Blog
Receptes: 5 postres per a servir en vasets

Receptes: 5 postres per a servir en vasets

Nomen      14/02/2023

Fa anys que les postres en vasets són tendència. Doncs, resulta molt pràctic tenir les postres ja servides en recipients individuals per portar-les a taula, així ens estalviem anar tallant i emplatant al darrer moment.

Avui proposem 5 receptes que s’adapten perfectament a ser servides en vaset. Un consell: tria els nostres vasos transparents Qualitat 1 Minut, per tal que es vegi tot el contingut de les postres i no només la part superior. I juga amb les capes d’ingredients (si és que la recepta en té diverses), així a més de bo quedará molt vistós.

1. Arròs amb llet

No podia faltar en aquesta selecció una de les postres més tradicionals de la nostra gastronomia, l’arròs amb llet. Un cop el tinguis fet, reparteix-lo en vasets i reserva’l a la nevera fins uns 10 minuts abans de servir-lo. Empolvora’l amb canyella i decora cada vaset amb neules o galetes. I si vols que et quedi encara més sorprenent, separa 1/3 de l’arròs amb llet (quan encara estigui calent), afegeix-li una mica de cacau en pols, remou i fes dues capes d’arròs amb llet a cada vaset, amb i sense cacau .

2. Pastís de formatge o cheesecake

Posa una capa de crumble exprés (galeta tipus digestive picada i barrejada amb mantega fosa) a la base del vaset. La capa del mig serà la del formatge, que prepararàs barrejant en un cassó a foc lent el formatge crema amb la nata i el sucre. Si vols que quedi més compacte, hi pots afegir una o dues fulles de gelatina, però com que la serviràs en vaset, en realitat no li cal. L’última capa serà la de la melmelada o coulís de maduixa o fruits vermells.

3. Postres de 3 xocolates

Sorprèn a tothom amb unes postres dignes de xef. Són molt fàcils de fer, però requereixen el seu temps perquè has de deixar refredar cada capa abans d’afegir-hi la següent, perquè no es barregin. Només has de fondre cada xocolata (negra, amb llet i blanca) amb una mica de nata per a postres i, quan estigui integrat, afegir-hi 1 fulla de gelatina. Posa-la al vaset i deixa’l a la nevera fins que s’hagi endurit. Fes la mateixa operació per a les altres dues capes de xocolata i ja ho tens!

4. Vasets de pa de pessic amb crema

Aquestes són unes postres perfectes per aprofitar restes de pa de pessic o magdalenes. Trosseja el pa de pessic i torra’l lleugerament en una paella amb una mica de mantega. Reparteix-ho en vasets. Prepara la crema. Posa a bullir ½ litre llet amb una branca de canyella i una pell de llimona. Apaga el foc quan bulli i deixa infusionar uns 15 minuts. Després, cola la llet i posa-la en un bol al bany maria. Barreja 4 rovells d’ou amb 75 gr de sucre i 1 cullerada de maizena i afegeix aquesta preparació a la llet. Remena fins que s’espesseixi i deixa refredar. Reparteix la crema sobre els trossos de pa de pessic i llestos.

5. Mousse de mango amb nata muntada

Unes altres postres que queden força bé en vaset i són molt fàcils de fer. Només has de triturar la polpa del mango amb la batedora (ha d’estar ben madur) i muntar la nata ben freda, amb una mica de sucre glas (opcional). Ves alternant capes fines dels dos ingredients en els vasets fins a omplir-los. Per a decorar, una fulla de menta fresca i uns fruits secs, torrats o caramel·litzats, quedaran perfectes.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *