1. Posem aigua a bullir amb sal i quan bulli cuinem l’arròs durant 5 minuts. Colem i reservem.
2. En un bol posem la llesca de pa amb la llet durant un parell de minuts. Seguidament l’escorrem.
3. Netegem el julivert i en piquem les fulles.
4. En un altre bol barregem la llesca de pa amb la carn picada de vedella i de porc, 1 ou, el pa ratllat i el julivert fins a fer una massa. Salpebrem la massa al gust (si la massa queda molt eixuta podem afegir-hi un segon ou).
5. Fem mandonguilles amb la massa i seguidament les enfarinem.
6. En una paella posem oli i fregim les mandonguilles a foc mig. Seguidament les escorrem i les reservem.
7. Ratllem els tomàquets i la pastanaga molt finalment i per separat.
8. En una cassola posem una mica d’oli i sofregim la pastanaga fins que estigui lleugerament rossa (uns 10 minuts aproximadament). Afegim el tomàquet i deixem coure a foc mig durant 10 minuts. Salem al gust.
9. Afegim el brou i cuinem durant 10 minuts més.
10. Seguidament afegim els xampinyons tallats a trossets i cuineu durant 5 minuts.
11. Afegim les mandonguilles, cuineu tot junt durant 5 minuts més i servim amb l’arròs a mode de guarnició.