Ha arribat el moment de tornar a la rutina. S’han acabat les vacances i has de tornar a agafar el ritme. No només tu, també els nens. Tornen el despertador, l’oficina, l’escola, els dies plens de mil i una activitats, els horaris, les extraescolars…
Si vols que la tornada al dia a dia no sigui aclaparadora ni et generi estrés afegit, el millor és que et planifiquis bé. Marca els teus horaris i els dels nens, estableix una pauta per a les feines de la casa (per exemple, rentadora els dissabtes, fer els banys els dimarts…) i sobretot, planifica els menús de la setmana per a poder comprar i cuinar tot el que puguis el cap de setmana. Així, després arribar a tot serà molt més fàcil.
Si treballes fora de casa i acostumes a portar-te el menjar de casa, planificar les carmanyoles de cada dia també et resultarà molt pràctic. Necessites idees per a que menjar de tupper no sigui avorrit ni trist? Et donem 5 idees per a que tornar a la rutina sigui deliciós. Tu només hauràs d’escollir quin plat prefereixes per a cada dia, de dilluns a divendres.
AMANIDA DE COUS COUS
El cous cous és una sèmola de blat dur molt rica en hidrats de carboni, un aliment perfecte per a plats freds i calents. Et proposem una amanida molt completa amb base de cous cous, a la que pots afegir mil i un ingredients, per exemple tonyina en oli, daus de formatge, olives, pastanaga a rodanxes, pebrot a daus, tomàquet…
La cocció del cous cous és molt ràpida, només necessita 5 minuts i es fa fora del foc. Medeix el mateix volum d’aigua o brou que de cous cous. Posa el cous cous en un bol i l’aigua o el caldo, a bullir. Quan arrenqui el bull, aboca’l sobre el cous cous, remena’l i deixa’l 5 minuts. La sèmola s’haurà hidratat amb el líquid i estarà a punt per menjar. Però està calenta, espera a que es refredi per a muntar l’amanida.
Per a amanir aquesta amanida, un bol oli d’oliva verge extra i una mica de sal seran suficients.
El truc: si t’ha sobrat una mica de pollastre a l’ast, esmicola’l i afegeix-lo a l’amanida de cous cous, o substitueix la tonyina pel pollastre.
WRAPS D’ARRÒS BASMATI
Escull tortilles de blat o de blat de moro, les que més t’agradin, i farceix-les amb arròs basmati cuit, fulles de ruca, mozzarella fresca o formatge tipus Burgos i llenties cuites.
Primer has de rentar l’arròs basmati per a eliminar-ne el midó i que després quedi solt, desrpés l’has de coure en el doble d’aigua que d’arròs, en un cassó amb aigua i sal i una mica d’oli o de mantega. En 10 minuts el tindràs fet, només hauràs d’esperar a que es refredi per a farcir els teus wraps. I si vols anar encara més ràpid, utilitza els vasets d’arròs basmati de Nomen, en 1 minut al microones estaran llestos per a fer-los servir.
Per a muntar els wraps, exten-los sobre la superficie de treball i posa els ingredients formant tires, una al costat de l’altra. Afegeix una mica de salsa de iogurt (t’expliquem com fer-la de seguida). I ja pots enrotllar la tortilla. Comença enrotllant per un dels costats llargs, després doblegla els extrems cap a l’interior (per a que no se surti el farcit) i acaba d’enrotllar el wrap.
Com a amanit, prepara una salsa de iogurt, és molt fàcil de fer. Només has de batre un yogur amb el suc de ½ llimona, sal i pebre negre acabat de moldre i un rajolinet d’oli d’oliva verge extra. Bat amb unes varilles manuals fins a que emulsioni. Li pots afegir una mica d’all picat i menta fresca també picada, però aquests dos últims ingredients són opcionals.
El truc: pots substituir les llenties per qualsevol altre llegum cuit, com cigrons o mongetes.
PAELLA DE NOMEN AMB LLAGOSTINS
Un bon truc per a què preparar el menjar del tupper sigui menys farragós és recórrer a plats preparats. Això sí, has d’escollir productes d’alta qualitat com la paella preparada de Nomen, nutritiva, gustosa i sana, sense conservants ni colorants artificials. T’imagines poder gaudir d’una autèntica paella mediterrrània a la feina? Seràs l’enveja dels teus companys, segur!
El paquet de paella de Nomen inclou tot allò necessari per a preparar-la en només 15 minuts: l’arròs i el brou. Com és un preparat per a 3-4 racions, en tindràs prou per al teu tupper i el de la teva parella, per exemple. Com es prepara? Primer calentes el brou i la mateixa quantitat d’aigua en una paellera. Quan comenci a bullir, hi poses l’arròs i el cous a foc fort 2 minuts. Després abaixes una mica el foc i continues la cocció 13 minuts més. Enretires la paellera del foc, la deixes reposar 5 minuts i ja la pots repartir a les carmanyoles.
El truc: completa la paella amb unes cues de llagostins saltades o afegeix-les en els últims minuts de cocció de la paella.
POLLASTRE A LA PLANXA AMB PURÉ DE PATATES NOMEN
El pollastre a la planxa és un clàssic dels tuppers. Et proposem que l’acompanyis amb un bon puré de patates, que farà que cada mossegada de pollastre sigui més melosa i gustosa. A Nomen disposem de 2 purés de patates de gust 100% casolà: el puré instantani i el puré de patates amb llet, que és molt cremós.
Talla el pollastre en filets no massa fins (si ho són massa, quedaran més secs), salpebra’ls al teu gust i cuina’ls 3-4 minuts per cada costat, a foc mig. Mentre es cuina el pollastre, prepara el puré, que estarà llest en 5 minuts o menys. I al tupper!
El truc: pots substituir el pollastre per filets de gall d’indi o llom de porc. I donar-los més gust amb herbes aromàtiques o espècies que t’agradin.
FIDEUÀ DE NOMEN AMB BOLETS I SÍPIA
La pausa del dinar serà una festa el dia que portis una carmanyola de fideuà barreja de bolets de Nomen. Es tan fàcil i ràpida de preparar que estalviaràs temps a la cuina i gaudiràs d’un plat 100% mediterrani. La fideuà barreja de bolets de Nomen és un producte que inclou tots els ingredients necessaris per a cuinar-lo (fideus, brou vegetal deshidratat i una selecció de bolets deshidratats de qualitat extra). Tu només hi has d’afegir una mica d’oli o de mantega, vi blanc i aigua. I en 15 minuts la tindràs a punt per posar-la a la carmanyola.
Si vols preparar un àpat més complet, salta una mica de sípia a trossos en una paella amb oli mentre es cou la fideuà i afegeix-la 3 o 4 minuts abans de finalitzar la cocció.
El truc: enlloc de sípia, pots afegir calamars saltats o musclos oberts al vapor. I si ets més de carn, uns trossos de salsitxa fresca prèviament saltats.
Descubre toda nuestra gama de productos