Blog
Aperitius sans per a un sopar de Sant Joan perfecte

Aperitius sans per a un sopar de Sant Joan perfecte

Nomen      18/06/2018

Sant Joan està a tocar! Ja ho tens tot preparat per sorprendre els teus convidats i celebrar el dia més llarg i la nit més curta de l’any? Avui, et presentem uns aperitius deliciosos i fàcils de preparar, ideals per assaborir la revetlla.

 

3 aperitius sans per a la revetlla de Sant Joan

 

1. Tomàquets farcits de cous cous:

Ingredients (4 persones):

  • 4 tomàquets
  • 1 pebrot
  • 1 ceba
  • ½ carbassó
  • 2 grans d’all
  • 100g de cous cous Nomen
  • Oli d’oliva verge extra
  • Orenga

 

Elaboració:

  1. En primer lloc, prepara els tomàquets. Renta’ls, talla la tapa, treu la polpa i les llavors i deixa’ls cap per avall per escórrer. Alerta! No llencis res d’això, el necessitaràs en passos posteriors.
  2. Pre-escalfa el forn a 250ºC.
  3. Prepara el pebrot, la ceba i el carbassó, tallant-los en petits daus.
  4. En una olla amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra daura una miqueta el cous cous Nomen. A continuació, afegeix 1 got d’aigua i deixa-ho reposar.
  5. Aprofita per ofegar la ceba, el pebrot i el carbassó. Seguidament, afegeix la polpa que havies extret dels teus tomàquets i deixa-ho coure a foc lent durant, aproximadament, 10 minuts. sofregeix a foc mitjà les diferents verdures. Talla les tapes dels tomàquets.
  6. Cobreix amb paper vegetal la safata del forn i col·loca els diferents tomàquets. Farceix-los amb el cous cous i les verduretes i forneja’l durant uns 20 minuts a 180ºC.
  7. Si vols, pots donar-li un toc extra i decorar-los amb una mica d’alfàbrega fresca picada i un raig d’oli d’oliva verge extra.

 

2. Hummus de cigrons i pebre vermell dolç

Ingredients (4 persones):

  • 200g de cigrons cuits
  • 1 ceba
  • Oli d’oliva verge extra
  • 50g de sèsam torrat
  • 130ml d’aigua
  • Sal
  • Pebre vermell dolç
  • Per acompanyar: 1 pastanaga, ½ pepito i pa de pita al gust.

 

Elaboració:

  1. En primer lloc, pela i talla la ceba a daus petits.
  2. Sofregeix la ceba amb oli d’oliva fins que quedi daurada.
  3. Prepara la salsa tahini. Per a això, introdueix a la trituradora el sèsam torrat, 50-60ml d’aigua i una mica de sal. Si la pasta t’ha quedat molt espessa, prova a incorporar una miqueta més d’aigua.
  4. A continuació, tritura els cigrons, l’oli d’oliva, la salsa tahini que acabes de preparar, l’aigua fins a obtenir una massa espessa i sense grumolls.
  5. Incorpora la salsa tahini que prèviament havies preparat i torna a triturar fins que quedin tots els ingredients integrats.
  6. Col·loca l’hummus en un bol i decora-ho amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra i un pessic de pebre vermell dolç.
  7. Per acompanyar aquesta deliciosa salsa, pela la pastanaga i el cogombre i talla’ls a tires gruixudes.
  8. Serveix l’hummus juntament amb les tires de pastanaga i de pentino i el pa de pita torrat.

 

3. Tastets de Quinoa amb formatge:

Ingredients (4 persones)

  • 100g de quinoa Nomen
  • 60g de mozzarella light ratllada
  • 2 ous
  • 1 pastanaga ratllada
  • ½ ceba
  • Sal
  • Pebre

 

Elaboració:

  1. Pre-escalfa el forn a 250º.
  2. Escalfa l’aigua per coure la quinoa. Recorda que has de posar el doble d’aigua que de quinoa.
  3. Quan comenci a bullir, afegeix la quinoa, tapa l’olla i baixa el foc al mínim. Deixa-ho coure durant uns 15 minuts.
  4. Mentrestant, aprofita per pelar la pastanaga i la ceba i ratllar-les.
  5. Passats els 15 minuts, retira l’olla del foc i deixa que es refredi la quinoa.
  6. En un bol, barreja la quinoa amb els altres ingredients.
  7. Amassa-ho i, amb les mans, dona forma als teus mossets.
  8. Cobreix amb paper vegetal la safata del forn i col·loca els mossets. Deixa’ls coure durant uns 10 minuts fins que es daurin una miqueta per fora.

 

Assaboreix una nit de focs artificials amb els nostres aperitius!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.