Blog

Receptes nadalenques de tot el món

El Nadal és una celebració cristiana en què es rememora el naixement de Jesús. El cristianisme s’estén per tot el món, en diferents racons i fins i tot cultures. Aquestes dates han estat, des d’antany, motiu de celebració, tradició i família. A Nomen hem volgut recopilar algunes receptes nadalenques tradicionals de diferents llocs del món:

1. Colòmbia – Porcella Tolimense (porc farcit)

Ingredients: 600g de porc (pell i carn), 3 cebes mitjanes, 2 grans d’all, 1 cullera de cafè de comí mòlt, 100g de garrofes, 200g d’arròs Basmati Brajma Nomen, oli d’oliva verge, sal i pebre.

Elaboració: Separa la carn de la pell del porc i renta-la amb aigua freda. Col·loca-ho en una safata per al forn i reserva-ho per a més endavant. Pica la ceba i l’all i potxa’ls en una cassola amb oli d’oliva verge. Posa l’arròs a bullir durant 10 minuts i cuina la carn en una paella. Barreja l’arròs, el porc, el comí i les garrofes. Salpebra. Afegeix-hpo a la cassola amb la ceba i l’all, barreja i deixa-ho refredar durant 1 hora a la nevera. Transcorregut aquest temps, al centre de la pell col·loca la barreja d’ingredients i cobreix-la amb la mateixa pell, afegeix fil de cuina perquè no s’obri. Preescalfa el forn a 180 º C i introdueix el porc farcit durant 40 minuts. Puja la temperatura del forn, cobreix el porc amb paper d’alumini i deixa-ho durant 45 minuts més. Retira del forn, deixa-ho reposar 15 minuts i llest!

2. Polònia – Barszcz czerwony z uszkami (sopa de remolatxa amb raviolis de bolets)

A Polònia, en general, es preparen 12 plats que simbolitzen als 12 apòstols i entre ells sovint trobem aquesta sopa.

Ingredients: ½ kg de remolatxa, 1 poma verda àcida, 2 fulles de llorer, 2 tasses i mitja de Farina de Blat Nomen, 1 ou, 1 cullerada petita de sal, aigua (6-7 tasses), 1 ceba, 200g de bolets frescos , 3 cullerades de vinagre, 3 cullerades de suc de llimona, oli d’oliva, sal, pebre i sucre.

Elaboració:

PER ALS RAVIOLIS: Pica la ceba i uns 200g de bolets. Fica-ho dins una cassola amb una cullerada d’oli d’oliva verge i salpebra. Tritura-ho i reserva-ho per a més endavant. En un bol, afegeix 2 tasses i mitja de farina i barreja-la amb sal fina. Fes un forat al mig de la farina i col·loca mitja tassa d’aigua calenta junt amb un ou. Remou fins que es formi una massa. Amassa afegint farina poc a poc fins aconseguir una massa homogènia que no s’enganxi. Divideix la massa per la meitat i estén les dues meitats, i amb un corró dóna-li forma fins a aconseguir dos rectangles de la mateixa mida. Marca uns quadrats i al centre d’aquests col·loca la pasta de bolets i ceba. Humiteja els extrems lleugerament amb aigua. Col·loca l’altra meitat de la massa a sobre i pressiona la zona que has humitejat prèviament, deixant el centre del farcit sense pressionar. Retalla els quadrats i posa’ls en aigua bullint durant 4 minuts. Reserva’ls.

PER A LA SOPA: cuina la remolatxa  amb la poma pelada, talla i tritura-ho tot molt fi i afegeix-ho a un cassó amb la resta d’ingredients. Remou i deixa-ho cuinar el caldo 10 minuts.

Serveix el brou i un parell de raviolis.

3. Alemanya – Plätzchen (galetes)

Ingredients: 180g de Farina de Blat Nomen, 70g de mantega, 95g de sucre de canya, 180g de sucre glas, 3 cullerades soperes de xarop de canya, 3 cullerades de llet, 1 ou gros, mitja cullerada de postres de gingebre en pols i una altra mitjana de canyella en pols.

Elaboració: En un recipient barreja la farina de blat Nomen amb les espècies i la mantega. Amassa 5 minuts. Afegeix el sucre de canya, la llet i el xarop de canya i segueix pastant fins que quedi una massa tova. Fes una bola amb la massa i cobreix-la amb un drap deixant-la reposar durant 10 minuts. Transcorregut aquest temps, posa el forn a preescalfar a 180ºC. Estén la massa (pera que no s’enganxi amb la superfície, pots escampar farina abans d’estendre-la) i talla donant-li la forma que vulguis (pots ajudar-te de motlles de Nadal o amb un ganivet). Fica la massa al forn durant 10 minuts. Mentrestant, afegeix la clara de l’ou a un recipient amb el sucre glacé i bat. Si creus que fas curt d’ou, pots afegir-li més clara. Aplica aquesta barreja a la superfície de les galetes (pots ajudar-te d’un pinzell de cuina) i, si vols, pots afegir i decorar les galetes amb altres ingredients com fruits secs o xocolata.

4. Noruega – Risgrot (arròs amb llet calenta)

Ingredients (1-2 persones): 100g d’Arròs Rodó Extra Nomen, 700ml de llet, una cullerada de postres de canyella, una cullera de postres de sucre, una nou de mantega i una mica de sal.

Elaboració: en una olla bull l’arròs amb una mica de llet. A mesura que la quantitat de llet es vagi reduint afegeix més a poc a poc, a foc lent, fins que l’arròs quedi ben cuinat. Afegeix el sucre i la mica de sal, remena i escampa la canyella per sobre. Finalment, és tradició servir-lo amb un tros de mantega al mig.

T’atreveixes a afegir algun d’aquests plats a la teva taula aquest Nadal?

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here