Consumir llegums tres o quatre vegades a la setmana té importants beneficis per a la salut. A més a més, aporta més varietat a la dieta incorporant proteïnes d’origen vegetal. Més enllà d’unes llenties guisades, un bullit madrileny o una fabada asturiana, hi ha multitud de plats en els quals la base són els llegums. Busques algunes idees diferents? Queda’t i segueix llegint les nostres receptes amb llegums!
3 idees de receptes amb llegums
Amanida tèbia de llenties, arròs integral i atrotinat de bacallà
Ingredients
- 200 g de llenties cuites de pot
- ½ tassa d’arròs integral Nomen
- 50 g de pebrots del piquillo rostits
- 100 g de tomàquets tipus cherry
- 1 ceba dolça
- 2 grans d’all
- 150 g de molles de bacallà dessalat
- Oli d’oliva verge extra (AOVE)
- Sal
- Comí molt o en gra
Elaboració
- Per començar, cou l’arròs. Mentre dura la cocció, s’escorre i aclareix les llenties.
- Un cop cuit l’arròs, barreja-ho amb les llenties i afegeix els tomàquets tallats, els pebrots del piquillo en tires, un toc de sal i comí al gust. Remou tot bé i deixa-ho a un costat.
- L’últim que prepararem és l’atrotinada de bacallà, ja que serà el toc tebi de l’amanida. Col·loca una paella a foc mitjà amb un raig d’AOVE. Mentre agafa temperatura, pela i talla els alls a làmines. Quan l’oli estigui calent, cuina els alls fins que es daurin (compte que no es cremin!). Abans d’afegir les molles de bacallà dessalat pots retirar els alls o no fer-ho, en funció del teu gust. Cuina el bacallà en l’oli.
- Finalment col·loca l’atrotinada sobre la barreja de la resta d’ingredients, remou, serveix immediatament i a gaudir.
Guisat de mongetes, quinoa i bolets de temporada
Ingredients
- 200 g de mongetes blanques cuites
- 1 tassa de quinoa blanca Nomen
- 1 L de brou de verdures o de pollastre
- 200 g de bolets al gust
- 1 porro
- 1 ceba
- Oli d’oliva verge extra (AOVE)
- Sal
- Canyella en pols
- 1 ou cuit (opcional)
Elaboració
- Primer de tot posa en una cassola un raig d’AOVE. Mentre s’escalfa, talla el porro i la ceba a talls molt fins. Afegeix-los a la paella juntament amb una mica de sal. Quan el porro i la ceba estiguin tendres és moment d’afegir els bolets, prèviament rentats, assecats i tallats.
- Afegeix a la cassola el brou i porta-ho a ebullició. Quan bulli és moment d’afegir la quinoa. Abans que acabi la seva cocció, afegeix les mongetes cuites, escorregudes i aclarides. Remou a poc a poc i cuina tots els ingredients durant dos minuts més.
- Un cop servit el plat s’empolvora una mica de canyella i, si vols, serveix juntament amb un ou cuit partit per la meitat. Bon profit!
Cigrons especiats amb cuscús i verdures
Ingredients
- 200 g de cigrons cuits
- 1 tassa de cuscús Nomen
- 200 g de carabassa
- 200 g de pastanaga
- 1 ceba
- 1 got de tomàquet triturat
- Un grapat d’anacards crus
- Oli d’oliva verge extra (AOVE)
- Sal
- All en pols
- Comí molt
- Cúrcuma
- Pebre molt
- Pebre vermell dolç
- Suc d’una llimona
Elaboració
- Preescalfa el forn a 200 ºC. Mentrestant, s’escorre i aclareix els cigrons cuits. Barreja en un bol un pessic de cadascuna de les espècies (all en pols, comí, cúrcuma, pebre i pebre vermell) juntament amb el suc de llimona. Afegeix els cigrons al bol, remou bé i estén-sobre la safata de forn prèviament folrada amb paper sulfuritzat. S’enforna els cigrons durant aproximadament 30-40 minuts.
- Posa a coure el cuscús i mentre es cou prepara el sofregit de verdures que l’acompanyarà. Per a això, tira AOVE en una paella, talla la ceba, la carabassa i la pastanaga a trossos no molt grans i afegeix-los quan l’oli estigui calent. Afegeix també una mica de sal i el tomàquet triturat. Cuina aquestes verdures fins que s’estovin.
- Quan el sofregit estigui gairebé llest, posa a la paella el cuscús ja cuit i barreja-ho tot uns minuts.
- Treu els cigrons del forn.
- Emplata posant al fons del plat el cuscús amb les verdures, a sobre els cigrons especiats i corona amb uns quants anacards tallats a trossets. Per llepar-se els dits!
Totes les receptes amb llegums es poden elaborar emprant llegums secs, si ho prefereixes, i coure una vegada que hagin estat en remull almenys tota la nit. Si ho fas, cou juntament amb ceba, porro o alguna altra verdura o hortalissa perquè adquireixin un sabor molt bo.
Si vols conèixer quines són les verdures de tardor i posar en marxa noves receptes per escalfar el cos en aquesta estació, no et perdis: redescobreix les verdures de tardor al bloc!
Descubre toda nuestra gama de productos