Blog
Descubre qué son los superalimentos

¿Què són els superaliments?

Has sentit parlar dels superaliments? Són aquells aliments que contenen quantitats més elevades d’algun nutrient en concret, i això fa que siguin beneficiosos per a la salut. En algunes ocasions es recomana el consum dels superaliments per a potenciar aquests nutrients, però cal ser conscients que un aliment per si només no cura ni prevé una malaltia o trastorn. El seu consum ha de fer-se sempre dins d’una dieta equilibrada i amb uns hàbits de vida saludables. Pot ser interessant incloure aquest tipus d’aliments en l’alimentació del dia a dia, però sense eliminar o substituir uns altres..

 

7 superaliments

Xia

La xia és una petita llavor de color negre d’origen mexicà que conté proteïnes d’alt valor biològic i greixos saludables. Destaca el seu contingut en omega 3, un àcid gras essencial per a l’organisme i que pot ajudar a controlar el perfil lipídic. Gràcies al seu contingut en fibra soluble, té un gran poder saciant i és ideal per a calmar la gana.

És important mastegar-la bé o prendre-la triturada per a aprofitar al màxim els seus nutrients. En la cuina és molt versàtil, la pots afegir en batuts, amanides, iogurt o a la fruita o també la pots prendre en forma de púding. Per a fer un púding de xia només has de barrejar un grapat d’aquestes llavors amb una base líquida. Deixar que les llavors s’inflin d’aigua i es gelifiquin i barrejar-ho amb els teus “toppings” favorits. Un exemple es aquest deliciós púding de beguda d’arròs, xia i fruites.

Kale

La col kale és una varietat de col arrissada que pertany a la família de les crucíferes i és rica en aigua, fibra i micronutrients. A més, la seva aportació calòrica és molt baixa i es caracteritza per ser font de calci i tenir un alt contingut en àcid fòlic, vitamina A i E. També conté betacarotens, que es transformen en vitamina A en el nostre organisme.

Pots prendre-la tant crua com cuinada. Una bona opció és saltar-la i barrejar-la amb altres verdures i prendre-la amb guarnició d’arròs però, una altra opció també deliciosa és trossejar-la una mica i fer xips cruixents de kale al forn, estan de vici!

Cúrcuma

La cúrcuma és una espècie de l’Índia molt utilitzada com a additiu alimentari en el sud-est asiàtic. Té un sabor, aroma i color molt característic i és font de calci i té un alt contingut en ferro.

La curcumina és el component actiu de la cúrcuma, a més de ser una de les molècules més bioactives de la naturalesa. S’ha demostrat que la curcumina disminueix l’estrès oxidatiu i que té efectes protectors en malalties cròniques.

La cúrcuma forma part del curri, que en realitat és una mescla d’espècies. Es pot afegir en carns, arrossos, sopes o cremes, fins i tot en vegetals! Li donarà un toc de color als teus plats i un punt de sabor picant.

Alvocat

L’alvocat és un fruit oleaginós originari de Centreamèrica i de Sud-Amèrica. Encara que és tropical i exòtic, el seu consum és cada vegada més habitual i quotidià. Pràcticament es troba en gairebé qualsevol fruiteria i verduleria o supermercat.

Destaca pels seus greixos monoinsaturats i és font de vitamina C, també té un alt contingut de vitamina B6 i E i el seu contingut en proteïnes i glúcids és realment baix, però té un alt contingut en fibra.

L’alvocat és un fruit molt versàtil, ja que per la seva cremositat admet moltes preparacions; es poden elaborar salses o cremes, com un pesto o un guacamole, però també es pot prendre natural, ja que combina molt bé amb diferents tipus d’aliments! Vols un parell d’idees? Prova-ho picat sobre una torrada o tallat en forma de grillons en una amanida. ¡Una altre idea més sofisticada és elaborar un tàrtar d’arròs negre amb gambes i alvocat!

Açaí

L’açaí és el fruit d’una varietat de palmera anomenada Euterpe Oleracea. Creix únicament en estat silvestre, en la selva plujosa al nord del Brasil. Aquestes baies es consumien únicament a Amèrica del sud durant segles, però en l’actualitat, el seu consum s’ha estès a Europa. En alguns establiments de menjar ecològic o vegà és comú trobar batuts d’açaí.

El seu contingut en sucres és bastant elevat, uns 30 g per cada 100 g de fruita. Té un alt contingut en fibra, del tipus soluble, i també conté diverses vitamines i minerals i altres compostos no nutritius beneficiosos com polifenols, tanins i antocianines..

All negre

L’all negre és una preparació que es produeix a elevades temperatures i amb molta humitat durant uns 10 dies. Aquest procés elimina unes característiques de l’all i li confereix unes altres, com a compostos fenòlics, flavonoides, etc. L’all negre té un poder antioxidant superior a l’all fresc.

Es pot incloure en diferents plats i preparacions com si fos all natural. Per exemple, en saltats o cremes per a donar un toc de color i sabor diferent.

Baies de Goji

Les baies de Goji són uns petits i arrodonits fruits de color vermell que es solen trobar deshidratats en els supermercats. Són un topping perfecte per afegir a amanides, cereals o iogurts!

Tenen un alt contingut en vitamina A i ferro, aminoàcids essencials i oligoelements. També conté altres antioxidants com betacarotens, luteïna, licopè i xanthophyll.

 

Ara ja coneixes una mica més alguns dels superaliments. Complementa la teva alimentació amb ells per a gaudir tan nutricional com gastronòmicament!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here