint els apartem de la nostra dieta perquè alguns poden arribar a resultar massa energètics. Això té fàcil solució amb aquests 5 trucs per alleugerir plats típics!

Vols que els teus plats “de tota la vida” siguin més lleugers, però sense renunciar a tot gust?

1. Compte amb les salses!

Moltes de les nostres salses s’elaboren a base de crema de llet, nata, formatge o mantega. Prova a modificar aquests ingredients que li aporten un excés innecessari de calories i greixos poc saludables per llet evaporada o ingredients com iogurt natural o desnatat. Posem un exemple! Imagina que necessites acompanyar un deliciós salmó o un simple pit de pollastre. Bat un iogurt natural de la teva nevera amb el suc de mitja llimona, 1 gra d’all ben picat, sal i pebre. Barreja fins aconseguir la textura homogènia i afegeix unes fulles de menta fresca trossejada. Aconseguiràs una salsa de iogurt deliciosa, que sorprendrà als teus convidats!

2. Alleugereix purés i cremes

Igual que amb les salses, molts dels purés i cremes que tant t’agraden també es preparen amb mantega, llet, nata líquida o formatge… Si en el seu lloc utilitzes llet, un formatget light o fins i tot un brou de pollastre o verdures, reduiràs fàcilment les calories! Un bon exemple és la crema de carbassa tan típica de la tardor: si fas servir senzillament patata, carbassa, pastanaga i brou de verdures obtindràs un resultat més lleuger i saludable, però igual de deliciós!

3. Disminueix els fregits

Hi ha moltes receptes que utilitzen aquesta tècnica culinària, però, quan fregeixes, un 10% de l’oli utilitzat per al fregit passa a formar part de l’aliment, augmentant les calories del teu plat. Utilitzant altres mètodes de cocció com la planxa, el vapor o el forn, obtindràs fàcilment un resultat molt semblant. Ni t’imagines la quantitat de plats que pots preparar amb altres mètodes de cocció i amb el mateix sabor! Un exemple excel·lent és la deliciosa truita de patates, si en lloc de fregir les patates les bulls, o en comptes de fregir les crestes, les pintes amb ou batut per sobre i les enfornes, veuràs que el resultat final és pràcticament el mateix, però amb un contingut en greix molt menor. Fins i tot el famós ou fregit que tant t’agrada, si en lloc de fregit el cuines amb un petit rajolí d’oli d’oliva a la planxa, obtindràs el mateix resultat, però disminuint moltíssim la quantitat d’oli usat. A més, podràs seguir mullant el pa en el rovell a la perfecció!

4. Evita els embotits

Prescindeix dels embotits com a condiment dels teus cuits i guisats i utilitza en el seu lloc verdures variades o espècies. Et convidem a deixar de banda el xoriço i la cansalada del teu “cocido” madrileny i, en comptes d’això, utilitzar espècies i condiments com el pebre vermell fumat, que li proporcionarà al teu guisat un gust molt semblant al xoriço. Ni el trobaràs a faltar!

5. ¡També és possible amb les postres!

A l’hora d’elaborar-los, pots optar per reduir la quantitat de sucres usats, substituint-los per algun edulcorant, com l’estèvia. A més, pots deixar de banda els lactis sencers i usar opcions més baixes en greix com els desnatats o realitzar postres amb begudes vegetals com la Beguda d’Arròs Nomen.

Aquests 5 trucs per alleugerir plats típics tan fàcils d’introduir en el teu dia a dia reduiran fàcilment l’aportació energètica excessiva d’alguns dels teus plats favorits, fent d’ells una opció més equilibrada i saludable, però sense deixar de banda aquest sabor tan a “cuina de la teva mare” que tant desitges.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.