Blog
primavera

Primavera una altra vegada: redescobreix els productes de temporada!

Un any més torna la primavera i, amb ella, apareixen una altra vegada els aliments típics d’aquesta època. Actualment, gràcies a la globalització podem disposar de tota mena d’aliments durant tot l’any, fins i tot alguns que no són característics de la nostra zona. Però no hem d’oblidar que els aliments de temporada són millors organolèpticament (més saborosos, amb millor textura i aroma), i complets nutricionalment. Què et sembla si recordem alguns aliments típics de primavera?

Fruites

Amb el final del fred hivern i l’entrada de la primavera, comencem a dir adéu a les taronges i les mandarines per donar la benvinguda a les maduixes i les prunes. Apareixen els primers nespres i cireres, alvocats, gerds i, quan ens acostem a l’estiu, els primers melons i síndries.

Les fruites són riques en sucres, vitamines, fibra i minerals i, a mesura que s’acosta el bon temps són cada vegada més riques en aigua. Pots prendre-les senceres, soles o en una bona macedònia, en forma de sucs naturals o en batuts refrescants els dies de sol, afegir-les a amanides o simplement al forn. Hi ha infinitat de maneres per prendre fruita!

Verdures i hortalisses

En dir adéu a l’hivern encara podem gaudir dels últims bròquils, cols, carxofes, bledes o espinacs. Apareixen les primeres faves i els primers pèsols, als quals s’uniran els raves, els alls tendres, els enciams, els naps i les cebes tendres, perfectament combinables amb pastanagues, tomàquets i altres protagonistes de llargues temporades durant l’any. I no hem d’oblidar els espàrrecs, verds o blancs, que tant gust donen als nostres plats. Saltejats, al vapor, al microones, en cru, en amanida, etc. ¡Com més t’agradin!

Riques en fibra, vitamines i minerals, les verdures i les hortalisses t’aporten nutrients que contribueixen a reforçar el nostre sistema immunològic que es pot veure afectat pel canvi d’estació.

No oblidis que hem de prendre 5 racions diàries entre fruites i verdures. És recomanable, també, el seu consum en cru per assegurar una aportació de vitamina C. Aquesta actua com antihistamínic ajudant-nos a reforçar el nostre sistema de defensa. Hem de cuidar la nostra alimentació tot l’any!

Peix

Sovint ens oblidem del peix en els canvis d’estacions, però alguns també tenen els seus cicles. A la primavera abunden les tonyines, el llengua, el bacallà, la sípia i els seitons i, quan s’acosta l’estiu, també les sardines.

Els peixos són aliments que destaquen pel seu contingut en proteïnes d’alt valor biològic, fonamentals per al correcte funcionament del nostre cos. A més, els peixos blaus com la tonyina o la sardina, destaquen també pel seu contingut en àcids grassos essencials omega 3.

El peix hauria d’estar present en la nostra dieta almenys dues vegades per setmana i fins a quatre vegades. En el menjar o en el sopar, al forn, a la papillota, a la planxa, al microones, en amanida… mil maneres delicioses de prendre’l!

Amb l’arribada de la primavera, poden aparèixer al·lèrgies i la coneguda astènia primaveral, situació en què ens sentim més cansats i mancats d’energia. Però, saps? La natura és sàvia! Si ens fixem bé, a l’hivern les fruites i verdures són més enèrgiques mentre que a l’estiu són més riques en aigua, adaptant-se a l’entorn. Així doncs, a la primavera i a la tardor, èpoques de transició entre el fred i la calor, els aliments també canvien en funció dels reptes que ens planteja el clima. Tria els que ens presenta aquesta nova estació sense deixar de cuidar-te!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here