T’agraden les algues? A causa del seu sabor tan característic i la quantitat de propietats nutricionals que aporten, cada vegada s’estan fent més populars a la cuina occidental. A continuació, et donem 3 receptes delicioses i fàcils, que podràs fer a casa i que donaran un toc original als teus plats.
Les algues són les grans desconegudes a la cuina mediterrània. Malgrat això, cada vegada són més els cuiners que s’atreveixen a utilitzar-les en plats tan tradicionals com un guisat de peix o un potatge de cigrons. Ja que aporten un sabor molt característic i enriqueixen el plat amb vitamines, sals minerals i altres components beneficiosos.
Hi ha molts tipus d’algues. Totes elles es classifiquen en tres grups segons el seu color: algues verdes, algues vermelles i algues marrons. Òbviament en els països asiàtics s’utilitzen una gran varietat d’elles, però a la cuina occidental les més utilitzades són: alga wakame, alga nori i alga espirulina.
La forma d’introduir-les en els nostres plats és realment simple. La majoria d’aquestes algues es comercialitzen deshidratades, de manera que durem a terme una rehidratació prèvia d’uns minuts abans d’afegir-les. No obstant això, el més recomanable és llegir les instruccions del fabricant. En el cas de l’espirulina se sol vendre en pols, la qual cosa facilita molt el seu ús.
Les propietats nutricionals de les algues són múltiples i variades, ja que són aliments rics en vitamines (vitamina A, C, E, K, B9) i minerals (calci, ferro, potassi, magnesi, fòsfor, sodi, zinc). A més, l’aportació de calories és molt baixa i no contenen greix ni colesterol. Algunes d’elles poden aportar àcids grassos essencials omega-3, com en el cas de l’espirulina.
Hi ha situacions clíniques en què cal tenir especialment cura amb la quantitat d’algues que s’ingereix, a causa de la concentració de minerals que posseeix. Com poden ser alteracions en la glàndula tiroide, atès que tenen molta concentració de iode, o malalties renals, ja que posseeixen una gran quantitat de potassi. També durant l’embaràs i la lactància es poden prendre algues, però no és aconsellable prendre’n molt freqüentment. Per això en cas de dubte és sempre recomanable consultar amb un metge.
Els bowls de poke són una manera molt simple i deliciosa d’incorporar les algues a la nostra dieta. Aquests plats es poden preparar amb gairebé qualsevol cosa que tinguem a la nevera.
Ingredients
Elaboració:
Aquí et deixem una recepta estupenda per a aquests dies freds que només ens ve de gust menjar calent i estar a casa. Per què ¿a qui no li agrada una bona sopa?
Ingredients
Elaboració:
Tenint en compte el poc que es triga a elaborar aquest smoothie, ja no hi haurà excuses per no esmorzar sa. Tant el seu sabor com el seu color és espectacular, dóna-li un toc de color als teus matins i comença el dia amb energia!
Ingredients
Elaboració
També podem utilitzar un iogurt, en comptes de beguda vegetal, i fruita congelada per obtenir un batut més espès i fresquet, ideal per l’estiu.
Sabem que les algues no són un aliment molt comú en la nostra cuina, però després de llegir aquest article esperem que t’animis a provar-les. Dóna-li a un toc diferent i deliciós als teus plats!