Quan parlem d’arròs, pensen en una paella, un arròs caldós, un risotto… I en un segon terme, pot ser que ens vingui al cap l’arròs amb llet de les nostres àvies. Però el cert és que amb arròs es poden preparar postres delicioses, perquè l’arròs no és més que un cereal i el seu gust neutre li permet combinar-se perfectament també amb sucre, xocolata, fruites, melmelades…
És la gran pregunta: quina varietat d’arròs has d’escollir per a preparar postres? Perquè la majoria de receptes dolces que inclouen l’arròs com a ingredient, simplement posen “tants grams d’arròs”, però no especifiquen de quina varietat.
Doncs bé, els arrossos més indicats per a fer postres són l’arròs rodó (també l’integral i l’ecològic) i l’arròs llarg. Però, si vols triomfar amb les teves postres d’arròs, l’arròs les teves receptes més dolces de Nomen et garanteix un èxit total, perquè és perfecte per a cuinar postres variades, des d’un arròs amb llet com aquest, amb mango i coco, fins a flams, pastissos com aquest d’arròs i coco i gelats com aquest d’arròs amb llet.
Vols descobrir 3 receptes dolces fantàstiques que es preparen amb arròs? Són molt fàcils de fer, i com tenen com a un dels seus ingredients principals l’arròs, sumen totes les seves propietats nutritives a les postres: donden energia perquè és font d’hidrats de carboni, no té colesterol ni greixos perjudicials, té propietats antioxidants i és una gran font de vitamines i minerals com la vitamina D, calci, fibra, ferro, tiamina i riboflavina.
Aquestes són les 3 postres amb arròs que et faran triomfar sí o sí:
Ingredients:
Elaboració:
Posa a bullir la llet dins una cassola, amb la pell de la llimona (només la part groga) i la branca de canyella. Quan arrenqui el bull, afegeix l’arròs i deixa que cogui 15 minuts, remenant de tant en tant amb un cullerot de fusta. Afegeix el sucre i cou 5 minuts més, remenant. Enretira la cassola del foc i espera a què l’arròs s’atemperi. Treu la pell de llimona i la branca de canyella i posar l’arròs en bols individuals. Si no l’has de menjar de seguida, tapa’l amb film i reserva’l a la nevera. Just abans de servir-lo, decora’l amb una mica de canyella en pols.
Ingredients:
Elaboració:
Prepara la base del pastís, pica les galetes i barreja-les amb la mantega, prèviament fosa al microones. Cobreix amb aquesta barreja la base d’un motlle rodó desmontable, apretant-la una mica amb els dits amb el dors d’una cullera. Reserva el motlle a la nevera. Barreja en un cassó la nata i el formatge i posa’ls al foc, remena’ls fins que el formatge s’hagi fos. Afegeix l’arròs amb llet i la cuallada diluïda en una mica de llet, espera a que bulli i enretira del foc. Quan s’hagi refredat una mica, aboca aquesta barreja sobre la base de galeta. Torna a posar el motllo a la nevera mentre prepares la cobertura. Posa la melmelada en un cassó, afegeix la cullerada d’aigua i calenta a foc mig. Remena amb una cullera de fusta i quan estiguin ben barrejades, afegeix la gelatina hidratada en aigua freda, espera a què es fongui, apaga el foc i deixa que es refredi. Aboca sobre la capa d’arròs amb llet i formatge i torna a guardar a la nevera fins el moment de servir.
Ingredients:
Elaboració:
Primer, prepara l’arròs amb llet. Posa a bullir la llet i afegeix l’arròs i un polsim de sal. Cou-lo el tems indicat en el seu envàs, remenant de tant en tant amb una cullera de fusta (ha de quedar cremós i absorbir gairebé tota la llet). Enretira’l del foc, afegeix el sucre, la pell ratllada de llimona i una mica de canyella en pols al teu gust, barreja bé i deixa refredar. Precalenta el forn a 180º. Afegeix els rovells d’ou a l’arròs amb llet i bat fins que s’integrin. Afegeix també el cacau en pols, les nous a trossos i el rom i torna a barrejar. Posa la massa en un motllo per a plumcake greixat amb mantega i cou el pastís al forn 40 minuts. Passat aquest temps, punxa’l al centre amb una brotxeta de fusta. Si surt neta, el brownie està cuit. Si surt bruta o humida, segueix coent uns minuts més. Enretira el brownie del forn i deixa’l refredar sobre una reixeta abans de desmotllar-lo. Serveix-lo en porcions, decorat amb sucre glas.