Blog
7 activitats per començar la setmana amb energia

7 activitats per començar la setmana amb energia

Nomen      18/02/2019

Al final de la setmana et sents més esgotat? En aquest article t’expliquem alguns consells i activitats que pots realitzar per mantenir i incrementar la teva energia.

 

7 consells i activitats per tenir energia

Alimentació equilibrada

Una alimentació equilibrada és essencial per tenir energia i sentir-te bé amb el teu cos. Pots seguir el decàleg de l’alimentació saludable per ajudar-te a millorar la teva alimentació.

D’altra banda, hi ha tendència a consumir begudes energètiques o cafè per combatre el cansament i això és un error. Aquest tipus de begudes ajuden a activar-te a curt termini, en les hores següents a la presa, que és quan es produeix el seu efecte. Una mica més a llarg a termini, en el moment d’anar a dormir no et permeten descansar de la mateixa manera. Motiu pel qual a l’endemà no hauràs recuperat l’energia i estaràs més cansat. Per això és millor evitar aquest tipus de begudes de forma habitual.

Dorm bé

Dormir bé és una de les claus per mantenir l’energia al llarg de tot el dia, això no hi ha ningú que ho discuteixi, però també et pot ajudar en altres coses. Encara que a vegades, sense adonar-te, s’allarga el dia a causa de la feina i  les coses a fer a casa, sobretot quan hi ha nens, no és molt recomanable dormir menys hores de les necessàries. Has d’intentar dormir almenys entre 6 i 8 hores seguides i intentar mantenir un horari constant a l’hora d’anar-te’n a dormir. D’aquesta manera el teu cos s’acostumarà a anar-se’n a dormir a la mateixa hora. No dormir suficients hores pot afectar a la productivitat i eficàcia del teu treball, sobretot quan és a altes hores de la matinada o quan estàs molt cansat.

Abans d’anar a dormir intenta evitar les pantalles com les de la televisió, el mòbil o la de l’ordinador, ja que no ajuden a conciliar la son. És preferible que llegeixis un llibre o una revista si estàs molt desvetllat però la millor opció és estirar-te al llit i concentrar-te en tu mateix i la pròpia respiració. Poc a poc et relaxaràs i t’adormiràs.

Pren-te 5 minuts per meditar

Meditar durant només 5 o 10 minuts abans de començar el dia et pot ajudar a estar més present i fer de manera més conscient tots els actes i accions al llarg del dia. La meditació et pot ajudar a reduir els nivells d’estrès i augmentar l’atenció. Pots seguir aquests petits consells:

 • Busca un lloc tranquil i silenciós dintre de les teves possibilitats. Pots acompanyar-te de música relaxant
 • Asseu-te a terra o a la cadira de forma alçada però relaxada, que sigui una postura còmoda i posa les mans sobre els genolls.
 • Tanca els ulls o fixa la mirada en un punt, el que et sigui més còmode per relaxar-te.
 • Centra’t en la teva respiració, inspira pel nas fins que l’aire arribi al diafragma. Mantingues-ho durant 3 segons i expira per la boca.
 • No t’esforcis en deixar la ment en blanc, simplement deixa que els pensaments flueixin. Potser al principi et costi centrar-te únicament en la respiració.
 • Passats els 5 minuts pots fer estiraments corporals per acabar de relaxar el teu cos.

Controla l’estrès

Tot i que l’estrès en petites dosis pot ajudar a estimular el teu cos i la teva ment, l’excés és perjudicial. Al portar ritmes de vida elevats i pràcticament no tenir temps per descansar, l’estrès es va acumulant. Per mantenir l’estrès a ratlla i que no es desbordi, pots fer petits gestos amb grans resultats. Com per exemple:

 • Meditar una mica cada dia.
 • Descansar bé.
 • Portar una alimentació equilibrada.
 • Realitzar activitat física.
 • Organitzar-te la feina de forma ordenada i assequible.

Realitza activitat física a diari

L’activitat física actua com a estimulant natural. Fer exercici allibera endorfines a la sang. Aquestes hormones contribueixen a tenir millor humor i més energia. També fa que a l’hora de ficar-te al llit t’adormis més ràpid i descansis millor.

Si no estàs acostumat a fer esport, el truc està en començar a poc a poc, amb activitats suaus com passejar durant una bona estona, fer una excursió a la muntanya, anar a classes de ball, etc. I gradualment anar augmentant la intensitat i la freqüència.

Aquest tipus d’activitats també poden fer que alliberis la teva ment i per tant que acabis el dia de millor humor.

Troba l’humor

La ment, igual que pot ser la millor aliada, també pot ser la pitjor. Si sempre tens pensaments negatius, aquests poden repercutir en el teu estat d’ànim i fer que estiguis més trist o malhumorat. Per contra, quan mantens pensaments positius el teu humor és millor i es reflecteix en la teva energia.

Mirar petits “skechs” o monòlegs curts dels teus còmics preferits pot arrencar-te un somriure i millorar una mica el teu humor. Com deia Charles Chaplin, “Un dia sense riure és un dia perdut”.

Encén relacions personals i apaga les xarxes socials

Actualment sembla que tota la vida depèn de les tecnologies, els medis de comunicació o les xarxes socials. En moltes ocasions es pren més atenció a les xarxes socials que a les relacions personals, ja siguin familiars, romàntiques o d’amistat. Quan les relacions amb les xarxes socials superen a les personals, el resultat pot ser molt tòxic. Per què? A vegades, la vida a les xarxes socials està molt maquillada.

Aprofita els moments amb la família i els amics sense fer cas al telèfon. Només en passar una bona estona amb els teus, ajuda a recarregar les piles.

 

Posa en pràctica algunes d’aquestes activitats per a augmentar la teva energia!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *