Blog
Cómo usar los palillos chinos

Cómo usar los palillos chinos

Nomen      04/02/2019

Una de les coses que més ens crida l’atenció del menjar asiàtic és que són capaços de menjar qualsevol aliment amb un parell de palets. Fins i tot els grans d’arròs! Com ho fan? T’ensenyarem un petit tutorial de com s’han d’agafar els palets perquè practiquis a casa. Si aquesta tècnica et sembla complicada i impossible, tranquil. També et donem uns consells per crear els teus propis palets automàtics!

 

Tutorial de com agafar els palets xinesos

Aprendre a utilitzar-los és molt senzill. Et donem els passos perquè ho aconsegueixis!

Un palet es col·loca sobre el dit anul·lar

Posa un palet sobre el dit anul·lar i que es recolzi entre el dit polze i l’índex. Aquest palet no es mou, és completament estàtic. El seu paper és ser la base fixa sobre la que sostenim el menjar.

L’altre palet va entre el dit índex i cor

El segon palet es col·loca al costat de l’altre dit. Però es sosté sobre el dit índex i el cor. De la mateixa manera com si anessis a escriure. Amb el dit polze es realitza la palanca o la articulació. Recorda que el dit polze tampoc es mou. Gràcies a aquesta pressió, és possible sostenir el palet perquè no caigui i permet moure el palet cap a dalt o cap a baix.

 

Consells per agafar el menjar amb els palets xinesos

Saps que quasi tot el menjar asiàtic està trossejat? Això facilita poder agafar el menjar i servir-se racions petites. El plat més fàcil per començar a practicar és un que porti carn, com el famós pollastre amb ametlles o la vedella en salsa. La carn ve trossejada en trossos molt petits i gairebé no pesa. És la forma més fàcil per començar a practicar amb els palets xinesos i agafar soltesa.

Intenta sempre sostenir el menjar pel mig. Si l’agafes per un costat, és molt més fàcil que caigui.
Però la pregunta del milió és: Com es menjar l’arròs? La forma més fàcil és apropar-se el bol o el plat el més a prop de la cara que puguis. De fet, és així com s’ho mengen en els països de sol naixent. Els palets xinesos serveixen de pala per poder agafar mini racions de grans d’arròs. Com que el plat el tens prop de la boca, és més fàcil de realitzar l’acció sense que caigui sobre teu.

Segur que, després de molt practicar, ets capaç de menjar-te un rotllet de primavera només amb els palets (avisem que és el nivell perfecte! Bàsicament, perquè pesa bastant)

 

Consell per convertir els teus palets en pinces

Si després de llegir aquesta guia, els teus palets se’t continuen resistint…Tenim la solució per transformar els teus palets en unes pinces automàtiques! Això és perfecte tant per als grans com als més petits.

Simplement necessites un rectangle de paper i una goma elàstica. Amb el rectangle de paper has de doblegar-ho tantes vegades com sigui necessari fins a convertir-ho en un petit maó. Ho col·loques en la part superior dels palets (que acostumen a ser més amples). Amb la goma dones diverses voltes al voltant dels palets fins que quedin ben subjectats. D’aquesta manera, només has de fer una mica de pressió perquè funcionin. Semblaran com unes pinces fàcils d’utilitzar. Segur que ja no hi ha cap aliment que se’t resisteixi!

 

Si vols cuinar el teu propi menjar casolà amb receptes asiàtiques, et donem unes idees! Al nostre receptari trobaràs diverses idees per preparar arròs, com per exemple arròs basmati amb tonyina macerada.

I explica’ns, ja domines la tècnica amb els palets xinesos?

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *