Blog
3 receptes exòtiques per sorprendre

3 receptes exòtiques per sorprendre

Nomen      14/04/2021

A aquestes alçades de l’any, en una situació de normalitat i sense pandèmies ni restriccions de mobilitat, els amants dels viatges ja tindrien més que decidit el seu destí de vacances. Però, ara per ara, les possibilitats de fer un viatge i descobrir llocs llunyans i noves cultures són molt escasses, gairebé nul·les.

Hi ha altres maneres de viatjar i conèixer racons del món, més enllà d’anar-hi físicament. No és el mateix, però també és més econòmic i no hauràs de fer les maletes, perquè no caldrà que et moguis de casa teva. Documentals, vídeos a la xarxa, articles de revistes i fotografies són una bona manera de viatjar amb la ment. I la cuina és una gran font d’inspiració per a conèixer la gastronomia d’aquests països als què ens agradaria anar. Perquè pots recrear a casa teva alguna de les seves receptes i sentir-te una mica més lliure gràcies al menjar i als seus gustos.

Per tot això, et proposem un viatge a 3 destins diferents, a través de les seves receptes d’arròs més conegudes o populars. Com veuràs, els 3 plats s’elaboren amb arròs basmati, que és el rei dels arrossos exòtics, originari de l’Himàlaia. Si vols saber-ne més, sobre l’arròs basmati, no et perdis el post Descobreix què i com cuinar amb arròs basmati. No són receptes difícils de fer, al contrari, i hem escollit plats amb ingredients que pots trobar sense problemes als lineals dels supermercats o en botigues especialitzades en aliments exòtics. Marxem de viatge?

Recepta de la Índia, arròs al curri amb gambes

Número de comensals: 4 persones
Temps d’elaboració: 30 minuts

Ingredients per a l’arròs al curri amb gambes

  • 250 gr d’arròs basmati
  • ½ litre de brou de verdures
  • 250 gr de gambes grosses (o gambons)
  • 1 ceba tendra
  • Oli d’oliva
  • 1 cullerada i ½ de curri en pols
  • 2 cullerades de llet de coco
  • Una branqueta de coriandre fresc
  • Sal
  • Pebre

Elaboració de l’arròs al curri amb gambes

  1. Pica la ceba tendra i sofregeix-la en una paella fonda o una cassola baixa (tingues en compte que en el mateix recipient hi couràs l’arròs amb el brou, t’hi ha de caber) amb una mica d’oli d’oliva. Quan estigui transparent, afegeix l’arròs, deixa que es sofregeixi una mica i salpebra al teu gust.
  2. Cobreix l’arròs amb el doble de volum de brou de verdures. Afegeix el curri en pols i la llet de coco i deixa bullir a foc suau durant uns 15 minuts.
  3. Pela les gambes (guarda les pells i els caps per a fer un fumet, si no el fas de seguida pots congelar-les), treu-los l’intestí i afegeix-les a la cassola. Remena, espera 2 minuts i enretira del foc.
  4. Escampa una mica de coriandre picat per damunt de l’arròs i deixa’l reposar, tapat, uns 5 minuts. Serveix-lo ben calent.

 

Maqluba o paella àrab

Recepta de Palestina, maqluba o paella àrab

Número de comensals: 4 persones
Temps d’elaboració: 1 hora 10 minuts

Ingredients per a la maqluba

  • ½ kg d’arròs basmati
  • 1 pollastre trossejat
  • 2 albergínies
  • ½ kg de tomàquets madurs
  • 50 gr de pinyons
  • 50 gr d’ametlles crues i pelades
  • 100 gr de mantega
  • 1 branca de canyella
  • 6 claus
  • Unes llavors de cardamom
  • Un polsim de safrà
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre
  • Sal

Elaboració de la maqluba

  1. Despunta les albergínies, talla-les a rodanxes de ½ cm de gruix i deixa-les en remull d’aigua amb sal uns 10 minuts. Després, escorre-les, apretant-les una mica entre les mans per eliminar-ne l’excés d’aigua, i fregeix-les en una paella amb abundant oli fins que estiguin torrades. Deixa-les sobre un paper absorbent per a què escorrin l’oli.
  2. Salpebra el pollastre trossejat i posa’l en una cassola. Cobreix-lo amb aigua freda i afegeix sal, pebre i les espècies (la branca de canyella, el clau i el cardamom). Cou a foc suau fins que la carn estigui cuita i tendra. Treu el pollastre i deixa’l en un plat. Reserva el brou de la cocció.
  3. En una cassola, posa els ingredients formant capes: primer, els tomàquets tallats a rodanxes, després el pollastre i després l’albergínia. Afegeix l’arròs i cobreix-lo (l’ha de sobrepassar 1 o 2 dits) amb el brou de la cocció del pollastre, colat i calent. Afegeix el polsim de safrà.
  4. Apuja el foc al màxim i porta a ebullició. Llavors, abaixa el foc una mica i deixa que cogui 25-30 minuts. Mentrestant, torra els fruits secs (pinyons i ametlles) en una paella amb una mica de mantega.
  5. Apaga el foc i deixa reposar uns minuts. Després, tomba el contingut de la cassola en una font, per a què es formi una mena de pastís per capes. Enretira les rodanxes de tomàquet (la seva finalitat és que el menjar no s’enganxi al fons de la cassola) i posa-hi els fruits secs torrats pel damunt.

 

Arròs fregit Yangzhou

Recepta de la Xina, arròs fregit Yangzhou

Número de comensals: 4 persones
Temps d’elaboració: 1 hora + marinat

Ingredients per a l’arròs fregit Yangzhou

  • 1 kg d’arròs basmati
  • 250 gr de llagostins cuits i pelats
  • 100 gr de pastanagues
  • 100 gr de pèsols congelats
  • 250 gr d’agulla de porc marinada
  • 4 ous
  • 5 cullerades de salsa de soja
  • 1 ceba tendra picada
  • 2 alls
  • Sal, pebre blanc
  • Oli de girasol

Per a la marinada del porc

  • 1 cullerada de salsa Hoisin
  • 2 cullerades de vi d’arròs xinès
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • ½ cullerada de salsa d’ostra
  • 1 cullerada i ½ de mel
  • ½ cullerada de sucre morè
  • ½ cullerada de barreja d’espècies xineses
  • ½ cullerada de pebre blanc

Elaboració de l’arròs fregit Yangzhou

  1. Prepara la marinada del porc. Salpebra l’agulla de porc i posa-la en un recipient ajustat a la seva mida. Cobreix-la amb la barreja de tots els ingredients de la marinada, dóna-li la volta per a què la marinada impregni bé la carn, cobreix-la amb film i reserva-la a la nevera 2 hores com a mínim.
  2. Cuina el porc. A la recepta tradicional, el porc es fa a la brasa, però també el pots fer al forn. Cou-lo 10 minuts a 200ºC per un costat, gira’l, pinta’l amb la marinada i cou-lo 10 minuts més per l’altre costat. Ha de quedar torrat per fora i tendre per dins. Si és necessari, allarga la cocció uns minuts més.
  3. Pela la pastanaga, talla-la a rodanxes i cou-les 5 minuts en aigua bullent amb sal, juntament amb els pèsols.
  4. En una altra cassola, cou l’arròs basmati, després d’haver-lo esbandit. Utilitza el doble d’aigua que d’arròs. Afegeix 2 cullerades d’oli o de mantega i sal al teu gust. Remena i deixa que cogui durant 10 minuts. Després, escorre l’arròs i remena’l per a què quedi solt i en el seu punt.
  5. Bat els ous amb un polsim de sal i pebre i qualla un remenat en una paella tipus wok, amb una cullerada d’oli de girasol. Afegeix els alls picats i remena.
  6. Afegeix l’arròs i salta’l durant 1 minut. Afegeix els llagostins cuits, el porc a trossos, els pèsols i la pastanaga cuits, la salsa de soja, sal i pebre i remena bé. Salta tot junt uns minuts més.
  7. Ja fora del foc, afegeix la ceba tendra picada i serveix.
Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *