El moniato és un aliment que està molt present durant la tardor, sobretot en la festivitat de Tots Sants, però saps quines són les seves propietats? En l’article sobre els aliments de tardor ja t’expliquem algunes coses, però avui et donem més detalls. A més, et proposem 3 receptes per incloure-ho en la teva alimentació.
El moniato és un tubercle de sabor dolç i, encara que el tipus consumit més habitualment és d’un color taronja intens, també hi ha varietats de color crema o violeta. A causa de la poca freqüència amb que trobem aquests dos últims tipus, parlarem del color ataronjat.
Pel seu sabor dolç, s’acostuma a consumir per postres, per berenar i de vegades per esmorzar també. Però en realitat, per la seva composició nutricional, de la qual et parlarem a continuació, es classificaria com farinaci, com la patata. És a dir, se li pot donar el mateix ús.
El nutrient predominant en el moniato són els hidrats de carboni. Malgrat el seu sabor dolç, té un baix contingut en sucres. Altres característiques que posseeix és que sol ser font de potassi, vitamina C i àcid fòlic. Té un alt contingut de vitamina A i E. També té una gran quantitat de betacarotens que, a part de tenir un gran poder antioxidant, són els responsables del seu color ataronjat i intervé en la cura de la pell.
Ingredients:
– 1 quilo de moniato sense pell
– ½ L de beguda d’arròs Nomen
– ½ L de brou de verdures
– 1 ceba gran
– Oli d’oliva
– Sal
– Pebre negre (opcional)
Elaboració:
Ingredients:
– Moniatos
– Oli d’oliva verge
– Sal
– Espècies al gust
Elaboració:
Tingues en compte que no has d’afegir molt oli, només un rajolí per sobre.
Pots afegir també espècies al gust. Com pebre, herbes provençals, alfàbrega, pebre vermell …
Ingredients:
– 500 g de moniato amb pell
– 100 g d’oli d’oliva verge
– 1 iogurt desnatat sense sucre (125 g)
– 50 g de sucre morè
– 3 ous
– 100 g de farina de blat integral Nomen
– La ratlladura de mitja taronja
– 1 sobre de llevat en pols (15 g)
– 1 cullerada de postres d’essència de vainilla
Elaboració:
Ara que ja coneixes millor el moniato, ¡inclou-lo a la teva alimentació tardor i gaudeix-com més t’agradi!