Blog
5 receptes lleugeres i ràpides per a l’estiu amb Qualitat 1 Minut de Nomen

5 receptes lleugeres i ràpides per a l’estiu amb Qualitat 1 Minut de Nomen

Nomen      21/06/2023

A l’estiu, quan fa tanta calor, no ve de gust passar hores a la cuina. Tampoc resulten atractius els plats massa contundents, pesats o difícils de digerir.

Per aquest motiu, avui us proposem 5 receptes lleugeres, ràpides i saludables per a preparar qualsevol dia de la setmana. Són ideals per al cap de setmana, però també per a portar a la feina en un tupper.

Hi ha opcions fredes i calentes, totes delicioses i amb un ingredient en comú: l’arròs.

1. Amanida d’arròs integral, tomàquet i mozzarella

Per a preparar aquesta amanida necessitarem… menys de 15 minuts! L’arròs integral és el de Qualitat 1 Minut de Nomen i serà el primer que hem de fer perquè per afegir-lo a l’amanida ha d’estar fred.

Mentrestant, tallem a trossos la resta d’ingredients de l’amanida: tomàquet, cogombre i ceba. Finalment, només hem de barrejar-los tots, junt amb les olives, les boletes de mozzarella i l’alfàbrega, amanir al gust, i a taula!

2. Bibimbup (bol tailandès d’arròs, verdures i ou)

Aquest plat únic t’encantarà! Inclou tots els nutrients que necessites (els hidrats de carboni de l’arròs, la fibra dels vegetals i la proteïna de l’ou), i per a preparar-lo fem servir Arròs Vaporitzat Ràpid, un arròs vaporitzat de Nomen que només necessita 8 minuts de cocció.

El bibimdup és un plat típic de la gastronomia tailandesa i el seu nom significa arròs barrejat. Els diferents ingredients es distribueixen i quan es posa a taula es mesclen. L’ou ferrat, amb la clara líquida, li dona una textura deliciosa.

3. Saltat d’arròs basmati, pollastre, xampinyons i gambes

La recepta que proposem és molt completa i només necessitaràs una paella per a preparar-la. Bé, una paella i el microones, perquè per tal que sigui realment ràpida, pots fer servir arròs precuinat com el dels vasets Qualitat 1 Minut de Nomen.

El pollastre, idealment pit de pollastre, serà el primer que saltarem perquè és l’ingredient que triga més a coure’s. Encara que si el talles a trossos ben petits, es farà abans. Els xampinyons, tallats a quarts, i les gambes es poden afegir quan el pollastre ja hagi canviat de color, i en 3 o 4 minuts estaran llestos.

El darrer pas serà afegir-hi l’arròs i remenar-los amb una espàtula per tal que tots els ingredients quedin ben barrejats. Ah! i un toc de salsa de soja hi queda força bé.

4. Tomàquets farcits d’amanida d’àrròs

Una recepta 100% estiuenca. Fresca, lleugera i deliciosa. Per a preparar-la necessites uns tomàquets grans i carnosos, per exemple de les varietats cor de bou i monterosa. Talla la tapa superior dels tomàquets, i amb una cullera, buida una mica de polpa del seu interior.

Barreja la polpa dels tomàquets amb daus de gall dindi, daus de formatge, ruca, palets de cranc a trossets, olives farcides picades i una mica de maionesa. Afegeix el nostre ingredient estrella, l’arròs (pots fer servir qualsevol varietat de Qualitat 1 Minut de Nomen), però espera que estigui completament fred per a barrejar-lo amb els altres ingredients.

5. Hamburgueses d’arròs i cigrons al curri

Vols un plat vegà que sigui lleuger, econòmic i ràpid de preparar? T’interessa continuar llegint. La proposta és molt senzilla: 2 vasets d’arròs rodó Qualitat 1 Minut de Nomen, 1 pot de cigrons i una mica de curri en pols.

Mentres l’arròs s’escalfa al microones, escorre els cigrons i tritura’ls una mica amb el seu suc de conserva i el curri en pols, sal i pebre al gust, fins a obtenir una pasta espessa i mal·leable. Després, afegeix l’arròs i remena per a integrar-lo.

Per a coure aquestes hamburgueses només hauràs de marcar-les lleugerament en una paella amb una mica d’oli. Aquest darrer pas només té la finalitat de donar un toc torrat a les hamburgueses, perquè en realitat tots els ingredients ja són cuits.

 

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *