Blog
Coneixes el menjar tailandès?

Coneixes el menjar tailandès?

Nomen      25/02/2019

Has tastat el menjar tailandès? Segueix llegint per descobrir les característiques de la gastronomia tailandesa i els aliments principals que estan presents en el plats d’aquesta cuina.

 

Aliments i sabors característics del menjar tailandès

Cereals

Els cereals que es consumeixen principalment a Tailàndia són l’arròs i el blat. La varietat més utilitzada és el “Jasmin Rice”, aromatitzat amb gessamí. Dins la nostra gama d’arrossos pots trobar l’arròs thai Nomen, que pots incloure a les teves receptes preferides. El blat, per altra banda, es consumeix majoritàriament en forma de tallarines o “noodle”, i està present en els plats més típics de la cuina tailandesa.

Aliments proteics

Si bé és cert que el pollastre, les gambes i la soja són els aliments que més predominen en els plats, a les zones costeres i a les illes es consumeix molt peix i marisc.

Verdures

En els plats més tradicionals s’acostuma a veure bastants tipus de verdures. Entre elles predominen la col xinesa, el cogombre, la pastanaga o la ceba tendra. Molts plats tradicionals també inclouen altres tipus de vegetals que són molt típics, com per exemple els brots germinats de soja.

Fruites

Generalment, a Tailàndia es pot trobar una gran varietat de fuites tropicals i totes elles de molt bona qualitat. Algunes de les més típiques són la fruita del Drac o pitaya, el “lichee” i l’aranja tailandesa o “somoo”. Altres fruites més conegudes al nostre país són la pinya, el mango, la síndria o el coco. El coco es pot trobar de moltes maneres; es pot beure l’aigua, en forma de gelat de coco natural, la polpa a trossos… quasi a qualsevol lloc es poden trobar estants de fruita al carrer, on es pot trobar varis tipus de fruita i a bon preu.

Olis

D’entre els olis més utilitzats es pot trobar el de soja i el de palma. Degut al preu elevat de l’oli de soja, s’utilitza molt més l’oli de palma.

 

Condiments més característics

Pràcticament totes les preparacions a la cuina tailandesa van condimentades amb diferents espècies. Es poden trobar sabors dolços, picants, amargs, agres i salats. És habitual que en un mateix plat es barregin diferents gustos. A més a més, acostumen a incloure herbes aromàtiques fresques a l’últim moment per donar frescor i potenciar els sabors.

Cúrcuma

És un dels ingredients del curri i aporta un gust lleugerament picant i refrescant.

Xile

És una varietat de pebrot amb un característic gust picant. De fet, quant més petit i fosc és el xile, el seu sabor picant és més pronunciat.

Tamarinde

Hi ha dues varietat de tamarinde; una és dolça i l’altra amarga. Per tant es pot utilitzar tant en preparacions dolces com salades.

Coriandre

El gust del coriandre recorda a diverses espècies diferents com el julivert o la menta, però amb un toc cítric i anisat.

Cebollí

Aquesta espècie aromàtica té un gust similar a la ceba, però més suau. Perquè mantingui el seu sabor fresc s’ha de tallar just abans de servir i deixar-ho cru.

Julivert

Està present en moltes preparacions amb diferents tipus d’aliments, aporta un toc d’aroma i frescor.

 

Mercats de menjar tailandès de carrer

Dins de la cultura tailandesa, una de les característiques que resulta més atractiva per als estrangers és poder trobar un lloc de menjar de carrer. En alguns pobles o ciutats, a part de tenir les parades de menjar repartides pels carrers també tenen zones on es concentren en mercats. A la majoria dels mercats s’acostuma a veure taules i cadires per gaudir del menjar dels diferents llocs.

 

Estris per menjar el menjar tailandès

Al contrari del que molta gent pensa, a Tailàndia no tenen la costum d’utilitzar pals com si fossin coberts, sinó que utilitzen una cullera i una forquilla. Els coberts tenen la mateixa funció que a occident, aproximar els aliments del plat a la boca. Curiosament, com que no posen ganivets a la taula, utilitzen la cullera per tallar els trossos de menjar que són massa grans.

 

Pots trobar receptes de plants ambientats a la gastronomia tailandesa a la nostra secció receptes de Cuina asiàtica y oriental.

 

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.