Blog

Aperitius sans per a un sopar de Sant Joan perfecte

Sant Joan està a tocar! Ja ho tens tot preparat per sorprendre els teus convidats i celebrar el dia més llarg i la nit més curta de l’any? Avui, et presentem uns aperitius deliciosos i fàcils de preparar, ideals per assaborir la revetlla.

 

3 aperitius sans per a la revetlla de Sant Joan

 

1. Tomàquets farcits de cous cous:

Ingredients (4 persones):

  • 4 tomàquets
  • 1 pebrot
  • 1 ceba
  • ½ carbassó
  • 2 grans d’all
  • 100g de cous cous Nomen
  • Oli d’oliva verge extra
  • Orenga

 

Elaboració:

  1. En primer lloc, prepara els tomàquets. Renta’ls, talla la tapa, treu la polpa i les llavors i deixa’ls cap per avall per escórrer. Alerta! No llencis res d’això, el necessitaràs en passos posteriors.
  2. Pre-escalfa el forn a 250ºC.
  3. Prepara el pebrot, la ceba i el carbassó, tallant-los en petits daus.
  4. En una olla amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra daura una miqueta el cous cous Nomen. A continuació, afegeix 1 got d’aigua i deixa-ho reposar.
  5. Aprofita per ofegar la ceba, el pebrot i el carbassó. Seguidament, afegeix la polpa que havies extret dels teus tomàquets i deixa-ho coure a foc lent durant, aproximadament, 10 minuts. sofregeix a foc mitjà les diferents verdures. Talla les tapes dels tomàquets.
  6. Cobreix amb paper vegetal la safata del forn i col·loca els diferents tomàquets. Farceix-los amb el cous cous i les verduretes i forneja’l durant uns 20 minuts a 180ºC.
  7. Si vols, pots donar-li un toc extra i decorar-los amb una mica d’alfàbrega fresca picada i un raig d’oli d’oliva verge extra.

 

2. Hummus de cigrons i pebre vermell dolç

Ingredients (4 persones):

  • 200g de cigrons cuits
  • 1 ceba
  • Oli d’oliva verge extra
  • 50g de sèsam torrat
  • 130ml d’aigua
  • Sal
  • Pebre vermell dolç
  • Per acompanyar: 1 pastanaga, ½ pepito i pa de pita al gust.

 

Elaboració:

  1. En primer lloc, pela i talla la ceba a daus petits.
  2. Sofregeix la ceba amb oli d’oliva fins que quedi daurada.
  3. Prepara la salsa tahini. Per a això, introdueix a la trituradora el sèsam torrat, 50-60ml d’aigua i una mica de sal. Si la pasta t’ha quedat molt espessa, prova a incorporar una miqueta més d’aigua.
  4. A continuació, tritura els cigrons, l’oli d’oliva, la salsa tahini que acabes de preparar, l’aigua fins a obtenir una massa espessa i sense grumolls.
  5. Incorpora la salsa tahini que prèviament havies preparat i torna a triturar fins que quedin tots els ingredients integrats.
  6. Col·loca l’hummus en un bol i decora-ho amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra i un pessic de pebre vermell dolç.
  7. Per acompanyar aquesta deliciosa salsa, pela la pastanaga i el cogombre i talla’ls a tires gruixudes.
  8. Serveix l’hummus juntament amb les tires de pastanaga i de pentino i el pa de pita torrat.

 

3. Tastets de Quinoa amb formatge:

Ingredients (4 persones)

  • 100g de quinoa Nomen
  • 60g de mozzarella light ratllada
  • 2 ous
  • 1 pastanaga ratllada
  • ½ ceba
  • Sal
  • Pebre

 

Elaboració:

  1. Pre-escalfa el forn a 250º.
  2. Escalfa l’aigua per coure la quinoa. Recorda que has de posar el doble d’aigua que de quinoa.
  3. Quan comenci a bullir, afegeix la quinoa, tapa l’olla i baixa el foc al mínim. Deixa-ho coure durant uns 15 minuts.
  4. Mentrestant, aprofita per pelar la pastanaga i la ceba i ratllar-les.
  5. Passats els 15 minuts, retira l’olla del foc i deixa que es refredi la quinoa.
  6. En un bol, barreja la quinoa amb els altres ingredients.
  7. Amassa-ho i, amb les mans, dona forma als teus mossets.
  8. Cobreix amb paper vegetal la safata del forn i col·loca els mossets. Deixa’ls coure durant uns 10 minuts fins que es daurin una miqueta per fora.

 

Assaboreix una nit de focs artificials amb els nostres aperitius!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here