Blog
Receptes de xocolata negre saludables

Receptes de xocolata negre saludables

Nomen      09/09/2019

Ets fan incondicional de la xocolata? El 13 de setembre de 2019 és el Dia Internacional de Xocolata, i què millor que celebrar-ho amb tres receptes de xocolata negre per a que se’t caigui la baba? Però abans, descobreix totes les propietats nutricionals del cacau!

Què és el cacau?

El cacau és el producte elaborat a partir de les llavors o faves de les beines que produeix l’arbre del cacau. Cada beina produeix almenys unes 30 llavors, de les que es necessiten unes 300 per obtenir 1kg de cacau en pols. Encara que associem el cacau a un sabor dolç, en realitat té un sabor molt amarg, però en la xocolata s’emmascara amb grans quantitats de sucre.

Propietats nutricionals del cacau

El cacau natural desgreixat en pols conté una gran varietat de nutrients i un gran poder antioxidant. És aquell al que li han retirat la part greixosa però no l’han tractat químicament. Els polifenols són els que aporten aquest efecte al cacau, i es poden trobar entre 10 i 50 mg per gram de cacau.

En la seva composició, el cacau també té una substància molt semblant a la cafeïna anomenada teobromina. Encara que té efectes estimulants, el seu poder és molt menor que el de la cafeïna. També conté fibra insoluble, que aporta sacietat i millora el trànsit intestinal.

3 receptes amb xocolata negre

Roques de xocolata negre

Ingredients:

  • 1 tassa i mitja d’arròs integral inflat
  • Una tassa de flocs de blat de moro naturals
  • 100 g de xocolata per fondre 70% cacau

Elaboració:

  1. Parteix la xocolata en quadradets petits (amb una ganivet) per a que sigui més fàcil fondre’l al microones.
  2. Posa 100 g de xocolata en el microones durant un minut. Després, barreja-ho amb una llengua per a que acabi de fondre’s i es temperi.
  3. Anem a fer roques de xocolata de dues classes. Barreja una part de la xocolata amb l’arròs inflat i l’altra meitat de la xocolata amb blat de moro. Remou fins que estiguin totalment coberts de xocolata.
  4. Amb l’ajuda d’una cullera, fes boles de la mida que prefereixis i col·loca-les sobre una safata amb paper vegetal.
  5. Posa la safata al congelador fins que la xocolata s’assequi…i llestos!

Gelat de xocolata i plàtan

Ingredients:

  • 2 plàtans
  • 2 cullerades de cacau pur

Elaboració:

  1. Pela els plàtans i talla’ls a trossos. Posa’ls en una bossa per a congelar i deixa’ls al congelador.
  2. Quan estiguin congelats, treu-los i bat-los.
  3. Afegeix el cacau i torna a batre.
  4. Si t’agrada cremós, pots menjar-te el teu gelat tal qual. Però si vols que tingui més consistència, torna a congelar la barreja. Bon profit!

Fondue de xocolata negre

Ingredients:

  • 1 tauleta de xocolata negre 70% o superior
  • Beguda d’Arròs Nomen
  • Xarop de dàtil
  • Essència de vainilla
  • Fruita fresca al gust (maduixes, kiwi, pinya, etc.)

Elaboració:

  1. Parteix la xocolata en trossets i posa-ho en un bol al bany Maria. Ves removent fins que es desfaci.
  2. Afegeix la Beguda d’arròs Nomen, mica en mica, barrejant amb la xocolata fins que obtinguis la textura que desitgis.
  3. Afegeix una mica de xarop de dàtil i unes gotes d’essència de vainilla i torna a barrejar.
  4. Retira la barreja del foc i, mentre es refreda una mica, pela la fruita que hagis escollit i talla-la a trossets.
  5. Punxa els trossos de fruita en broquetes de fusta, mulla’ls a la xocolata i a gaudir!

 

Amb la Beguda d’Arròs amb Cacau Nomen també pots realitzar delicioses receptes xocolatades, com ara un pastís de cacau i coco o unes maduixes farcides amb crema de cacau. T’animes a preparar-les?

 

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.