Receptes refrescants per a aquest estiu
Nomen
03/07/2017
Durant els dies d’estiu en què les temperatures són més altes, ve de gust menjar plats freds i refrescants. A més, preferim passar més temps a l’aire lliure que tancats en la nostra cuina, per això, en l’article d’avui et presentem 5 receptes refrescants: idees fàcils, ràpides i saboroses que pots preparar aquest estiu a la teva cuina.
Vols conèixer-les? Si és així, no deixis de llegir!
1. Gaspatxo de cireres
Ingredients:
500g de tomàquets madurs, 100g de cireres, ½ ceba tendra, 10g de pebrot verd, 30g de molles de pa, oli d’oliva verge, vinagre de xerès, sal i pebre.
Elaboració:
Posa la molla de pa en un bol amb aigua. Renta els vegetals i talla el tomàquet, la ceba tendra i el pebrot, i desossa les cireres. En un recipient apte per a batre, afegeix els tomàquets, les cireres, la ceba tendra, els pebrots i la molla de pa. Tritura-ho tot junt i passa-ho per un passapuré. Afegeix un raig d’oli d’oliva verge, una cullerada de vinagre de xerès i salpebra. Torna a triturar i deixa-ho refredar a la nevera. Llest!
Si les cireres no són el teu fort, pots substituir-les per altres fruites com la síndria!
2. Sopa freda de meló
Ingredients:
200g de meló, 50g de pernil serrà, oli d’oliva verge, sal i pebre.
Elaboració:
Talla el meló retirant la pell. Col·loca en un recipient apte per a batre, salpebra i tritura fins que quedi ben homogeni. Talla el pernil en forma d’encenalls. Serveix la sopa de meló en un plat, afegeix els encenalls de pernil per sobre, salpebra i afegeix un rajolí d’oli. Llest!
Si vols donar-li una consistència més espessa, afegeix una porció de formatge crema!
3. Amanida de quinoa amb nectarina
Ingredients:
60g de Les Teves Receptes amb Quinoa Nomen, 1 tomàquet, 1 pastanaga, ½ cogombre, ½ alvocat, 1 nectarina, un grapat de nous, llavors de sèsam, oli d’oliva verge, vinagre, i sal.
Elaboració:
Renta els ingredients. En una olla posa la quinoa a bullir, uns 15 minuts. Mentrestant, talla el tomàquet, la pastanaga, el cogombre, l’alvocat i la nectarina a trossos petits. Pica les nous i reserva. En un plat, afegeix la quinoa amb la resta d’ingredients. Empolvora llavors de sèsam per sobre, amaneix i llest!
Vols donar-li un toc especial? Prepara una vinagreta casolana de mostassa o mel!
4. Sardines a la planxa
Ingredients:
4 sardines, all, julivert, oli d’oliva verge i sal grossa.
Elaboració:
Pica l’all i el julivert en un morter. Afegeix una cullerada d’oli d’oliva i barreja bé. En una paella, afegeix un rajolí d’oli d’oliva verge i cuina les sardines. Empolvora sal grossa i afegeix la barreja del morter. Llest!
Si prefereixes, en comptes d’all i julivert, pots preparar una base de puré de pastanaga fred, i col·locar a sobre les sardines en servir, ¡el contrast de sabors és deliciós!
5. Tabulé
Ingredients:
60g de Cous Cous Nomen, 1 tomàquet, ½ cogombre, 1 ceba, 20g formatge feta, olives negres, ½ llimona, fulles de menta, oli d’oliva verge, sal i pebre.
Elaboració:
Posa una olla amb aigua a escalfar, quan comenci a bullir, apaga el foc i afegeix el cous cous deixant-lo reposar 5 minuts. Ha de contenir la mateixa quantitat d’aigua que de cous cous. Renta els vegetals i talla’ls en daus petits. Esprem mitja llimona i reserva el suc. Talla el formatge feta i pica les olives negres. En un plat, serveix el cous cous, afegeix el tomàquet, la ceba tendra, el cogombre, el formatge feta, les olives negres i el suc de llimona. Pica les fulles de menta i afegeix-les al tabulé. Afegeix un rajolí d’oli d’oliva verge, salpebra i llest!
Pots afegir tot tipus de vegetals segons les teves preferències, i per a un acabat deliciós, afegeix un grapat de panses!
Què t’han semblat aquestes receptes refrescants? Fàcils, oi? Anima’t a provar-les i comparteix-les amb amics i familiars. Aquest estiu gaudeix amb els teus menjars i descobreix nous sabors i plats!