Blog
No perdis el ritme per Nadal!

No perdis el ritme per Nadal!

Nomen      24/12/2018

Després de les vacances sol costar tornar a la rutina i a la feina. Pren nota d’aquests consells per mantenir el ritme durant les festes i que la tornada no sigui tan dura.

6 consells per mantenir el ritme

Cal mantenir la rutina

Encara que la rutina de vegades pot ser estressant, perdre-la del tot quan fem vacances pot resultar una mica xocant. De fet, si l’oblidem del tot, ens costarà més tornar-hi. Per no perdre-la, només cal mantenir els horaris dels menjars i algunes activitats quotidianes, com ara anar a comprar o al gimnàs almenys amb la mateixa freqüència que durant la resta de l’any.

També és bo mantenir-se ocupat i quedar amb amics i família. Una altra opció és fer petites excursions o aprofitar els moments lliures per comprar els regals de Nadal, o bé aprofitar per reprendre activitats que durant el dia a dia queden una mica aparcades a causa de les presses habituals, com ara llegir un bon llibre, pintar o qualsevol altre hobby.

Cal planificar l’alimentació

L’alimentació és molt important per mantenir el ritme i tenir energia. Durant les vacances tindràs una mica més de temps lliure, per tant pots aprofitar per innovar a la cuina i provar de fer receptes noves i creatives per incloure al teu menú equilibrat. Al nostre blog et donem uns quants consells perquè puguis elaborar un menú setmanal variat i equilibrat.

Potser alguns àpats festius no els pots planificar perquè els faràs fora de casa, però pots planejar la resta de menjars, ja que en realitat els dies de menús especials es poden comptar amb els dits d’una mà.

No t’has de saltar menjars

Per vacances és força habitual saltar-se algun àpat, sobretot l’esmorzar de mig matí i el berenar. I molta gent no sopa perquè els dinars familiars són molt complets i al vespre encara estan tips.

Aquests dies de festa, mantenir el mos de mig matí i de la tarda ens ajudarà a no tenir tanta gana per dinar i sopar, i així menjarem d’una manera més sensata.

Cal ser conscient de les racions en els àpats festius

Als àpats nadalencs s’acostuma a menjar més a causa de la quantitat d’aperitius que se serveixen per picar, a part dels plats individuals. En els aperitius es menja amb desmesura. S’agafen sense aturar de les safates amb què se serveixen i no es controlen gens les quantitats que se’n menja. Quan arriba el segon plat, ja no es té gana, però continuem menjant.

Per evitar menjar quantitats excessives, el millor és que cadascú se serveixi al plat una quantitat raonable d’aperitiu, segons la gana que es tingui, per no menjar massa en el segon plat.

Però el problema d’aquests dies festius no són només els menús. La sobretaula és una altra tradició en aquests àpats i normalment inclou torrons, polvorons i altres tipus de dolços. S’acostumen a menjar amb els cafès o les infusions i, com en el cas dels aperitius, convé ser conscient de la quantitat de dolços que es mengen, ja que resulten una gran font calòrica. És una de les raons per les quals després es té aquesta sensació d’estar tip, fins i tot al cap d’unes quantes hores.

Cal mantenir-se actiu

No deixis de banda les teves activitats lúdiques ni les pràctiques esportives. Continua fent la teva activitat física com de costum; si pots, fins i tot aprofita per fer més esports d’hivern a l’aire lliure. És l’única època de l’any en què podem gaudir d’aquest tipus d’esports.

A més, pots aprofitar la tarda per fer un tomb abans que es pongui el sol. És una oportunitat fantàstica per fer baixar el menjar, sobretot els dies festius, i de passada també et servirà per reduir el temps de la sobretaula!

Cal trobar moments per descansar

Igual que durant les vacances és bo mantenir part de la rutina, també és necessari trobar moments per descansar. Pots triar activitats com la lectura, veure una pel·lícula o passejar. Són coses que et permetran desconnectar de la feina o dels estudis i tenir una estona per a tu.

 

Has de mantenir un bon ritme i alhora gaudir de les vacances de Nadal!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *