Blog
Descobreix els temps de cocció de l’arròs

Descobreix els temps de cocció de l’arròs

Nomen      07/10/2020

Bona part de l’èxit d’una recepta d’arròs n’és el punt de cocció. Perquè una paella amb l’arròs passat perd tot el seu encant, o un arròs caldós amb l’arròs dur tampoc té massa gràcia.

En aquest article fem un repàs per les principals varietats d’arròs, el seu temps recomanat de cocció i també el tipus de plats per als quals es recomana. Un petit “decàleg” d’ús de l’arròs que t’ajudarà a triomfar amb les teves receptes d’arròs, des d’una paella a un risotto. I si encara en vols saber més, no et perdis el nostre article sobre els diferents tipus d’arròs.

Arròs rodó (ecològic o no)

L’arròs rodó és una de les varietats d’arròs més consumides a España. Té un alt valor energètic i és alt en hidrats de carboni, la seva cocció és homogènia (evita que el midó s’alliberi abans d’hora i així l’arròs no es passa ni es desfà) i, com que té una gran capacitat d’absorbir els sabors dels aliments amb què es cuina, és perfecte per preparar saboroses receptes.

És el millor arròs per a preparar paelles, arrossos caldosos o secs, guisats amb arròs… També hi ha arròs rodó ecològic, que es conrea de manera natural sense emprar químics. El seu ús és el mateix que el de l’arròs rodó.

Temps de cocció: si vols cuinar un arròs caldós, l’arròs rodó necessitarà 14 minuts. Si el vols sec, necessitarà 16 minuts de cocció.

Arròs bomba (normal o especial caldosos)

L’arròs bomba és, com l’arròs rodó, un arròs de la varietat japònica, curt i amb una característica manera d’abombar-se quan es cou, enlloc d’obrir-se o de trencar-se, és per això que no es passa i sempre queda solt. També absorbeix molt bé els sabors, per això és l’arròs ideal per a preparar paelles, arrossos caldosos i secs, arrossos al forn…

Nomen t’ofereix també un arròs bomba especial per a arrossos caldosos, un arròs molt ric en amilosa (conté un 23% d’amilosa i un 77% d’amilopectina), que té una gran capacitat d’absorció del brou alhora que manté la seva textura íntegra i és més resistent a l’excés de cocció i al repòs.

Temps de cocció: l’arròs bomba necessita 15 minuts de cocció (en el cas d’arrossos caldosos) i 18 minuts de cocció (per a arrossos secs). Per la seva banda, l’arròs bomba especial caldosos requereix 15 minuts de cocció.

Cocció arròs

Arròs integral (ecològic o no)

L’arròs integral és un arròs al què no s’ha tret la clofolla, el pericarpi ni la pell (per això té un color més fosc), i per tant és més ric en fibra i també més nutritiu. És ideal per a elaborar molts tipus de plats, perquè és molt saborós i la seva textura és més “mastegable”, des d’amanides o arrossos amb verdures, bolets…

Nomen t’ofereix també la varietat d’arròs integral ecològic, molt saborós, saludable i biològic.

Temps de cocció: mentre la majoria d’arrossos integrals del mercat necessiten entre 45 i 50 minuts de cocció, els arrossos integrals Nomen (normal o ecològic) només requereixen de 20 minuts, per tant són la millor opció per a preparar un arròs integral deliciós en la meitat del temps.

Arròs llarg

Com el seu nom indica, l’arròs llarg té un gra allargat i menys gruixut que el rodó o el bomba. És la varietat d’arròs més consumida al nord d’Europa, Amèrica i part d’Asia. Quan està cuit, és lleuger, sempre queda solt perquè té un alt contingut en amilosa, un component del midó, i no s’enganxa. És perfecte per a prendre fred, per exemple en amanides, timbals, com a guarnició o en postres.

Temps de cocció: l’arròs llarg necessita 15 minuts de cocció.

Arròz vaporitzat (normal o ràpid)

El vaporitzat també és un arròs de gra llarg, que ha estat tractat amb vapor d’aigua, un procés que li dona fermesa i un to daurat molt característic. És un arròs que ni es passa ni s’enganxa, i és ideal per a preparar arrossos tradicionals, guarnicions per a carns i peixos i amanides. El seu índex glucèmic és baix, així que és perfecte per a persones que segueixen una dieta esportiva.

Nomen té una marca pròpia d’arròs vaporitzat, Arrozísimo, disponible en dues versions, la normal i la ràpida.

Temps de cocció: el temps de cocció recomanat de l’arròs vaporitzat és 18 minuts. L’arròs vaporitzat ràpid Arrozísimo només necessita 8 minuts de cocció.

Arròs basmati

Arròs basmati

Originari de l’Himàlaia, l’arròs basmati té un gra llarg i prim, molt aromàtic, i és considerat un dels arrossos més exquisits del món. És ideal per a preparar amanides, per a barrejar amb altres arrossos com a guarnició i per a fer receptes exòtiques com el curry. En cuinar-lo, adquireix una textura esponjosa i té un aroma que recorda a les nous.

Temps de cocció: l’arròs basmati només necessita 10 minuts de cocció.

Arròs salvatge

L’arròs salvatge és un arròs exòtic, de gra llarg i fosc, quasi negre, que té una textura cruixent un cop cuit. Originari del Canadà, és molt perfumat i ric en fibra, proteïna, minerals i vitamines, perfecte per a preparar plats exòtics, com a guarnició o en amanides, ja sigui sol o barrejat amb altres arrossos.

Temps de cocció: si el cuines sol, l’arròs salvatge necessita entre 30 i 40 minuts de cocció. Si el cuines amb altres arrossos, el temps de cocció és de 20 minuts.

Arròs thai

L’arròs thai, al que també anomenen arròs gessamí, té un gra llarg i prim, de sabor suau i amb notes florals. És un dels arrossos més exquisits i aromàtics del món, originari de Tailàndia. És molt recomanable per a preparar guarnicions, amanides, currys i plats exòtics de la gastronomia oriental.

Temps de cocció: l’arròs thai només necessita 9 minuts de cocció.

Arròs per a sushi

Especialment indicat per a preparar sushi, makis, nigiris i sashimis, l’arròs per a sushi també es pot consumir sol o com a ingredient d’altres receptes d’origen asiàtic.

Temps de cocció: l’arròs per a sushi necessita 16 minuts de cocció.

Arròs per a risotto

Nomen t’ofereix un arròs especial per a risotto que sempre queda homogeni, cremòs i consistent. És ideal per a qualsevol mena de risottos, tant secs com caldosos.

Temps de cocció: 14 minuts per a risottos caldosos i 17 per a arrossos secs.

Arròs ràpid

L’arròs ràpid de Nomen està precuit, per això és l’ideal quan tens poca estona per a cuinar. És perfecte per a qualsevol tipus de plats, sobretot els freds, com les amanides, i també com a guarnició de receptes de carn, peix i verdures.

Temps de cocció: l’arròs ràpid de Nomen només necessita 5 minuts de cocció.

Gotets d’arròs

L’arròs més ràpid del món, perfecte per a preparar amanides, com a acompanyament i fins i tot com a farcit o com a ingredient per a postres. Nomen t’ofereix gotets de diverses varietats d’arròs: rodó, basmati, integral, integral amb verdures i llavors i arròs integral amb quinoa.

Temps de cocció: els gotets d’arròs de Nomen estan a punt en només 1 minut, al microones.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *