Blog
Amanida de cous cous

Tornar a la rutina mai ha estat tan deliciós

Ha arribat el moment de tornar a la rutina. S’han acabat les vacances i has de tornar a agafar el ritme. No només tu, també els nens. Tornen el despertador, l’oficina, l’escola, els dies plens de mil i una activitats, els horaris, les extraescolars…

Si vols que la tornada al dia a dia no sigui aclaparadora ni et generi estrés afegit, el millor és que et planifiquis bé. Marca els teus horaris i els dels nens, estableix una pauta per a les feines de la casa (per exemple, rentadora els dissabtes, fer els banys els dimarts…) i sobretot, planifica els menús de la setmana per a poder comprar i cuinar tot el que puguis el cap de setmana. Així, després arribar a tot serà molt més fàcil.

Si treballes fora de casa i acostumes a portar-te el menjar de casa, planificar les carmanyoles de cada dia també et resultarà molt pràctic. Necessites idees per a que menjar de tupper no sigui avorrit ni trist? Et donem 5 idees per a que tornar a la rutina sigui deliciós. Tu només hauràs d’escollir quin plat prefereixes per a cada dia, de dilluns a divendres.

AMANIDA DE COUS COUS

El cous cous és una sèmola de blat dur molt rica en hidrats de carboni, un aliment perfecte per a plats freds i calents. Et proposem una amanida molt completa amb base de cous cous, a la que pots afegir mil i un ingredients, per exemple tonyina en oli, daus de formatge, olives, pastanaga a rodanxes, pebrot a daus, tomàquet…

La cocció del cous cous és molt ràpida, només necessita 5 minuts i es fa fora del foc. Medeix el mateix volum d’aigua o brou que de cous cous. Posa el cous cous en un bol i l’aigua o el caldo, a bullir. Quan arrenqui el bull, aboca’l sobre el cous cous, remena’l i deixa’l 5 minuts. La sèmola s’haurà hidratat amb el líquid i estarà a punt per menjar. Però està calenta, espera a que es refredi per a muntar l’amanida.

Per a amanir aquesta amanida, un bol oli d’oliva verge extra i una mica de sal seran suficients.

El truc: si t’ha sobrat una mica de pollastre a l’ast, esmicola’l i afegeix-lo a l’amanida de cous cous, o substitueix la tonyina pel pollastre.

WRAPS D’ARRÒS BASMATI

Escull tortilles de blat o de blat de moro, les que més t’agradin, i farceix-les amb arròs basmati cuit, fulles de ruca, mozzarella fresca o formatge tipus Burgos i llenties cuites.

Primer has de rentar l’arròs basmati per a eliminar-ne el midó i que després quedi solt, desrpés l’has de coure en el doble d’aigua que d’arròs, en un cassó amb aigua i sal i una mica d’oli o de mantega. En 10 minuts el tindràs fet, només hauràs d’esperar a que es refredi per a farcir els teus wraps. I si vols anar encara més ràpid, utilitza els vasets d’arròs basmati de Nomen, en 1 minut al microones estaran llestos per a fer-los servir.

Per a muntar els wraps, exten-los sobre la superficie de treball i posa els ingredients formant tires, una al costat de l’altra. Afegeix una mica de salsa de iogurt (t’expliquem com fer-la de seguida). I ja pots enrotllar la tortilla. Comença enrotllant per un dels costats llargs, després doblegla els extrems cap a l’interior (per a que no se surti el farcit) i acaba d’enrotllar el wrap.

Com a amanit, prepara una salsa de iogurt, és molt fàcil de fer. Només has de batre un yogur amb el suc de ½ llimona, sal i pebre negre acabat de moldre i un rajolinet d’oli d’oliva verge extra. Bat amb unes varilles manuals fins a que emulsioni. Li pots afegir una mica d’all picat i menta fresca també picada, però aquests dos últims ingredients són opcionals.

El truc: pots substituir les llenties per qualsevol altre llegum cuit, com cigrons o mongetes.

Paella de llangostins

PAELLA DE NOMEN AMB LLAGOSTINS

Un bon truc per a què preparar el menjar del tupper sigui menys farragós és recórrer a plats preparats. Això sí, has d’escollir productes d’alta qualitat com la paella preparada de Nomen, nutritiva, gustosa i sana, sense conservants ni colorants artificials. T’imagines poder gaudir d’una autèntica paella mediterrrània a la feina? Seràs l’enveja dels teus companys, segur!

El paquet de paella de Nomen inclou tot allò necessari per a preparar-la en només 15 minuts: l’arròs i el brou. Com és un preparat per a 3-4 racions, en tindràs prou per al teu tupper i el de la teva parella, per exemple. Com es prepara? Primer calentes el brou i la mateixa quantitat d’aigua en una paellera. Quan comenci a bullir, hi poses l’arròs i el cous a foc fort 2 minuts. Després abaixes una mica el foc i continues la cocció 13 minuts més. Enretires la paellera del foc, la deixes reposar 5 minuts i ja la pots repartir a les carmanyoles.

El truc: completa la paella amb unes cues de llagostins saltades o afegeix-les en els últims minuts de cocció de la paella.

POLLASTRE A LA PLANXA AMB PURÉ DE PATATES NOMEN

El pollastre a la planxa és un clàssic dels tuppers. Et proposem que l’acompanyis amb un bon puré de patates, que farà que cada mossegada de pollastre sigui més melosa i gustosa. A Nomen disposem de 2 purés de patates de gust 100% casolà: el puré instantani i el puré de patates amb llet, que és molt cremós.

Talla el pollastre en filets no massa fins (si ho són massa, quedaran més secs), salpebra’ls al teu gust i cuina’ls 3-4 minuts per cada costat, a foc mig. Mentre es cuina el pollastre, prepara el puré, que estarà llest en 5 minuts o menys. I al tupper!

El truc: pots substituir el pollastre per filets de gall d’indi o llom de porc. I donar-los més gust amb herbes aromàtiques o espècies que t’agradin.

FIDEUÀ DE NOMEN AMB BOLETS I SÍPIA

La pausa del dinar serà una festa el dia que portis una carmanyola de fideuà barreja de bolets de Nomen. Es tan fàcil i ràpida de preparar que estalviaràs temps a la cuina i gaudiràs d’un plat 100% mediterrani. La fideuà barreja de bolets de Nomen és un producte que inclou tots els ingredients necessaris per a cuinar-lo (fideus, brou vegetal deshidratat i una selecció de bolets deshidratats de qualitat extra). Tu només hi has d’afegir una mica d’oli o de mantega, vi blanc i aigua. I en 15 minuts la tindràs a punt per posar-la a la carmanyola.

Si vols preparar un àpat més complet, salta una mica de sípia a trossos en una paella amb oli mentre es cou la fideuà i afegeix-la 3 o 4 minuts abans de finalitzar la cocció.

El truc: enlloc de sípia, pots afegir calamars saltats o musclos oberts al vapor. I si ets més de carn, uns trossos de salsitxa fresca prèviament saltats.

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here