Blog
Receptes amb llegums per combatre el fred

Receptes amb llegums per combatre el fred

Nomen      18/11/2019

Consumir llegums tres o quatre vegades a la setmana té importants beneficis per a la salut. A més a més, aporta més varietat a la dieta incorporant proteïnes d’origen vegetal. Més enllà d’unes llenties guisades, un bullit madrileny o una fabada asturiana, hi ha multitud de plats en els quals la base són els llegums. Busques algunes idees diferents? Queda’t i segueix llegint les nostres receptes amb llegums!

3 idees de receptes amb llegums

Amanida tèbia de llenties, arròs integral i atrotinat de bacallà

Ingredients

  • 200 g de llenties cuites de pot
  • ½ tassa d’arròs integral Nomen
  • 50 g de pebrots del piquillo rostits
  • 100 g de tomàquets tipus cherry
  • 1 ceba dolça
  • 2 grans d’all
  • 150 g de molles de bacallà dessalat
  • Oli d’oliva verge extra (AOVE)
  • Sal
  • Comí molt o en gra

Elaboració

  1. Per començar, cou l’arròs. Mentre dura la cocció, s’escorre i aclareix les llenties.
  2. Un cop cuit l’arròs, barreja-ho amb les llenties i afegeix els tomàquets tallats, els pebrots del piquillo en tires, un toc de sal i comí al gust. Remou tot bé i deixa-ho a un costat.
  3. L’últim que prepararem és l’atrotinada de bacallà, ja que serà el toc tebi de l’amanida. Col·loca una paella a foc mitjà amb un raig d’AOVE. Mentre agafa temperatura, pela i talla els alls a làmines. Quan l’oli estigui calent, cuina els alls fins que es daurin (compte que no es cremin!). Abans d’afegir les molles de bacallà dessalat pots retirar els alls o no fer-ho, en funció del teu gust. Cuina el bacallà en l’oli.
  4. Finalment col·loca l’atrotinada sobre la barreja de la resta d’ingredients, remou, serveix immediatament i a gaudir.

Guisat de mongetes, quinoa i bolets de temporada

Ingredients

  • 200 g de mongetes blanques cuites
  • 1 tassa de quinoa blanca Nomen
  • 1 L de brou de verdures o de pollastre
  • 200 g de bolets al gust
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • Oli d’oliva verge extra (AOVE)
  • Sal
  • Canyella en pols
  • 1 ou cuit (opcional)

Elaboració

  1. Primer de tot posa en una cassola un raig d’AOVE. Mentre s’escalfa, talla el porro i la ceba a talls molt fins. Afegeix-los a la paella juntament amb una mica de sal. Quan el porro i la ceba estiguin tendres és moment d’afegir els bolets, prèviament rentats, assecats i tallats.
  2. Afegeix a la cassola el brou i porta-ho a ebullició. Quan bulli és moment d’afegir la quinoa. Abans que acabi la seva cocció, afegeix les mongetes cuites, escorregudes i aclarides. Remou a poc a poc i cuina tots els ingredients durant dos minuts més.
  3. Un cop servit el plat s’empolvora una mica de canyella i, si vols, serveix juntament amb un ou cuit partit per la meitat. Bon profit!

Cigrons especiats amb cuscús i verdures

Ingredients

  • 200 g de cigrons cuits
  • 1 tassa de cuscús Nomen
  • 200 g de carabassa
  • 200 g de pastanaga
  • 1 ceba
  • 1 got de tomàquet triturat
  • Un grapat d’anacards crus
  • Oli d’oliva verge extra (AOVE)
  • Sal
  • All en pols
  • Comí molt
  • Cúrcuma
  • Pebre molt
  • Pebre vermell dolç
  • Suc d’una llimona

Elaboració

  1. Preescalfa el forn a 200 ºC. Mentrestant, s’escorre i aclareix els cigrons cuits. Barreja en un bol un pessic de cadascuna de les espècies (all en pols, comí, cúrcuma, pebre i pebre vermell) juntament amb el suc de llimona. Afegeix els cigrons al bol, remou bé i estén-sobre la safata de forn prèviament folrada amb paper sulfuritzat. S’enforna els cigrons durant aproximadament 30-40 minuts.
  2. Posa a coure el cuscús i mentre es cou prepara el sofregit de verdures que l’acompanyarà. Per a això, tira AOVE en una paella, talla la ceba, la carabassa i la pastanaga a trossos no molt grans i afegeix-los quan l’oli estigui calent. Afegeix també una mica de sal i el tomàquet triturat. Cuina aquestes verdures fins que s’estovin.
  3. Quan el sofregit estigui gairebé llest, posa a la paella el cuscús ja cuit i barreja-ho tot uns minuts.
  4. Treu els cigrons del forn.
  5. Emplata posant al fons del plat el cuscús amb les verdures, a sobre els cigrons especiats i corona amb uns quants anacards tallats a trossets. Per llepar-se els dits!

 

Totes les receptes amb llegums es poden elaborar emprant llegums secs, si ho prefereixes, i coure una vegada que hagin estat en remull almenys tota la nit. Si ho fas, cou juntament amb ceba, porro o alguna altra verdura o hortalissa perquè adquireixin un sabor molt bo.

Si vols conèixer quines són les verdures de tardor i posar en marxa noves receptes per escalfar el cos en aquesta estació, no et perdis: redescobreix les verdures de tardor al bloc!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *